Ето, идва пролетта и личат се вече СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ тумбачета!!!

• 12 443
  • 275
  •   1
Отговори
# 75
Получих леко успокоение smile3521
не съм единствената, която ходи с разкопчан цип  newsm62 а се бях притеснила. Мисля си, ако този надут корем е от колит, какво ли ме чака след 4 месеца  Rolling Eyes
Вече три пъти обикалям магазините и все не мога да намеря подходящите дрехи. Мислех да ходя в магазин за бременни, ама не е ли малко рано  newsm78

# 76
Добро утро мили момичета.
Катрин7,радвам се че всичко с вас е наред и си имаш акробатичен бебок JoyТолкова си надебеляла,че не можеш да влезеш в Дивака.Наложи се да ти отварят и втората врата Wink......Я,стига,много си добре и ти завиждам искренно за фигурата.Наслади се на приказния момет наречен "сватба" и изживей незабравими мигове.  bouquet
brati_2   и аз пообиколих по магазините ,но нищо не харесах.....накрая ще си купя и тиранти поне да не се смъкват дънките Wink
Въпреки мрачното време Ви желая от сърце весел ден Hug,а аз отивам да правя изследвания

# 77
Здравейте на всички мамита и от мен. Записвам се в новата тема. Благодаря на basilisk за информацията още веднъж.  PeaceУтре ще кажа как е минало. Някой от вас има ли киселини и какво пие за тях? newsm30 smile3547
За успокоение на мамитата с големите кореми - аз съм в третия месец и ме питат скоро ли ми е термина. Даже ходих при док да го питам дали е нормално да съм толкова подута или пък да не би да има две бебета. Оказа се че всичко е ок. Явно щте кача много кг.  supermama

# 78
Хей сладурки здравейте и от мен:))) newsm53
Нови мами добре сте ни дошли welcome
Много ми е отино докато Ви чета историите,така понякога вместо да пиша само си чета:)ама положителните емоции ми стигат за цял ден след това:)
Ани-Бани ти 6те ме умори6 с тжоите истории май не ти,а аз 6те rotfImao rotfImbo-преритам от смях.Надявам се старите дънки да са оцелели в приключнието с камината и да си им простила.
Катринмного темпераментен бебок си има6,да ти е живо и здраво и все така да рита-е нищо мама полсе ще му мисли smile3503
калипо-добре ли си вече?надявам се,че да newsm10,че на снимките си малко бледичка.Пши как сте с Дани.Много ме е яд,че не можахме да се видим в Дивака.
Момичета напускам Ви,много поздрави на всичките Ви бебчовци от нашият бебок:)) Hug

# 79
сърдечен поздрав и от нас! Нищо ново, лошо ми е всяка вечер, не спя спокойно, но затова пък през деня наваксвам със следобедни дрямки от по 3-4 часа Rolling Eyes
Щерката си идва след 17 дни така че дотогава трябва да съм наред...дано.
Отслабнала съм с 1 кг, каквото и да сготвя не ми харесва...Морена помагай, за сос бешамел, имаш ли идея как да го забъркам? Трябва ми за пълнени чушки, знам че се правеше отделно но какво точно се слага?
Тук вали като из ведро и ми става още по сънливо,
хайде лека от мен

# 80
  • Габрово
Здравейте мами,
най-накрая се наканих да драсна няколко реда, а не само да ви чета.
При мен всичко си върви нормално - не ми става лошо, не чувствам някакви нераположения и т.н. (все пак съм почти средата на четвъртия месец). Единствения признак че съм бременна е вечния ми глад и  preggo шекмебето дето съм заформила. Досега съм качила само 2-3 кг. но имам чувството че са изцяло на корема ми. Мъжът ми каза, че вече ми личало, че ще ставам мама и само ме бъзика че съм плонди (от плондер)  smile3515
Вече почти нито един панталон не ми става, а някой да скоро ми бяха леко широки. Миналата седмица бях в командировка в Сф и рано не рано си купих паналон за бременни. Също си взех и една индийска блузка, която идеално ще ми скрива коремчо на първо време.  Нямам търпение вече да усещам бебо, че ме рита отвътре  newsm68 - поне да знам защо дебелея.
Като чета на какви прегледи ходите и започвам да се чудя дали съм уцелила на правилен доктор  smile3511 Моя лекар досега ме е гледал 2 пъти на ехограф и след това ме записа на ЖК. Това беше на 01.03. - тогава ми взеха кръв и коментара беше - изследванията ще дойдат при мен и ако има показания, които се различават от нормалните ще ти се обадя. И от тогава ни кост ни вест от него. Следващия ми преглед е чак в началото на април и тогава ще ме гледа пак на ехограф. Не знам нормално ли е това или не ... а уж тоя го водят един от най-добрите лекари тук в Габрово.
Вече не пия и никакви витамини - миналата седмица приключих с фолиевата киселина, а за по нататък лекаря ми се обяви против витамините и ми изчете една лекция защо не било добре да се пият допълнително витамини и засега карам на естествен прием - салати и плодове.
Лек ден мацки и повече весело настроение  smile3534

# 81
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=26105 Привет на новата мама.
Леко бременеене.
Аз ходя на док  в месеца веднъж.
Ако ти се чувстваш добре значи всичко ти е наред. Peace

# 82
  • морето и сините вълни :)
ехооо -добрютро тумбаланки

аз се връщам от болницата пак ooooh!Ходих да ми вземат кръв че вчера нали се бях наяла сутринта  "да не заслабна" Mr. Green Mr. GreenТа сега ми източиха кръвчицата и ме боли адски пръста-незнам защо ама ми е по хубаво от вената да ми вземат.От този пръст много ме боли бе #Crazy
Отидох да давам урина-ама шматката аз се изпишах вкъщи  и отивам в болницата  две капки братче в чашката.И ко прайм ся CrazyСедя клекнала там и чакам да капне още Crazy hahaha hahaha hahahaУжас-само простотийй върша Joy
Днес ме събудиха по много гаден начин и съм в нервна криза от сабахлямта-отгоре има едно детенце над нас живее с баба си и като стане сутрин в 6 до 8 докато тръгне за градина ми разказва играта.Вкъщи се тресе секцията от него толкова много тропа-та чак се чудя не му ли правят забележка.И като скочих и като си взех една туба крем имам голяма за тяло и като се метнах на кревата и почнах да тропам по тавана с нея #2gunfire #2gunfire #2gunfireТо бива бива ама бахти и дъртофелницата инъче вкъщи си гледам телевизия до 1,30 през ноща и ми викнали ченгета тез дъртофелници.Да се кача че да ги разпердушиня
таз сутрин малко ми остана да се кача горе и да вдигам скандала #Cussing out #Cussing out #Cussing outОбаче роди ли се бебо-нямам МИЛОСТ тогава.ще ги изкъртя направо.
Бреййй пак се набрах май Sick Sick

Относно дрехите и аз имам същия проблем таз сутрин си разшивах копчетата на панталона че да ги преместя по напред да не ми стяга.Но няма да издържа дълго така.Н ее добре работата #Crazy #Crazy

Брави-хич не съм им простила на дънките-така хубаво си запалих камината че ми стана кеф чак

namir -не се притеснявай миличка и аз ще кача бая.До сега съм напред с матеряла към 4 ,5 кг.Дано укротя топката.Ама аз знам защо ще надебелеем толкоз.Защото не връщаме поръчката-виж другите който повръщат са смъкнали даже кг.А ние трупаме заради тях.Но аз не се притеснявам за кг-те си.Знам че мога да ги смъкна и че пак е си стана същата.От опит знам Mr. Green
Ами това е мацки-Мъжо се прибира пот работа сега и ще е един кисел,кисел като не е спал.как ще се траем сега незнам - и аз съм кисела краставица днеска че ще видим каква ще я свършим Mr. Green Blush
цилуфффф от мен

п.с.Симонче-Аз съм против думите на твоя доктор за витамините.Защото сега не са дошли още пресните натурални плодове.И няма как да си набавиш в необходимите количества.Аз затова исках да пия витамини.А относно фолиевата киселина аз си купих нова опаковка и продължавеам да си я пия.Тя няма да ми пречи-нея ще я пия още 3 месеца.таман до 6-тия месец перфектно.Но това си е мое мнение.
А относно доктора-ние повечето ходим и на частни лекари затова толкова често ходим на ехограф.По здравна каса се полагат 2 или 3 ехографа през цялата бременност.Та затова е така.Аз съм на консултация чааак на 10 април след един месец.И знам че няма да ме гледат тогава на ехограф-ами кто си отида на частния лекар.Абе то голямо чудо с тез лекари направо....От де ги измислиха тез ехографи..На времето не са имали такива работи и всичко е било наред а сега само откачаме с тез ехографи...
много са уляххх май

# 83
  • София
Добро утро и от мен!
Дидона, добре дошла   bouquet Спокойна и весела бременност и приятно изкарване в нашата компания!
gia fire, как си? Защо си тъжна, сега би трябвало да се радваш с пълна сила на живота?!  Hug
Катрин, много ме разсмя твоя срамежливко  Joy Дано все така да "мърда" и да те радва, сладур  Grinning
Момичета с големи кореми, да ви се "похваля", вчера ми направиха място в трамвая  Shocked
Джунгличке, пожелавам ти да се оправиш вече и бързо да ни догониш с килограмите.
Ани бани, какво да ти кажа, кофти е когато не случиш на съседи. Преди над нас живееха едни малки разбойници, които ми бъркаха в здравето, а до нас имаше луди студенти-купонджии, от другата страна непрекъснат ремонт, не е за разказване. Сега обаче в новото ни жилище нямаме проблем, но съм искрено признателна на съседите отдолу, които търпят среднощния футбол и подскоци на дъщеря ми. Повярвай ми, много е трудно да я укроти човек, трябва да я вържа. Но хората не се сърдят, защото са отгледали 3 деца и знаят какво е.
Момичета, остана ми да си направя австралийския антиген и иамам два въпроса: 1. на гладно ли трябва да дам кръв?; 2. можете ли да ми препоръчате лаборатория в софия, че съм много чувствителна на тема вземане на кръв.
Благодаря предварително!
Желая ви много усмихнат ден  Grinning  Grinning  Grinning

# 84
thumbеlina Препоръчвам ти "Кандиларов" за вземане на кръв. Много са внимателни.
Какъв е този австралийски антиген?

# 85
  • София
Благодаря намир, австралийският антиген е част от обвивката на вируса на хепатит В, т.е. това е изследване за хепатит, което задължително се прави на бременни.

# 86
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
аз също исках да се видя с Анири, защото живееме на едно и също място ама друг път Peace

Аз много се радвам, че си имам дружка в нашата махала! Laughing

Направо се ужасявам от себе си. Качила съм вече 5 кг. Имам чувството, че последните 2-3 дни съм наедряла отвсякъде, корем, крака.

Абре, жена, имахме честта да те видим баш последните 2-3 дни. Ти си таквоз кльощаво същество, че няма как да не качиш някой килограм - да наваксаш малко! Wink А хич не мога да си представя каква си била преди тези 5кг...

По въпроса за корема, моят започна да се вижда последните две седмици, но все още ако някой не ме познава, спокойно може да си ме вземе за по-закръглена в областта, а не за бременна.

bouquet  И, добре дошли на новите мами!!!!!

# 87
Добро утро момичета.
Пожелавам ви хубав ден пък макар и дъждовен.
Thumbelina аз ти препоръчвам Цибалаб. Аз там ходих преди време и така леко ми звеха кръв че даже и точка от пробождането не остана. Бях много доволна, а и резултатите по интернет си ги видях. И задължително на гладно!
Браво че са ти направили място в трамвая. На мен още не ми правят. Е то за околните още не личи толкова, мога да мина за просто закръглена. А иначе тръгвам по магазините за "дебелани" че вече дрехи няма. Според мен толкова много ми личи, а и майка ми така казва. тя даже ме пита" Сигурна ли си, че си в 3 месец, а не в 5? Такъв голям корем имаш." Тя като беше бременна със сестра ми и пролича чак в 6 месец, та затова се чуди. Ами как не, то тези 5 кила све някъде съм ги лепнала.
Вчера питах лекарката за изследванията и тя ми казва, че свършили парите по здравната каса и ще правим изследвания април месец чак. За токсоплазмозата ми каза че не се включва в ЗД и да отида в цибалаб да ми я направят срещу 20 лв. После каза и за изследванията за спин, хепатит и т.н. дето се правят веднъж през бремеността че и тях трябва да си платя още 25 лв. Ама те не се включват от ЗД???
Поне ми продължава болничния, та още 1 месец ще си стоя вкъщи и после ако всичко е наред мисля пак да си тръгна на работа.
Лек и успешен ден ви желая!

# 88
Благодаря намир, австралийският антиген е част от обвивката на вируса на хепатит В, т.е. това е изследване за хепатит, което задължително се прави на бременни.

Забравих да ти кажа ,че можеш първо да получиш инфо на: www.kandilarov.com

# 89
  • София
Благодаря ви, момичета  Hug
Катрин, на мен всички изследвания без този австралийски антиген ми ги пое здравната каса. Много лекари го правят този номер, при предната бременност и аз си платих като поп. Да знаеш обаче, че не трябва да плащаш по принцип, само 1-2 лв. такса. Успех при пазаруването!

Общи условия

Активация на акаунт