ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 570
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Изследванията на 6м са задължителни.
На малко бебе се дава Панадол, като поотраснат или при нужда Нурофен.

Бяхме на ортопед. Каза например, че бебетата не трябва да се повиват, аз също така мисля.

# 316
Нашият педиатър ми каза лекарства с ибупрофен след 6 м, до тогава само с парацетамол.

# 317
Е сега вдигна малко,38.3 и му дадох Панадол.Пратих мъжо за бързо и ми купи и Панадол бебе.Прочетох,че е от 1месец и дадох от него.Свали я за 20 мин до 37.9,но тази вечер мисля изобщо да не лягам.А заспя,няма да мога да ставам да я меря

# 318
Е сега вдигна малко,38.3 и му дадох Панадол.Пратих мъжо за бързо и ми купи и Панадол бебе.Прочетох,че е от 1месец и дадох от него.Свали я за 20 мин до 37.9,но тази вечер мисля изобщо да не лягам.А заспя,няма да мога да ставам да я меря

Според мен отидете в спешен кабинет

# 319
И моето имаше температура от двете ваксини, нормално е. Аз си навивам аларма през ноща и меря. Но ако си дала вечерта, едва ли до утре сутрин ще вдигне нас 38. Спокойно, това е съвсем нормална температура след 2 ваксини.

# 320
Аз сега започнах да нося малката в раница вкъщи, за да мога да свърша нещо през деня. Тя веднага се успокоява и заспива и аз мога да правя основни неща и да се разхождам. А и е много приятно да се гушкаме така

# 321
Isibel, стискам ви палци 🤗 за бързо подобрение. Имам вяра в теб, имаш опит.

Безпокойство след раждане, значи от всичко ме е страх 😱 Такова нещо не е било. Например, сега на нощното хранене (баща и я хранеше), я чух да кашлюка и направо замина и сън, и всичко, буквално седя на дивана и слушам дали диша на нос, че така ми звучи.
Всичко идва от там, че помолих баща и да я изведе навън за 5-10 мин, 4 градуса, даваха го, че се чувства като 1. Обречена с потник, боди с дълъг ръкав и чорапогащник. Отгоре пухен космоновт, толкова дебел, че ме е яд чак, не мога да преценя дали наистина топли толкова или е изкуствена материя, примерто. Броя го в случая просто като завивка, защото и е голям и няма пряк контакт с тялото, но понеже баща и ще я държи гушната (по моя план), а той е с доста гореща кръв, мисля ще е добре (на принципа на бебеносене). Той обаче долу на входната врата решава да я сложи в количката и подвиква да погледна през прозореца, нашият я завил с още едно одеало и ще я води на разходка. Направо лошо ми стана 😱 В случая я имам облечена само с боди и чорапогащник, космонавт и одеало, просто завивки. Не беше повече от 5мин намън мисля, но от 4ч будувам да я слушам как диша
А, може просто да искаше да се изкашля и всичко да е наред.
😢 Да не говорим, че в Четвъртък на обяд имаме час за ваксини.

Вие бихте ли се тревожили в такава ситуация?

# 322
Юли, благодаря за отговора.

Аз да се оплача за добро утро Worried Цикълът ми дойде и съм супер гневна. Бях забравила какво е, ех... Лошото е, че малката повърна на два пъти до сега и аз и се ядосвам за това, а знам, че не е виновна. Ох, ужас направо. Следобед ще я водя на втората ваксина.

Хубав ден от мен Nature Sunny

# 323
Maya, не бих се тревожила за това, но те разбирам. И ние утре сме на първите ваксини, а голямото дете ходи 2 дни на градина и пак е болна. От мен е прихванала вероятно вируса, който изкарах преди седмица. Вие бихте ли отложили ваксините? Малчо не изглежда болен, тук-там по някой малък сопол има, но според мен в рамките на нормалното, не от болест. А и вече много ми се иска да ги сложим ваксините, на 2 месеца и половина стана.

При мен така и не дойде цикъла, бях сигурна, че ми идва. И ме болеше няколко дни кръста като при цикъл, ама имах само зацапване и дотам… Евентуално може и овулация да е било, сега се чувствам нормално. Обаче с цеденето покрай намалялата кърма, сега ми е доста повече. Отделно имам над 2 литра замразена във фризера и се чудех какво да я правя, понеже продължавам да цедя понякога и мястото намалява. Ще отида да я даря в банката за майчина кърма тези дни, след като попълня всички видове документи. И след това ще си попълня резерва във фризера лека-полека. Някоя от вас дарявала ли е кърма досега?

# 324
Мая, нормално е да се притесниш, но ако е било еднократно кашлянето най-вероятно е от задавяне. Иначе да с опит съм и бях много смела майка, какво ли не преживях и си гледах кажи речи сама трите деца през три години разлика, а сега се чувствам като пълна новобранка 15 години по-късно.

Mommy, аз честно казано бих отложила ваксина, но аз съм пъзла. Работата е там, че ако сополките са от вируса, дори и да са леки с ваксината може да се усложни ситуацията. Най-добре сподели с лекаря и той ще си каже мнението, но за мен по-добре да няма риск.
При нас нещата като, че ли вървят спокойно, закашля се рядко, на мен ми прилича, че се случва, когато нослето му захърка. Ще се побъркам с тези термометри, постоянно ми се струва топъл, с нормален в дупето няма температура, а вече си купих два безконтактни и двата показват много често 37 нагоре. Не знам вече на какво да вярвам. Преди малко отказа да яде с мъка изцедената ми кърма и сега трябва да я хвърля, защото е със сгъстител. Не съм спала от два месеца, но последните дни откакто е болен съвсем, а таткото е сополив и кашля, но твърди, че е здрав и си спи по цяла нощ, защото е на работа. Да минава този сезон с болни, знаех си, че ще е така, но пак се чувствам неподготвена.

# 325
Аз отглеждам малко камикадзе 😂
Бях до него, обърнах се за 20 секунди и воала...

Добре че беше вързан. Все едно вчера още не можеше да си обърне главата сам, а днес вече обръща шезлонга.
Аз имам чувството, че започва да го мъчи зъбче. Знам, че е много рано, но той е ужасно нервен, все търси да яде, а като му дам не иска. Само изхвърлям мляко. И ръцете са му вечно в устата, и двете! едновременно! Ама не като да си смуче палчето, а агресивно.
Моят цикъл още се регулира. Миналия месец ми вървя 9 дни, а сега ми закъснява с 3. Вече поне знам - намалее ли ми рязко кърмата, значи наближава.

# 326
Здравейте, някой може ли да сподели мнение за антивирусни/имуностимулатори за кърмещи?
Мъжът ми е карантиниран в съседната стая с вирус с кашлица и ми се иска да взема нещо превантивно...
Попадам в нета на разни, примерно на това biozin https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010005583

# 327
Да, аз приемам Биозин Мама последният месец, даже мисля и този месец да продължа приема му, че съпругът ми е с температура сега. Приемам и витамини за кърмачки + омега 3.

Мая, и според мен ако не продължава кашлица, то е било от задавяне и нямаш повод за притеснение. Моето момче често се задавя и закашля. А иначе не мисля, че за толкова кратко време навън е било проблем, а и все пак бебето е било облечено с космонавтче. Но напълно разбирам това безпокойство след раждането, аз съм същата и това страшно ме напряга.

Mommy, според мен най-добре се консултирай с педиатъра за ваксините. Предният път нашата педиатърка отложи ваксините, защото аз бях с температура ден преди прегледа. А иначе поздравления за съхранената кърма, това е страхотно количество! ❤

# 328
Мая, може и да се е закашляла от прекалено сух въздух в стаята. Моята прикашляше тези дни, май точно заради ниската влажност, но за всеки случай й отложих ваксините. Не чувам хрипове, не е постоянна кашлица, но....страх лозе пази. Веднага взехме термометри с измерители на влажността и овлажнител за въздух. И моята тревожност счупи тавана след раждането, а не бях такава.

И аз взимам Биозин Мама, съвместим е с кърменето.

Безконтактните термометри са често неточни, аз не бих се доверила. Ние мерим с термометър под мишничката и след това добавям 0.5гр към отчетената стойност, за да получа реално показание.

Моми, браво, чудесни резултати! Стана ми интересно с каква схема на цедене си напоследък - кога цедиш, колко пъти на ден, преди / след хранене. Ще се радвам да споделиш.

Продължава ли са се разсейва твоето бебе докато суче? Моята е безкрайно заинтересувана от света и всичко в него едновременно.

# 329
Мерси, момичета. Ще обсъдя с педиатърката утре като отидем, може поне да го прегледа и измери. А и ще ми трябва бележка за градината за каката.

moonlit, тази кърма във фризера не е цялата от сега, това са ми запасите от раждането насам. Така че не е чак толкова впечатляващо, но ако цедя всеки ден така ще го попълня резерва сравнително бързо. Моето бебе не се разсейва, а установих, че започва да се дърпа от гърда, когато млякото престане да тече бързо или изпразни гърдата, както и когато вече се е нахранил и не иска да стои повече на гърда. При вас как е положението с разсейването?

Схемата на цедене, когато исках да увелича количеството ми беше следната: рано сутрин след кърмене цедя (60-90 мл, колкото изцедя за 10 минути общо), по обед и следобед по веднъж и непосредствено преди да си легна вечер. Общо за деня ми се връзваха 140 мл. Повече от 10-15 минути не стоя на помпата, когато спре да тече бързо и приключвам. Резултат видях след 3-4 дни. Сега ми се струва, че съм увеличила твърде много количеството, защото през нощта ми се препълват гърдите, затова започнах да цедя само сутрин след кърмене и вечер, ако лягам късно след бебето. И то само защото искам да имам малко запаси във фризера след като даря настоящите пликчета.

Моето бебе тази седмица изобщо не иска да заспива през деня, само ако аз го гушкам или сме навън. А докато е буден иска постоянно да стоя над него да му говоря или да му показвам играчки и той да се усмихва. Или пък да го нося и той да оглежда, ама на ръце, защото в раницата все си мисли, че ще суче докато е близо до гърдите ми. Затова и след като си приключим с хранене, стоене по коремче, играчки и песнички, гимнастика, му давам биберон на шезлонга или активната гимнастика. Малко ми е гузно, ама иначе постоянно помрънква.

Редактирам се да кажа, че докато пишех този пост и обядвах, бях оставила бебо на спалнята и той помрънкваше. Каката отиде при него, поседя 5 минути и след малко се връща да каже, че го е приспала. Гушнала го е и той е заспал. Grinning

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 13:04 от mommy22

Общи условия

Активация на акаунт