Упорити проблеми със стомаха

• 4 475
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
Клацид е антибиотик който е от род антибиотици към който имам алергия. Възможно е и ти да имаш. Защо пиеш антибиотици, няма да ти решат проблема, а ти съсипват червата и стомаха. Час по скоро прави пируват киназа фецес теста, а от това което описваш е добре да поискаш освен него и калпротектин да изследват във фекалната проба. Ако са възпалени червата ще е повишен. Според мен си за колоноскопия, която ще правиш ако тестовете не са ок.
Клацид пих по различни причини заради кашлица преди да ми се случат всички тия гадости, изкарах някакъв вирус с гърло и кашлица, оправих се бързо, но 3 дни след антибиотика  се появи обрив по цялото тяло и силно гадене стомаха ми се наду заболя имах болки под дясното ребро, на които никой не обърна внимание, само ме видяха на ехограф, ASAT и ALAT бяха леко завишени, имах чувството че ще умра в устата ми се появи горчив вкус, оправих се от тия неща но гаденето продължи обиколих всички болници вече връщат ме да си ходя вкъщи, питаха ме какво ям и ми казаха че имам ужасна диета, направиха ми само гастроскопия. Видяха ме 100 пъти на ехограф. С единия лекар се скарах като ми каза че имам паник атаки.  Понеже пия доста обезболяващи за главата все ми повтаряха от тях е махай ги, как да ги махна като имам мигрена?
В момента пия Квавател това ще повлияе ли на тия тестове поне тях без лекар мога да си ги пусна?

# 16
Не се занимавай с лекари, а почни да си правиш тестове. Лекаря е чужд човек, не ти е нито приятел, нито роднина, няма да се занимава да ти обяснява, какви тестове да си правиш, за да откриеш какво ти има, като може да си вземе заплатата, като ти каже че нищо ти няма, храниш се зле, имаш паник атаки и си въобразяваш симптоми. Което ако е така, храненето, трябва да го промениш. Така ще разбереш какво ти има. После като разбереш, отиваш при лекарите да те лекуват. Спри да пиеш антибиотици за щяло и нещяло. Съсипват стомашно чревната система, и могат да причинят проблеми на стомаха и червата до живот. Болести като улцерозен колит да речем, са до живот, хронично възпаление на червата. Антибиотици се пият само в крайни случаи, когато дадена болест е сериозен проблем за здравето. Трябва да спреш при всеки сопол, кашлица, хрема да пиеш антибиотик. После се чудиш защо ти е зле стомаха. Взимаш грешни решения в живота си, оттам и здравето ти страда. Решавай кое ти по важно, да си опазиш стомаха и червата и да изтърпиш настинката с чай и на легло, или да се тровиш за да е бориш с антибиотици, които ти съсипват храносмилането защото унищожават бактериите нужни за него, от там почва гниене в червата, та за това всеки месец трябва да ги прочистваш с Пленву. Ще ти се подобри храносмилането, а и тамън ще знаеш какво да очакваш, от колоноскопията, ако не са ти ок тестовете, защото това е най гадната част, прочистването. Изпиваш в избрания от теб ден за прочистване, в 12 00 часа едното прахче, в 14 00 часа другите две, както е по инструкция, след това пиеш много вода, и всичко което имаш в червата ще изтече като диария. И го правиш всеки месец. Няколко пъти за няколко часа ще влизаш в тоалетната.
И задължително си промени диетата, мини изцяло на сурова растителна храна, яж само салати и пилешко месо. Махни млечни и тестени, яж само плодове и зеленчуци и пилешко месо, за калории и енергия. Това е оптимално хранен при което получаваш всички нужни вещества, без да си товариш стомаха с храна която само трябва да е храносмилаш, а нищо не получаваш от нея като готвена манджа. Каквото и да си приготвила, готвенето е убило полезните вещества, заради високата температура и няма смисъл, само си пълниш червата с вредни отпадъци. Храненето е много важно, прави са лекарите, почни да се храниш здравословно. Изхвърляш хляба, нито пълнозърнест нито никакъв не трябва да ядеш, всякакви бързо закуски и тем подобни глупости, силно преработени млечни храни като кашкавали и сирена ги спираш, млякото без кафе ще го пиеш казеина в млякото причинява проблеми на червата, ако ме послушаш и си промениш начина на живот ще видиш само за броени седмици колко по здрава ще се чувстваш, независимо какво покажат тестовете.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 13:14 от Никола Тесла

# 17
Не се занимавай с лекари, а почни да си правиш тестове. Лекаря е чужд човек, не ти е нито приятел, нито роднина, няма да се занимава да ти обяснява, какви тестове да си правиш, за да откриеш какво ти има, като може да си вземе заплатата, като ти каже че нищо ти няма, храниш се зле, имаш паник атаки и си въобразяваш симптоми. Което ако е така, храненето, трябва да го промениш. Така ще разбереш какво ти има. После като разбереш, отиваш при лекарите да те лекуват. Спри да пиеш антибиотици за щяло и нещяло. Съсипват стомашно чревната система, и могат да причинят проблеми на стомаха и червата до живот. Болести като улцерозен колит да речем, са до живот, хронично възпаление на червата. Антибиотици се пият само в крайни случаи, когато дадена болест е сериозен проблем за здравето. Трябва да спреш при всеки сопол, кашлица, хрема да пиеш антибиотик. После се чудиш защо ти е зле стомаха. Взимаш грешни решения в живота си, оттам и здравето ти страда. Решавай кое ти по важно, да си опазиш стомаха и червата и да изтърпиш настинката с чай и на легло, или да се тровиш за да е бориш с антибиотици, които ти съсипват храносмилането защото унищожават бактериите нужни за него, от там почва гниене в червата, та за това всеки месец трябва да ги прочистваш с Пленву. Ще ти се подобри храносмилането, а и тамън ще знаеш какво да очакваш, от колоноскопията, ако не са ти ок тестовете, защото това е най гадната част, прочистването. Изпиваш в избрания от теб ден за прочистване, в 12 00 часа едното прахче, в 14 00 часа другите две, както е по инструкция, след това пиеш много вода, и всичко което имаш в червата ще изтече като диария. И го правиш всеки месец. Няколко пъти за няколко часа ще влизаш в тоалетната.
И задължително си промени диетата, мини изцяло на сурова растителна храна, яж само салати и пилешко месо. Махни млечни и тестени, яж само плодове и зеленчуци и пилешко месо, за калории и енергия. Това е оптимално хранен при което получаваш всички нужни вещества, без да си товариш стомаха с храна която само трябва да е храносмилаш, а нищо не получаваш от нея като готвена манджа. Каквото и да си приготвила, готвенето е убило полезните вещества, заради високата температура и няма смисъл, само си пълниш червата с вредни отпадъци. Храненето е много важно, прави са лекарите, почни да се храниш здравословно. Изхвърляш хляба, нито пълнозърнест нито никакъв не трябва да ядеш, всякакви бързо закуски и тем подобни глупости, силно преработени млечни храни като кашкавали и сирена ги спираш, млякото без кафе ще го пиеш казеина в млякото причинява проблеми на червата, ако ме послушаш и си промениш начина на живот ще видиш само за броени седмици колко по здрава ще се чувстваш, независимо какво покажат тестовете.
Със сигурност знам за непоносимост към млечни храни, там още след 1 час започвам да се чувствам недобре, кафето го разказах веднага преди пиех черно, сега пия чайчета много ги обичам, сок от сушени плодове и много неща промених драстично. Колоноскопия трудно ще ми направят имат страшна непоносимост от упойка 2 пъти съм получавала съм силни тремори и задух след операции, които ми увредена сърцето сега и това влача, без упойка не мисля че ще изтрия нито психически нито физически, поради това ми предложиха ямр или скенер на стомаха, съмняват се че проблема е в тънките черва, но незнам колко надеждно е това изследване, дали може ясно да се види,  в момента пия харчета но имам и херния, която ако се наложи операция незнам какво ще правя, трая до последно с тия киселини, някой правил ли е ЯМР на стомах да изкаже мнение? Понеже по друг начин как точно тънките черва ще се видят...Thinking
Това са ми едните изследвания другите ги пратиха в Германия.

# 18
Не се занимавай с лекари, а почни да си правиш тестове. Лекаря е чужд човек, не ти е нито приятел, нито роднина, няма да се занимава да ти обяснява, какви тестове да си правиш, за да откриеш какво ти има, като може да си вземе заплатата, като ти каже че нищо ти няма, храниш се зле, имаш паник атаки и си въобразяваш симптоми.
С това съм напълно съгласна, даже мисля че сте го преписал от мен някъде 😁! Това съм казвала винаги - лекаря е чужд човек, нито ти е майка нито баща - той си взема заплатата и не го интересуваш. Слагат ти стента, махат апендикса, предписват ти без да им мигне окото антибиотиците и IPP тата и казват да влиза следващия. Целия свят вече да ме убеждава в обратното - ще си остана непреклонна. Преди може би и да е имало лекари, но сега всички са меркантилни търговци. С останалата част от поста ти не мога да се съглася изцяло. В смисъл че всичко е индивидуално и не трябва да се обобщава. Млечните например на мен не ми вредят, те ме снабдяват с полезни бактерии за червата както и с протеини, от пилешкото страдам много, то е и най бъкано с антибиотици, еле пък пиле на грил ако хапна - заради подправките в него Господ да ми е на помощ. Твърдо против и суровата растителна храна съм. Тя ме доведе до сегашното състояние. Зелениите напролет с които прекалявах. Маруля, лук, аспержи - всичко което е зеленолистно, сурови салати обилно всеки ден гарнирани с extra virgin, и накрая - катастрофа..Много от зеленчуците са непрепоръчителни за нас хората с проблемен СЧТ - леща, грах, фасул..Много от плодовете също - пролетните череши, вишни, сливи. Термичната обработка е важна за  хората с увредени стомаси, поне във фазата в която е налице възпаление.

# 19
Мехурче, може ли да кажеш какви са тези фибри за запека, че и аз се боря със същия проблем.

# 20
В дм има това ако искаш си го провери дали става за теб https://www.dm.de/mivolis-flohsamenschalen-gemahlen-p40581723083 … QYAyABEgJjdfD_BwE

# 21
Мехурче, може ли да кажеш какви са тези фибри за запека, че и аз се боря със същия проблем.
Ето тези пия, че не се издържа, намерих ги в магазини Оникс, но е възможно и другаде да ги има.
bella-ciao тия изглеждат хубави като имам път към DM ще проверя дали ги има.

# 22
Аз по принцип си взимам от аптеката - лаксатинил конфитюра и ми действа много добре. Казах на гастроентеролога, той каза, че в него няма сена и може да си го взимам ежедневно, но все пак не знам така ли е…

# 23
Мехурче, яж червено цвекло, прокарва много добре, няма да имаш никакви проблеми с изхождането. Освен че е бъкано с полезни вещества. Аз откакто открих силата на червеното цвекло, вече няма ден без да го ям. Първата ми работа в магазина е да си взема салата от червено цвекло.

Ти имаш чудесен калпротектин. В норма е. Според резултата нямаш възпаление в стомашно чревният тракт. Моя калпротектин е 1643. Смятай колко е над нормата. Аз имам и положителен тест за рак на дебелото черво. Дори и така обаче лекарите не могат да разберат какво ми има, тъй като колоноскопията показа че нямам рак. Не могат да обяснят защо калпротектина ми е извън всякакви граници, на какво се дължат симптомите ми и защо давам положителен тест за рак на дебелото черво.

Хем се зарадвах, хем ме гложди, че нещо пропускат. Защото симптомите си стоят, проблемите ми продължават, а ме обявиха за здрав. Като премина еуфорията че нямам рак, почна да ме гложди, че трябва отново да си направя тестове. Аз имам проблеми с изхождането, непрекъснато гадене, често оригване, ужасни газове, ама до степен да те болят вътрешностите. Така се разширяват от газовете червата, че притискат съседните тъкани.

Та пак ще ги правя тестовете, и ако отново са положителни, ще настоявам за обяснение, на какво се дължат тестовете и симптомите.

Ти щом калпротектина ти е наред, вероятно имаш просто лениви черва, не е сериозен проблем, просто трябва да свикнеш, да си промениш храненето, да изключиш кофти храните за храносмилането, което ти вече си и направила, щом млякото не ти понася, спирай и преработените млечни храни, сирена и кашкавали, плодовите сокове, сама си ги прави, не купувай от магазина, че имат консерванти, кофти за стомаха. Плодове и зеленчуци, прибави и риба или пилешко месо, за предпочитане гърди и ще се родиш. Лошото е че имаш Херния и проблеми със сърцето. Това не ти позволява да спортуваш. Аз откакто ми почнаха проблемите станах спортен маниак, и много помага на храносмилането.

Ако имаш Гастрит, понеже не помня вече имаше ли, един съвет от мен. Не пий инхибитор на протонната помпа. Аз имам гастрит, и дълбоко съжалявам, че изобщо им пих лекарството за гастрит на лекарите. Няколко месеца, само ми обясняваха да не спирам да пия инхибитора и даже ми увеличаваха дозата, понеже непрекъснато получавах кризи, с болки в корема, невъзможност за хранене, накрая просто спрях да ги слушам, и спрях да пия проклетия инхибитор. Кризите престанаха, болките в корема изчезнаха, и оттогава нямам нито един проблем с корема, червата ме тормозят.

Заради йо йо ефекта, веднага щом спре действието на инхибитора, започва свръхпроизводство на Гастрин, който стимулира организма да произведе още повече киселина, за да компенсира потиснатото производство от инхибитора. Това обаче никой лекар не ти го казва. Че трябва непрекъснато през няколко часа да го пиеш, месеци и години наред, за да избегнеш йо йо ефекта, и да има полза от него, но никой лекар няма да ти каже, че така сам може да си причиниш рак на стомаха.

Според изследвания сред 65 000 пациенти в Англия, честотата на рак на стомаха след прием само 2 седмици на инхибитор е два пъти по висока в сравнение с хората които никога не са приемали.

Сред приемащите го от 1 година честотата е 5 пъти по висока, сред приемащите го от 3 години е 8 пъти по висока. А маса пациенти години наред, го взимат и не си оправят гастрита. Моя роднина ме светна за тия неща, тъй като при нея работи човек с гастрит който от 5 години не спира да пие всеки ден като луд инхибитора, и не може да си оправи гастрита. Та и него го убеди, да го спре и сега се чувства по добре.

Добрия и здравословен начин да контролираш киселината в стомаха, не е с инхибитор, а с високоалкална вода. Тя балансира ph в организма, и алкализира киселините.

Иначе за твоя случай, мисля че има едно подходящо изследване. Прави се във ВМА. Капсулна ендоскопия. Няма нужда от упойка, гълташ една капсула от няколко грама, в която има мини камера, тя заснема всичко по пътя, и накрая я изхвърляш с изпражненията. Няма нужда от упойка, но могат да видят червата отвътре.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 05:52 от Никола Тесла

# 24
А за какво се изследва този калпротектин ? Аз от малка си страдам от запек, винаги през времето съм пробвала всякакви методи, за да мога да отида на тоалетна, като сушени сливи, смокини, киви, сутрин топла вода, кафе и тн, и до скоро ми действаха, смисъл че се справях някак. Но отидох миналата година на една екскурзия и там за няколко дни изобщо не успях да отида до тоалетната, и така прочетох  за гръцкия мармалад, и с него си ходя нормално всеки ден. Не са ми предлагали до сега да изследвам калпротектин или да ми правят колоноскопия. Обаче започвам да се притеснявам…..

# 25
Записвам се от скоро със същите проблеми.
Този husk го има и в Кауфланд. Много е добър.
Аз киселини не усещам, но имам болка в стомаха, след храна.
Изписаха ми два антибиотика, след изследване на фецес и днес ги започнах. Клацид и Амоксигамма. Преди хранене имам Нолпаза и дуспаталин.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 10:44 от red soul

# 26
Мехурче, яж червено цвекло, прокарва много добре, няма да имаш никакви проблеми с изхождането. Освен че е бъкано с полезни вещества. Аз откакто открих силата на червеното цвекло, вече няма ден без да го ям. Първата ми работа в магазина е да си взема салата от червено цвекло.

Ти имаш чудесен калпротектин. В норма е. Според резултата нямаш възпаление в стомашно чревният тракт. Моя калпротектин е 1643. Смятай колко е над нормата. Аз имам и положителен тест за рак на дебелото черво. Дори и така обаче лекарите не могат да разберат какво ми има, тъй като колоноскопията показа че нямам рак. Не могат да обяснят защо калпротектина ми е извън всякакви граници, на какво се дължат симптомите ми и защо давам положителен тест за рак на дебелото черво.

Хем се зарадвах, хем ме гложди, че нещо пропускат. Защото симптомите си стоят, проблемите ми продължават, а ме обявиха за здрав. Като премина еуфорията че нямам рак, почна да ме гложди, че трябва отново да си направя тестове. Аз имам проблеми с изхождането, непрекъснато гадене, често оригване, ужасни газове, ама до степен да те болят вътрешностите. Така се разширяват от газовете червата, че притискат съседните тъкани.

Та пак ще ги правя тестовете, и ако отново са положителни, ще настоявам за обяснение, на какво се дължат тестовете и симптомите.

Ти щом калпротектина ти е наред, вероятно имаш просто лениви черва, не е сериозен проблем, просто трябва да свикнеш, да си промениш храненето, да изключиш кофти храните за храносмилането, което ти вече си и направила, щом млякото не ти понася, спирай и преработените млечни храни, сирена и кашкавали, плодовите сокове, сама си ги прави, не купувай от магазина, че имат консерванти, кофти за стомаха. Плодове и зеленчуци, прибави и риба или пилешко месо, за предпочитане гърди и ще се родиш. Лошото е че имаш Херния и проблеми със сърцето. Това не ти позволява да спортуваш. Аз откакто ми почнаха проблемите станах спортен маниак, и много помага на храносмилането.

Ако имаш Гастрит, понеже не помня вече имаше ли, един съвет от мен. Не пий инхибитор на протонната помпа. Аз имам гастрит, и дълбоко съжалявам, че изобщо им пих лекарството за гастрит на лекарите. Няколко месеца, само ми обясняваха да не спирам да пия инхибитора и даже ми увеличаваха дозата, понеже непрекъснато получавах кризи, с болки в корема, невъзможност за хранене, накрая просто спрях да ги слушам, и спрях да пия проклетия инхибитор. Кризите престанаха, болките в корема изчезнаха, и оттогава нямам нито един проблем с корема, червата ме тормозят.

Заради йо йо ефекта, веднага щом спре действието на инхибитора, започва свръхпроизводство на Гастрин, който стимулира организма да произведе още повече киселина, за да компенсира потиснатото производство от инхибитора. Това обаче никой лекар не ти го казва. Че трябва непрекъснато през няколко часа да го пиеш, месеци и години наред, за да избегнеш йо йо ефекта, и да има полза от него, но никой лекар няма да ти каже, че така сам може да си причиниш рак на стомаха.

Според изследвания сред 65 000 пациенти в Англия, честотата на рак на стомаха след прием само 2 седмици на инхибитор е два пъти по висока в сравнение с хората които никога не са приемали.

Сред приемащите го от 1 година честотата е 5 пъти по висока, сред приемащите го от 3 години е 8 пъти по висока. А маса пациенти години наред, го взимат и не си оправят гастрита. Моя роднина ме светна за тия неща, тъй като при нея работи човек с гастрит който от 5 години не спира да пие всеки ден като луд инхибитора, и не може да си оправи гастрита. Та и него го убеди, да го спре и сега се чувства по добре.

Добрия и здравословен начин да контролираш киселината в стомаха, не е с инхибитор, а с високоалкална вода. Тя балансира ph в организма, и алкализира киселините.

Иначе за твоя случай, мисля че има едно подходящо изследване. Прави се във ВМА. Капсулна ендоскопия. Няма нужда от упойка, гълташ една капсула от няколко грама, в която има мини камера, тя заснема всичко по пътя, и накрая я изхвърляш с изпражненията. Няма нужда от упойка, но могат да видят червата отвътре.
Не съм пробвала с червено цвекло, преди бях чувала че го ядът за анемия, една рускиня ни разказваше как руснаците го слагали постоянно в салатите. Именно от липсата на фибри си направих хемороиди бях на проктолог и ми каза че имам такъв 3-та степен, изписа ми свещички кремове, но малко ме съмнява да се свие това нещо така, вътрешен е и е ужасно.
Да не би да е била фалшива пробата за рака? Тия лаборатории незнам и на тях до колко може да се вярва, моята я взеха в Германия, 10 дни се чака ще ми излезе душата вече, в Бодимед я дадох. Странното е че са ти направили колоноскопия и нищо не са видели.
Бях и на невролог за главоболието имам тарушение във вестибулартия апарат, шумове, викове, навалици, пътуване ставам луда там Simple Smile Интересно ми е това гадене дали и от там неможе да е. При вас незнам как е, обаче аз забелязвам че примерно следобед и вечер поизчезва и сутринта айде пак. Махнах тия за киселините от тях се чувствам отпаднала като парцал, замених ги с един чай, той поне не ме трови: за гастрит, колит, язва от framer го намерих, сега го пия разреден с вода, като се сетя. 
Тази ендоскопия с капсулата дали ще мога да я глътна доста голяма изглежда, някой може да ми се смее, ама веднъж ми приседнаха едни витамини, едвам ги пробутах надолу, пише че може да ти я пуснат направо в стомаха Wink

# 27
Записвам се от скоро със същите проблеми.
Този husk го има и в Кауфланд. Много е добър.
Аз киселини не усещам, но имам болка в стомаха, след храна.
Изписаха ми два антибиотика, след изследване на фецес и днес ги започнах. Клацид и Амоксигамма. Преди хранене имам Нолпаза и дуспаталин.
Имаш хеликобактер, затова са ти изписали антибиотиците. Husk-а от Кауфланд страшно ми дразни стомаха, всъщност проблемите ми започнаха с Кауфландските нитратни зелении, които поливах с Extra Virgin миналата пролет, още не мога да се оправя. Но ако имате гастрит/язва на стомаха/дуоденума или възпалени черва фибрите не са никак за препоръчване, напротив

# 28
Аз нямам такъв проблем, за който търсят хуск. Просто казах, че същия го има и в Кауфланд. Понеже се смяташе, че е само в ДМ. Веднъж съм го пила и изобщо не беше лош.
Да, имам бактерия и се надявам да я елеминирам и да ми спрат проблемите със стомаха, но ще видим.
До тогава ще чета всичко, което пишете и препоръчате 🌻

# 29
Мехурче, ти трябва да помислиш да си направиш тест за хранителна непоносимост. Скъпички са, за пълният пакет над 200 храни май бяха, е към 400 лв. На мен ми помогна като почнах да се храня, без храни, които организма трудно усвоява. Например не знаех че портокал не трябва да ям, единственият плод и зеленчук, който трябва да изключа, а ми е любим, но като го махнах, по добре се чувствам, а ядях много портокали и сокове.

Общи условия

Активация на акаунт