За и против небоядисаната прошарена коса

• 8 225
  • 190
  •   1
Отговори
# 165
  • Sunshine state
Така е, но е наистина бързо и прикрива корените много добре.

# 166
Мойта перушина след баня Simple Smile Цветът е реален, сиво-виолетов.
Ще се боядисам само с опрян в тила пистолет.
Скрит текст:

# 167
  • София
Друго си е като се боядисаш, иначе баба и половина.

# 168
Свободата да си каквото си искаш и да правиш каквото решиш обикновено не се харесва на 90+% от населението.

# 169
  • София
Да, всеки е свободен да прави каквото иска, но на мен нещата ми изглеждат така.

# 170
Често се получава синьо-лилаво след прекаляване с тонирането. На мен ми е странен цвят и не ми стои добре.  Ако ползвам тонираща маска се старая да е малко като количество.

# 171
  • Пловдив
Друго си е като се боядисаш, иначе баба и половина.
Като се боядисаш, пак същото, ама боядисано. Иначе знаем, че другите са баби, ние сме млади и младолики.

# 172
Жената се харесва с такава коса. Колко още ще се изредите да я обиждате и да й обяснявате колко й е зле?
Във всеки случай е много по-добре отколкото изрусени изгорели пирги, проскубани и с прораснали корени, каквито масово се срещат по улиците.

# 173
Тук просто си коментираме. Не мисля, че някой се опитва да засегне друг, че е "баба". На мен също не ми допадат сивите коси, освен на наистина баби. Който обаче си се харесва, нямам против. Имах колежка, която беше "твърдо против" боядисването и винаги се изказваше негативно за боядисващите се жени, въпреки че всички останали в офиса се боядисваме. Та, тя беше "твърдо против", обаче два пъти в месеца ходеше на някакви процедури при фризьор, което си е нещо като боядисване (не точно), прави сивата коса като опушена. Дали ще си я третираш с тази процедура или с боядисване, не виждам разлика за това да си се изтощава.

# 174
Да, всеки е свободен да мисли или да не мисли. Аз съм свободна да избирам идентичност и да, отива ми, харесвам се, разпознаваема съм в средите, в които работя и общувам.
Няма да се правя руса или небеснокафява за кефа на мнозинството.
Прекалявам с матирането, защото чисто сив цвят не ми стои, а ако не матирам, почва да жълтее (блех).
Всяка си преценява. Няма да излизам от анонимност, за да се доказвам тук, много незряло и излишно ми е.
Бабри, благодарско Simple Smile като ме направят баба, ще ти пиша да почерпя.

# 175
Щом се харесваш, значи нямаш проблем. Защо се чувстваш засегната от това, че други не приемат сивите коси? И щом се матираш, значи не е естествен цвят, просто си е едно боядисване в сиво.

Няма да се правя руса или небеснокафява за кефа на мнозинството.

Едва ли някой го иска от теб, еле пък мнозинството.

ПС: След една определена възраст дори не мисля, че на някой му пука как точно изглежда и/или се носи някой друг.

# 176
Уф, не се матирам, това е от лилавия шампоан Simple Smile
Без да правя реклама, ползвам Fanola No Yellow, силно пигментира и дава точно ефект на матиране. Само веднъж експериментирах с боя L'Anza и от тъмносиво ми се получи морско синьо, потрес Simple Smile
И не, не се засягам, напротив, забавлявам се. Много си права, Soul Free, от една определена възраст нататък наистина престана да ми пука. Неописуемо освобождаващо е.

# 177
Важното е човек да се харесва и да има самочувствие.

# 178
Мойта перушина след баня Simple Smile Цветът е реален, сиво-виолетов.

Вярвам, че е реален, не вярвам, че е естествен. Има нещо, с чиято помощ си постигнала този оттенък. Simple Smile
А дали е боя, тонер, матиращ шампоан, или нещо друго, все е поддръжка, не е като да си се оставила да ти растат белите корени на тъмната, дълга и проскубана коса.

ПП А, дочетох. Шампоан било. Ами, извинявай, но това Е поддръжка.

# 179
  • София
Аз не видях някой в темата да е срещу поддръжката.
Една жена е добре да се поддържа и на 15, и на 85.
Останалото е въпрос на вкус, самочувствие и възприятие.

Общи условия

Активация на акаунт