Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 887
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Израстват се и Лего, и Фортнайт, после идват мангите и аниметата.
Невъзможно е да ги лишим от устройства, аз го уча да си управлява времето и да ползва умерено. Засега с неубедителен успех, но не се отказвам, имам още 5 години да го уча и да налагам правила, после да се оправя.
С кака му успяхме да създадем навици и дисциплина, но при момичетата е друго, няма я тази геймърска страст и зависимост.

# 181
За мазен скалп не купувайте агресивни шампоани, моите се мият с Елсев с клей.

# 182
Не знам какво израстват, но аз самата много се радвам на Лего.
За именият ден младежа поиска изненада....ами изненадахме го с Лего.
Самият той за един празник ми беше купил Лего цветя, та сега довърших букета за масата в хола Simple Smile

Фортнайт отмина преди много време. А и другите игри не са на почит. Явно предпочита живото общуване, което за мен е много по-добрият вариант.

Относно петната по главата. Могат да са себорея а могат и микоза да са.
Аз купувам за мъжката част у дома , шампоан за честа употреба. Но го поручвам на литър че така излиза на оферта.
Иначе и моя се пови след един берберин с подобни петна. Водих го на дерматолог и изписа този шампоан:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010021312
дъжиме го наличен у дома, ако някой започне да го сърби скалпа или да има пърхот.

# 183
В коледните календари на моите деца за тази Коледа имаше лего за възраст 18+, бяха много доволни и тримата. На 16,18 и 20 са. Големите си подаряват лего комплекти между приятелите, тематични разни.

# 184
Здравейте!Имам син на 14 години.Добро и кротко дете,не мога да се оплача.Футболист е от 6 години,в добра гимназия учи,над 5 му е успеха.
Само че,напоследък все казва,че не желае да учи висше образование,че не му се учи,че го прави защото трябва и заради мен.
Казва,че ще стане велик и известен футбол в чужбина 🙄треньор евентуално после,някакви такива брътвежи😒🫣
Идвам да питам Вие как мислите?Ще отмине ли този етап,ще се осъзнае ли колко е важно образованието?Има ли шанс да се "подведе" по своите връстници,при положение че не общува с почти никой,малко е чешит,няма най-добър приятел,предпочита да е сам?
Имам и дъщеря пълна негова противоположност,амбициозна и отличен ученик,с мечти и планове още от сега.Има ли вероятност поне по нейните стъпки относно образованието да тръгне?Силно се надявам това негово мнение и решение,да е просто заради възрастта му😒

# 185
Разбира се, че
е
период, и моят син ще става известен футболист, спокойно.😂

# 186
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Имам познати, които "наливат" стотици левове в детето си, с идеята да стане известен футболист. Добре, че бащата засега "прави" пари.

# 187
И моят син е на 14 г. и ще става велик футболист. Приела съм, че той може и да няма висше образование, но отдавна си говорим по въпроса. Искрата му е във футбола, не в ученето. Дали ще има футболна кариера, не съм убедена, но насила при него нищо не става.
Радвай се, че полага усилия в ученето, но приеми, че не е сестра си.

# 188
И аз наливам пари в него,и повече защото предпочитам да прави това,отколкото да бездейства,да се шляе,да мисли за дискотеки,купони и другите екстри!Сама ги наливам,да уточня😉.
Дано си права ДХЗ,дано му се проветри главата,че много държа на образованието,самата аз на 40 магистратура  изкарах😁и още ми се учи някоя друга специалност 😂,но малко финансите ме спират и се въздържам от щуротии .
Denimeni,точно,насила не става,много е своенравен и категоричен в това си решение,и затова питам,да видя дали не е заради възрастта.

# 189
Радвай се, че
учи, моят е на екзистенц минимума.Защо да учел като щял да е футболист🤦🏻♀.И никога не го сравнявай със сестра му.
Честно казано и аз до 11клас не знае какво искам да
правя след
това.
Също така не е ок да няма приятели и да не ходи насам-натам.Това го казвам, защото е хубаво да се насърчават да общуват.
И само да добавя, че синкото има отсега притеснения как ще ходи до супера като стане известен.Всички щяли да го спират.
Аз съвсем спокойно( а едва се сдържах от смях) казах, че
ще му купя дегезировка.😂

# 190
Той не се привързва,не че не общува с децата. Играе футбол,седи в кафенето до нас със съседско дете,ходи по рождени дни ,просто не задълбочава отношенията си както е нормално с някой,best friend да го кажа...

# 191
А, и моят е така.

# 192
  • София
Спортът е до време, ако изобщо някой наистина може да предвиди колко голям спортист ще стане. Дете съм на професионални баскетболисти, но баща ми е учил МЕИ и УНСС, майка ми беше юрист. Спортистите се пенсионират рано от спорта, понякога на 30-35, и след това имат други кариери. Неучилите се оправят трудно, особено ако нямат талант да станат треньори, за което пък се иска НСА диплома.

Но е нормално на момчетата да не им се учи. Около мен съм чувала всичко, не само, че ще са спортисти, но и ютюбъри и какво ли не. Те просто нямат представа от реалния живот на 14, блъскат ги хормони и често са си в техен измислен свят. После това отминава. Хубаво е все пак да не затъват с учебния материал, защото трудно се наваксва. Пък като ще учат, все едно, заради кого, то после си остава за тях.

Той не се привързва,не че не общува с децата. Играе футбол,седи в кафенето до нас със съседско дете,ходи по рождени дни ,просто не задълбочава отношенията си както е нормално с някой,best friend да го кажа...
Това поколение е много особено. И аз ги наблюдавам, и изследвания чета, не се привързват особено емоционално, даже имаше проучване, че повече от два пъти по-малко се вълнуват от любовни въпроси и гаджета в сравнение с всички родени преди 2005-та.

# 193
При моят син, като че ли футболната емоция поотминава…сега де насочва към фитнеса. На 13 е и ходи на фитнес 3-4 пъти седмично, като събота и неделя ходи с баща си. Засега му харесва. Това, което обаче мен много ме дразни е телефона, сякаш е залепен за ръката му… Разбра ри сме се през ден да играе на плейстейшъна, но от телефона ми е много трудно да го огранича. Искам да му взема някоя книга, която да го грабне, която да е интересна за неговата възраст, дайте идеи? Вашите деца четат ли?

# 194
Не, моите деца не четат.Sad

Общи условия

Активация на акаунт