⚓ На пазар във Варна - тема 78 ⚓

• 28 142
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Момичета,доволни ли сте от електронните водомери.В чуденка съм.Трябва да сменям на 2 апартамента и от фирмите на ВИК ми казаха,че до 1г.всички ще станат дистанционни.Племенника ми работи към ВИК в друго населено място и които са за смяна,ги сменяли с дистанционни.

на нас ни дадоха избор миналата година - статични или дистанционни. Дори писахме тук в темата няколко потребителя по едно и също време. Явно бяха подели някаква акция от ВИК. Не мисля че някой ще даде предписание всички водомери да станат дистанционни, освен когато не дойде срока след 10 години за подмяна. Нека не забравяме че хората, които съветват ( фирмички около ВИК) имат интерес в нещата около водомерите. Ние сложихме статичен, цената не беше определяща. Аз не харесвам уреди на батерии по много и най-различни причини. За сметка на това от Веолия (топлофикационната форма) преди 2-3 г. ни сложиха дистанционни и постоянно нещо не може да бъде свалено/разчетено като данни за консумация. Тъй като имаме две кутии с по два водомера в един апартамент, проблемите не са само за единия водомер че да кажеш че именно той е излязъл "бъгав". Самата инкасаторка на студената вода редовно е с молба да й дадем и показанията на водомерите за топла вода (дистанционните) , защото от Веолия  редовно й казват че имали проблеми да ги свалят.

# 121
Купихме жилището с дистанционни водомери - два са в апартамента. От около 2 години живеем тук, до момента не сме имали проблем с тях. Не знам кога минава инкасатора, не сме получавали запитвания за данни, всеки месец сме си имали фактура. Искрено се надявам да нямаме проблеми и за напред, защото ми е изключително удобно.

# 122
  • Под Слънцето
Четох преди  малко в Афера, че синята зона не функционирала . Вчера си получих и фактурата от Виваком и нямаше начислени 2-та смс-а от предният месец. Някой с инфо по въпроса?

# 123
  • Варна
С два дистанционни водомера съм, родих се.

# 124
  • In transit
Още един положителен глас за дистанционните водомери. Два имаме и нямаме грижи.

# 125
  • 🌊
И аз на опашката с положителните отзиви. Всичко е коректно, сметките адекватни. В началото имаше проблеми с надвишени сметки, но се оказаха реални - дом съвета не заключил сервизното и цяла Варна си пълнеше вода от нас

# 126
  • Варна
Моите сметки паднаха след поставянето на дистанционните. При нас имаше и сага с един нов за района ни инкасатор, който според мен беше абсолютно тралала на горния етаж, така че си спестих срещите с него, макар и на по-висока цена на водомерите (имам два водомера в моя апартамент).

# 127
Освен в Зора и Технополис,къде другаде мога да намеря домашна шевна машина?

# 128
  • In transit
В Лидл пускат, ако не ти е спешно.

# 129
В Лидл пускат, ако не ти е спешно.

Вече ми е спешно,поръчах от Емаг,трябваше да е тук в Понедленик,но нямам нерви да ги чакам и да се разправям със Сеймдей.🥺

# 130
  • In transit
Rusevavv, провери тогава и в техмарт.

# 131
  • В центъра на моретата
А кога е крайния срок за водомерите с дистанционно отчитане? Ние лятото сменяхме нашия и бяхме склонни да е дистанионен, но като се обадихме на фирмите, посъветваха ни да е от старите и да не бързаме.

# 132
  • In transit
За дистанционните водомери се сетих нещо. Важно е, като ви монтират да го направят да не работи модула постоянно, а само в някакъв период, примерно времето в което засичат водомерите +/- няколко дни. Защото бързо ще им паднат иначе батериите. При нас първоначално бяха така настроени и за три години се наложи фирмата да им смени гаранционно модулите на целия блок.

# 133
Rusevavv, провери тогава и в техмарт.
Много благодаря, не бях се сещала за тях. Купихме вече 😊

# 134
  • Варна
За дистанционните водомери се сетих нещо. Важно е, като ви монтират да го направят да не работи модула постоянно, а само в някакъв период, примерно времето в което засичат водомерите +/- няколко дни. Защото бързо ще им паднат иначе батериите. При нас първоначално бяха така настроени и за три години се наложи фирмата да им смени гаранционно модулите на целия блок.
Точно така стана и при нас. Сега работят от понеделник до петък от 08-17 ч нещо такова, а предните 24/7. И за 3 г. край с батерията. Иначе и аз съм доволна, нямаме надписано сметки, всичко е коректно.

Общи условия

Активация на акаунт