👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим👈

• 22 196
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
То си пише - коментиране.

# 331
Аз да питам в новото предизвикателство за печелене на точки, освен попълване на анкетата, какво друго може да ни донесе точки? Освен откриване на нова тема Rolling Eyes
Уж коментиране. Но, като цяло, щом има теми като тази, лоялна програма нещо хич не е "доизчистена", условията са доста неясни.

# 332
Аз я попълних, сега пак ми излиза на екрана, странна работа.

# 333
И на мен, пак я попълних , по-подробно този път.

# 334
има тема за първото предизвикателство
https://www.bg-mamma.com/?topic=1728077

# 335
  • Пловдив
Ние така и така си пишем постове със или без обявено предизвикателство, нищо различно не правим - номерацията като първо, второ и т.н. предизвикателство периодите ли отразява? Flushed

# 336
Да, аз си пиша също както обичайно. В началото забелязах излишен спам, но ми се струва, че секна ентусиазма. Мен дори изключително ме дразнят многото пуснати нови теми, които в 99% преповтарят вече съществуващите. Не е добре измислено в този аспект, съжалявам.

# 337
И теми май мернах някакви странни, естествено стартирани на 7ми и след това. И едно и също нещо публикувано в повече от една тема, ама цялото питане копирано едно към едно. И кой знае още колко щуротии има, не се подвизавам изобщо в по-голямата част на форума та и там няма да е по-различно. За каузата Grinning
Но и не са само потребителите виновни, разбира се, то ясно че няма как да обявят и едва ли не обещаят по еди колко си точки за публикация че ще стане страшно. Но и достатъчно ясно не е, а и има много които каквото са прочели още като обявиха програмата - това е.

# 338
Момичета и момчета, тази лоялна програма и играта са тотално оплескани. Случайно попаднах на темата, в която от бг мама отговарят на данъчни и юридически въпроси. Счетоводен отдел ги бил консултирал какъв бил доходът от играта и от там идва глупостта с хонорара, за която се чудех кой я е родил. Писах и в онази тема, но и тук да кажа - това е т.нар. игра на случайността (тип - първите еди колко си, които изпълнят еди кои си три условия, печелят еди какво си (3, 4, 5 лв)) или чл.13, ал.1, т 20 ЗДДФЛ, а не игра със състезателен характер, за която се изискват знания и умения. Дори в общите условия на играта е подробно описано условието от първата част на предходното ми изречение. Доходите от игри на случайността са необлагаеми, т.е. не се дължи данък за тях, не се подала ГДД.
Направо съм потресена как в толкова голям форум, с репутация, не се правят консултации с юристи или данъчни специалисти, а директно се пуска някаква игра, без изобщо да са запознати с данъчното законодателство и да са си направили труда да проучат и определят.
Дано се стегнат и се консултират с правилния специалист, за да си изчистят нещата, че е срамота...
Да не говорим, че от страна на потребителското законодателство, са длъжни в ОУ да уточнят печелившите какви задължения имат от данъчна гл.т, спрямо наградата. Ужас..

# 339
KPP, стига спами в тази тема. Тя не е за това. Не е нужно да пишеш едно и също в две теми. Всички четем и следим и двете. Пиши на профил Лоялна програма и си предложи консултанските услуги.

# 340
Пиша това, защото е полезно за потребителите и се задават въпроси по темата. Мисля, че е по-важно да се уточни дали да се подава ГДД за 3 лв, отколкото дали да се пусне тема: Кой ми е любимият цвят и ще попадне ли тази тема в условията за полезност на играта. Имах въпроси по темата за ГДД на ЛС. Ако за теб е спам, подмини.

Консултантски услуги аз не предлагам, но и да предлагах, не бих работила с подобен клиент

# 341
  • София
Аз не мисля, че всички четат и двете теми. За мен пък това е един от най-полезните постове, които съм чела тук и благодаря за отделеното време.

# 342
Сега се сетих, че и докладването носеше точки...

# 343
  • Пловдив
Награждават се не първите и не по жребий, а тези с най-много точки. Според мен си е точно печалба от състезателна игра и съответно все пак облагаем доход, но в крайна сметка не е особено наш проблем. Данъкът би следвало да се удържи от платеца.

# 344
Прочети ОУ и виж какво пише там, ясно са посочени условията за участие в играта. Жребий няма

Общи условия

Активация на акаунт