На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 273
  • 804
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Не е късно, тъй като имах два листа указания и информация помня , че теста се препоръчва да се направи до 24та седмица и то единствено с оглед на резултат налагащ аборт след това, за да има време за реакция.

Ние правим в 17 г.с., забавихме се по причини, които не ми се коментират. Опасявам се дали не е твърде късно за НИПТ тест сега, въпреки, че от лабораторията казаха, че не е проблем.

Аз теста го направих точно покрай празниците на 18ти декември и на Коледа в полунощ ми го изпратиха. Беше си коледния ни подарък Blush
Струваше ми 1300лв и освен най-популярните тризомии изследва още 96 микроделеции.
С първата ми бременност правихме него и сега с втората пак него си направихме.

# 151
Lilleina Аз също правих в 11-та седмица на Cell Genetics - Niptify Pro Relaxed

И аз по същия начин☺

Според мен направете теста при първа възможност, нищо, че е по-късно. Моя роднина роди детенце с Даун, след като на всички фетални е била уверена, че е здраво и няма отклонения. НИПТ не бе направила. Детенцето е прекрасно, но все пак беше шок за семейството ѝ и смятам, че при възможност, е редно да се направи, за да се вземе информирано решение.

Дори и резултатът да няма значение за родителите, смятам, че при откритие на отклонение подготовката и осъзнаването предварително ще са ценни.

Някоя от вас има ли проблем със зъбите? Моите последните две седмици са изключително чувствителни, едва подбирам храни, от които да не изпитвам болка. Майка ми по време на бременността си с мен е имала сериозни проблеми, изсмукала съм ѝ калция. Та се притеснявам това ли се случва, след 10-ина дни чак съм на стоматолог. Ще се насиля да хапвам сусамов тахан и яйца за калций, вие проучвали ли сте темата?

Аз също напоследък имам проблем със зъбите, доста ми кървят венците и също обмислям посещение при стоматолог.

# 152
Добро утро, момичета! Много се радвам на тази активност тук и чета с вълнение. Относно пренаталния тест, аз вчера направих Niptify, в 17г.с. +2 дни съм. Казаха, че максимум до 10 работни дни ще са готови резултатите. 1350лв. заплатих. На мен много ми кървяха венците около празниците, много! И смених четката за зъби с възможно най-меката на Лакалут, има голям избор, и кървенето първо намаля, а след това спря.
Има ли някоя от вас, която няма апетет за никаква храна? При мен яденето е редовно, но го правя по задължение, не огладнявам. Споделете какво готвите и хапвате, че се изчерпах с непрестанно мислене какво и как да сготвя и да е полезно, разбира се.
Днес съм на фетална морфология, винаги ме е страх преди преглед и треперя, голяма филмарка съм...

# 153
Dobrana, успех и сподели как и къде е минала ФМ Simple Smile
Иначе ти сега в 17 г.с. я правиш, така ли? Следваща кога си планирала?

На мен след първата, заедно с БХС, лекарят ми каза чак в 22 г.с. да отида. Първата беше в Оскар при Стратиева, но ме прегледа специализантка, която беше супер, но не ми се стори редно да платя за Стратиева, а тя да мине за 2 мин. буквално. И записах втората в 21-22 г.с. при Павлова в Марковс, четох добри отзиви и приятелки силно препоръчаха.

# 154
Здравейте, момичета. Simple Smile Записвам се в темата с термин 23.06., момченце 💙, първа бременност.
Аз също правих НИПТ в 13та седмица поради повишен риск за Даун от БХС. Спрях се на Veracity в лаборатории Synevo. Цената беше около 1000лв. за най-разширения пакет, което ми се стори като доста добра оферта. Резултатите излизат до 10 работни дни, при нас бяха готови на 8мия. Първа ФМ правих в Марковс при проф. Марков, прегледът беше супер обстоен над 40 мин., докторът обясняваше всичко много спокойно и подробно. Втората ФМ отново ще направя при него в 21-22г.с. Докато чакахме пред кабинета, имаше доста хора за др. Павлова. Направи ми впечатление, че е супер усмихната и позитивна и останах с впечатление, че помни пациентите си.
Пожелавам на всички болни и лежащи мами бързо оздравяване и едни сладки пухкави бебчета на финала. 😊

# 155
Rarina и на мен първата морфология ми беше при др. Павлова, беше много любезна и мила, обясняваше всичко много подробно. Blush

Втората фетална ще съм при професор Марков, по препоръка на следящия ми АГ. Hug

# 156
Момичета, моля тези, които искат да ги добавя на първата страница, да ми пишат на лично, че ми е трудно да проследя сред мненията. Благодаря! Simple Smile

# 157

На мен след първата, заедно с БХС, лекарят ми каза чак в 22 г.с. да отида. Първата беше в Оскар при Стратиева, но ме прегледа специализантка, която беше супер, но не ми се стори редно да платя за Стратиева, а тя да мине за 2 мин. буквално. И записах втората в 21-22 г.с. при Павлова в Марковс, четох добри отзиви и приятелки силно препоръчаха.

Rarina, благодаря ти за коментара. Още от началото на бременността си ходя при д-р Сигридов, тъй като пролетта имах един спонтанен аборт в 9г.с и бях много уплашена. Паралелно се следя и в клиника "Щерев". Днес беше втората фетална морфология при д-р Сигридов, на 04.12 бях на БХС и ФМ, днес, следващата е в 22г.с. пак при него. И за след това не сме говорили, но май има още 2?!?! Не съм убедена.
В клиника Щерев също бях на една фетална и в края на месеца имам час за втора и се чудя дали да не го отменя, понеже на 14.02 ще бъда отново при д-р Сигридов, а истината е, че той доста повече изследвания е направил и времето, което отделя за преглед е в пъти повече, много обяснява и съм супер спокойна при него. Женската консултация ми я насрочи лекарят чак за края на февруари.
Добре мина прегледът, но явно съм прекарала безсимптомен вирус, понеже лекарят откри, че бебето има две малки кисти (choroid plexus cysts), които се образуват най-често след прекаран вирус, които е преминал през плацентата. Пуснах изследвания, за да се потвърди с точност и ще пия каквото изпише.
Ти в коя клиника се следиш?

# 158
Момичета вчера бях на ФМ и ми измери шийката 32мм във 17 г.с На вас измерваха ли ви  я и обърнахте ли внимание колко мм е?

# 159

Rarina, благодаря ти за коментара. Още от началото на бременността си ходя при д-р Сигридов, тъй като пролетта имах един спонтанен аборт в 9г.с и бях много уплашена. Паралелно се следя и в клиника "Щерев". Днес беше втората фетална морфология при д-р Сигридов, на 04.12 бях на БХС и ФМ, днес, следващата е в 22г.с. пак при него. И за след това не сме говорили, но май има още 2?!?! Не съм убедена.
В клиника Щерев също бях на една фетална и в края на месеца имам час за втора и се чудя дали да не го отменя, понеже на 14.02 ще бъда отново при д-р Сигридов, а истината е, че той доста повече изследвания е направил и времето, което отделя за преглед е в пъти повече, много обяснява и съм супер спокойна при него. Женската консултация ми я насрочи лекарят чак за края на февруари.
Добре мина прегледът, но явно съм прекарала безсимптомен вирус, понеже лекарят откри, че бебето има две малки кисти (choroid plexus cysts), които се образуват най-често след прекаран вирус, които е преминал през плацентата. Пуснах изследвания, за да се потвърди с точност и ще пия каквото изпише.

Ахаа, разбирам, явно ти ще направиш 4, наблюденията ми са, че по-често се правят по 3, т.е. без тази, която сега си направила в 17-18 г.с. Всъщност сега се замислям, че така е по-добре и може би аз бих била по-спокойна с повече.  Сега ще си чакам чак до 22 г.с. 😀
Аз се следя в Токуда при д-р Леков Simple Smile

# 160
  • София
Rarina, доволна ли си от прегледите в Токуда?
Искам да раждам там, а още не мога да се добера до избрания лекар.

# 161

Ахаа, разбирам, явно ти ще направиш 4, наблюденията ми са, че по-често се правят по 3, т.е. без тази, която сега си направила в 17-18 г.с. Всъщност сега се замислям, че така е по-добре и може би аз бих била по-спокойна с повече.  Сега ще си чакам чак до 22 г.с. 😀
Аз се следя в Токуда при д-р Леков Simple Smile

Да, абсолютно съм съгласна за 3-те ФМ, обикновено са толкова. Много се колебая напоследък дали да се преместя в Токуда, ще го помисля и още малко. Много ми е близо Щерев и само това май е плюсът пред Токуда.
Има още малко до 22г.с., бременността учи основно на търпение Simple Smile Simple Smile Сега ще го чекна твоя лекар Simple Smile

# 162
Rarina, доволна ли си от прегледите в Токуда?
Искам да раждам там, а още не мога да се добера до избрания лекар.

Много съм доволна, попаднах при моя лекар малко на онче-бонче (и заради отличните му оценки в супердок де😀), след като и аз не можах да се добера до по-известните две, които бях набелязала. Но абсолютно го усетих, мъжът ми беше на първите прегледи и той потвърди, че ще е спокоен той да ме следи, а преди това е идвал с мен и на други места, т.е. все някакво странично сравнение е могъл да стори. Всеки път ме преглежда и вагинално - следи шийката и секрета, след което детайлно и бебето от корема гледа. Дава ясни насоки за следващи стъпки, отзивчив е и дистанционно.
Иначе в коридорите на отделението в Токуда си е яко лудница - чакат с часове момичета за светилата, няма къде да седнеш, виждаш, че са изморени от часове чакане и ти става мъчно, някои са в много напреднала бременност. Но според мен ако усетиш лекаря, си заслужава. Аз не бих обмислила друго освен Майчин дом или Токуда заради неонатологията, а в Майчин дом ме притесняват условията. Но ако не бях уцелила лекар в Токуда, щях да търся там все пак

# 163
  • София
Много добре звучи. Аз гледам, че се занимава и с гинекологични операции, което значи че би трябвало да е адекватен и със секцио.
Съвсем се обърках:)) Преди половин час мислих, че ще записвам при Апостолова.

# 164
Много добре звучи. Аз гледам, че се занимава и с гинекологични операции, което значи че би трябвало да е адекватен и със секцио.
Съвсем се обърках:)) Преди половин час мислих, че ще записвам при Апостолова.

Успех, сподели на кого си се спряла ☺ според мен виж на усет към кого клониш и смело, доста са подбрани всички в отделението, няма как да сбъркаш

Общи условия

Активация на акаунт