Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 886
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
Моят наваксва, това е причината.
Обаче аз самата имам нужда да спя по 10ч поне.Не спя следобедно, освен инцидентно, но под 10ч сън ми е терсене:

# 166
Моят спеше следобед през лятото, след голяма физическа активност. Сега, не. А си ляга късно, играе с приятел някаква игра до 11 часа. Не мога да го накарам да си легне рано.

# 167
11ч за мен ще е супер, ако ляга, ама диването се мотае още.

# 168
Всеки човек има нужда от различно количество сън по принцип. Има по-поспаливи хора и такива които не спят много. Аз съм много поспалива. Децата са се метнали на баща си. Мъжът ми спи по 6 часа на ден и е бодър и продуктивен както аз ако съм спала 10-12 часа. Децата ми от бебета не спят много. През деня колкото придремваха един път следобед. Допреди да се сдобия с деца не бях виждала бебета които да бодърстват през деня,  но и това видях. Като тръгнаха на ДГ изчезна и следобедното спане,  което беше страшна мъка за учителките в ДГ. Някъде между 5 и 6 г.  се научиха да четат и учителките ги оставяха с книжки вместо да ги слагат в креватите че да не будят поспаливите деца.

Сега съм в смешна ситуация, защото като сме някъде заедно семейно - аз заспивам първа. Не съм в състояние да остана будна докато моите тръгнат да си лягат. Всички ме целуват за лека нощ и продължават да са будни докато аз направо припадам от умора. А уж в моето семейство израснах с традицията майка да си ляга последна и да става първа.  Но ако не се наспя имам мигрена и съм ужасна.

Та ако даден тийн е като моите деца, нищо чудно че не спи следобед. А ако е като мен, просто организма му проси да си поспи и презареди батериите, иначе е неработоспособен.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 23:12 от _re_ge

# 169
Да попитам за две от хобитата на съвременните деца - лего и видеоигрите... Израстват ли се? Моят син на 14 понеже всяка коледа досега е искал за подарък лего и сега не изневерери на традицията. Вече доста непрактично ми изглежда ... Сглобява го и дотам, което е нормално де, не върви да играе с него. Но доста пари се трошат там. Оставащото свободно време виси на компютъра и играе, това не знам как ще го израсте и към какво да пренасочи вниманието. Иска ми се да се появи някакво ново хоби, което да го грабне и откъсне от компютъра и по скоро от висенето във видеоигри... иначе ясно че вече технологиите са навсякъде. Да се надявам ли ? Може би като им се появят реални проблеми за решаване ще използват компютъра са по-смислени неща ...

# 170
И аз съм любопитна. Против легото нямам, ама Фортнайт ме дразни, въпреки че има ограничено време за игра и гледам да е зает с други неща: четене (моят е вманиачен по книгите), тренировки и мачове, изложби, кина, театри,…

# 171
  • София
Легото го израсна. Към игрите, никога не е имал истинска мания, та там пък и не съм очаквала да играе изобщо при друга алтернатива. Много мъже обаче и на 50 продължават да цъкат, та не знам израства ли се.

# 172
  • Русе
Израстват се. Ако продам всичкото Лего, ще купя гарсониера Simple Smile
И на Фортнайт му мина модата и на всичко бебешко. Сега е по други моди. Нищо не е вечно.

# 173
Моят-16 г. никога не е искал и не е имал Лего, но много играеше Фортнайт, може би от 11-14г. Сега вече има приятелки- 2 смени и изобщо не му е до видеоигри. Тренира бокс, а предните 3г.- баскетбол. Така, че търпение- всичко минава и друго идва на дневен ред.

# 174
Нека се радвме докато вълнуващите ги теми са "играчки". Легото май не отминава така бързо. На дневен ред в интересите е дълъг период от време. При нас мина Нинджаго, от доста време са на Майнкрафт. Но пак така, сглабят се и после събират прах. Даже се чудех от къде да взема нещо като в магазините както ги държат, под стъклено/ пластмасово покритие, поне прах да не събират.
Фортнайт е на приливи и отливи. Беше дълго време в челните класации на игри, но и вкъщи всичко е с ограничено време. Сега са на някаква нова вълна, не знам как се казва играта, но ловят риба. Единия на лаптопа другия на ПС-а.
Имам въпросче, на големия (12г) онзи ден му видях на главата едни мн странни, може би са лишеи. Кръгли червеникави, но само контура е цветен, не в средата. Няколко има. Низорал имах и дадох веднага да се мие, ще наблюдавам и ако не отшуми до няколко дни ще го заведа на дерматолог, но чак сега се усещаме, че не сме им купували никога шампоан, специално за коса Confounded
Срам не срам, какво да кажа...
ММ е 0 номер и съответно не ползва
От бебешките душ гелове 2в1 минаха на различни, Дав предимно, нивеа, но все гледам някакви по изчистени уж. Не съм се и усетила, че те са си за тяло само. Та сега искам да им взема шампоан, другия синковец е на 9. Дайте предложения моля.

# 175
  • София
Има МНОГО възрастни, които колекционират ЛЕГО. А ако мъжете ви не играят игри, веднага идете и ги нацелувайте без повод където сварите.

# 176
Имам въпросче, на големия (12г) онзи ден му видях на главата едни мн странни, може би са лишеи. Кръгли червеникави, но само контура е цветен, не в средата. Няколко има. Низорал имах и дадох веднага да се мие, ще наблюдавам и ако не отшуми до няколко дни ще го заведа на дерматолог, но чак сега се усещаме, че не сме им купували никога шампоан, специално за коса Confounded
.... Та сега искам да им взема шампоан, другия синковец е на 9. Дайте предложения моля.
При нас за гъбички на всякакви места са изписвали мазане 5 дни сутрин и вечер с клотримазол.
На около 12 при сина ми започна силно  омазняване на косата, та и до днес, купувам шампоани на Здраве.

# 177
.... Та сега искам да им взема шампоан, другия синковец е на 9. Дайте предложения моля.
При нас за гъбички на всякакви места са изписвали мазане 5 дни сутрин и вечер с клотримазол.
На около 12 при сина ми започна силно  омазняване на косата, та и до днес, купувам шампоани на Здраве.
Благодаряа! Разглеждайки му главата усетих, че и неговата е мазна. ММ вчера се залетя по някакви мъжки си шампоани, но аз отказах и исках първо да попроуча.
Зелено човече, права си, добра идея Grinning

# 178
Чела съм, че от Барбер шоп-овете хващат и напоследък е зачестила диагнозата “Микоза” по скалпа. Заради недобрата хигиена на инструментите.
Снимката е илюстративна, от нет-а:
Скрит текст:

# 179
  • Русе
И моето малко така "цъфна" след една подстрижка. Без да искам съм уцелила, че само от непочистени инструменти ще да е.

Общи условия

Активация на акаунт