На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 851
  • 804
  •   1
Отговори
# 525
Има, има. На мен също ми казаха, че е нормално. Появяват се, спират. Особено неприятна е тази в ребрата под гърдата и леко настрани. През деня не я усещам много, но вечер ми е кошмар спането на нея страна. Болката ми продължава и назад към плешката - споделих, че знам как не са препоръчителни вендузите, но помолих приятеля ми с много слабо засмукване на силиконовата да ми мине поне отстрани и отзад ребрата - помогна ми. После пак се появи и пак изчезна сама. За тази седмица 3 пъти съм била на ехограф и 3те пъти малкият беше застанал различно, та когато имах болките в таза ниско долу и горе в ребрата се видя, че е главично и дупето му е към ребрата ми, а той се опитва да подскача вътре. Аз обаче имам доста къс торс - очаквам следващите месеци да е още по-зле, а особено и както бебето върви по-едро. Майка ми също е така, но още по-ниска от мен, аз съм се родила 3700гр и все ми повтаря как постоянно са я болели ребрата.

Иначе да кажа - мина ми феталната ехокардиография - нищо притеснително не се вижда към момента освен допълнителна хорда, която ми каза, че доста бебета имат и е по-скоро козметичен дефект.

# 526
Момичета, от около 20 дни пия магнерот 500 3Х2 ,но крампите все още продължават.Попитах АГ и каза,че е с натрупване от 1 седмица пия и желязо 2х1 като гледам да има отстояние от 2 часа .Има ли някоя от вас която пие магнезиЙ и да продължават крампи ?
Да, при мен стяганията в корема си продължават. Вече около месец може би пия Магнерот 3×2 и Алеракт 2×1, в който също има магнезий.  От това, което изчетох по темата, Магнерот май е доста ниска доза магнезий, защото чистият магнезий в него е само около 33мг. Обаче за сметка на това пък е единственият препарат с магнезий, който се води лекарствен продукт. Другите магнезиеви препарати св водят хранителни добавки, а там няма контрол какво точно съдържат, затова и лекарите май изписват главно Магнерот. Четох доста мнения на момичета във форума, които са били много доволни от Диаспорал, но аз не посмях да си сменя Магнерота на своя глава, а АГ-то си държи на него. 😆

Sonnenschein, как си разпределяш във времето пиенето на тези магнезиеви препарати и на какви интервали? Аз също съм на Магнерот, 2 х 2 плюс Но шпа 3 х 1 и Алеракт по 1, който пия вечер. Магнерота и Но шпа гледам да ги пия на 6 часа, без да се застъпват, като през деня имам малки стягания на корема, които отминават бързо, а вечерта обикновено ми се случват едно-две големи и по-продължителни, понякога чак до пикочния мехур усещам стягането и е доста некомфортно, но не болезнено.

Ами аз ги пия на около 5 часа-сутрин към 10ч. 2 Магнерота-а и един Алеракт и 1 Мо-шпа, после към 15 часа само Магнерот и Но-шпа и вечер към 20ч. пак Магнерот, Алеракт и Но-шпа. Пробвах да разминавам Магнерота и Алеракта и Но-шпа на около 2 часа, но при мен тогава стяганията бяха повече.

# 527
genome, bubata83, сърдечно ви благодаря за изчерпателната информация! Много е трудно да се ориентира човек когато за пръв път минава през това, а и ние все още на никой не сме казали и не мога и да питам приятели. След инвитро в София съм и досега само по репродуктивни съм обикаляла. Поради невъзможност да пътувам до Сф заради болките и кървенето започнах да се следя тук при д-р Емин, но той не следи бременност. Взех час за д-р Костов за другата седмица да добия представа и ще опитам да почакам и при Желязкова. Опитвах се да се пречупя за д-р Табакова, но не мога, не я усетих, не се почувствах добре при нея.
Момичета, отново ви благодаря, много е хубаво че сте толкова отзивчиви!

# 528
От началото на бременноста пиех алеракт,но новият АГ ми каза да го спра ,че няма смисъл понеже почнах магнерот .Алеракта не е ли пак магнезий?

# 529
От началото на бременноста пиех алеракт,но новият АГ ми каза да го спра ,че няма смисъл понеже почнах магнерот .Алеракта не е ли пак магнезий?

Да, магнезий и Алфа Липоева киселина, която явно спомага да се предотврати скъсяването на шийката. При мен само Магнерот просто не действа, но аз имам мноого стягания и АГ-то се притеснява да не се скъси шийката. Само на Магнерот са около 20-30 стягания на ден, с Алеракт и Но-шпа ги сведохме до около десетина.

# 530
И на мен така ми казаха за Алеракта ,че донякъде е алтернатива на утрогестана ,но пък новото АГ каза да го спра,че няма смисъл.И на мен ми е твърд корема доста често но нямам никакви др усещания,обяснявам си го с това ,че ми се издува от храна .Освен да си го почна отново Алеракта,че аз съм мн стресирана заради шийката поради скорошна операция

# 531
  • Пловдив
Вашите АГ дават ли ви препоръки за хранене? Моята , всъщност и двете и по ЗК и на частното никога не ме теглят, не ми се карат, че съм прекалила с някоя храна. Ендокриноложката в началото ме плашеше , че ще ми спира някакви храни, но изследванията до сега (все още необременявана с глюкоза) са добри и не ми казва нищо за диета, режим. Слушам на моя позната АГ-то й казва да не консумира плодове, защото имат много захар, да спре въглехидрата още от 5-6ти месец , без да има медицински предпоставки. Качила е 16кг, но си е слабичка все още освен огромния корем, но все пак е в деветия. Та се зачудих на вас поставят ли ви някакви ограничения, то всички си ги знаем тия неща, но като ти каже док някак има повече тежест Grinning

# 532
На мен лично такива наставления не са ми казвали😅Сега имам притеснения за ГД и когато им кажа ми казват да огранича тесто,захар и не задълбават😅А бебенцето върви по-голямо и околоплодните води са ми на Горна граница ,но явно за тях без обременяване не е чак толкова притеснително както  за мен.Аз лично минах на диета защото се притеснявам

# 533
Вашите АГ дават ли ви препоръки за хранене? Моята , всъщност и двете и по ЗК и на частното никога не ме теглят, не ми се карат, че съм прекалила с някоя храна. Ендокриноложката в началото ме плашеше , че ще ми спира някакви храни, но изследванията до сега (все още необременявана с глюкоза) са добри и не ми казва нищо за диета, режим. Слушам на моя позната АГ-то й казва да не консумира плодове, защото имат много захар, да спре въглехидрата още от 5-6ти месец , без да има медицински предпоставки. Качила е 16кг, но си е слабичка все още освен огромния корем, но все пак е в деветия. Та се зачудих на вас поставят ли ви някакви ограничения, то всички си ги знаем тия неща, но като ти каже док някак има повече тежест Grinning

И при мен за момента не ме мерят и не са ми казвали да ограничавам нищо. Аз от време на време се меря просто, за да виждам на какво положение съм, също още не съм правила обременяване с глюкоза. Аз от нищо не се и ограничавам за момента, каквото ми се яде си го ям, което и малко ме притеснява, поради факта, че АГ-то не ми следи кг и изследвания последно за глюкоза правихме края на декември.

# 534
Момичета колко кг сте качили и колко ви беше кр захар на последни резултати?

# 535
Rubitooo в 25гс + 3 дни съм качила 7 кг, почти в 7ми месец, не е зле. Кръвната ми захар от петък последно изследване е 4.64.

# 536
Момичета колко кг сте качили и колко ви беше кр захар на последни резултати?

Аз последно се мерих преди две седмици някъде, тоест между 21 г.с и 22 г.с. и бях + 8 кг, което ми се стори много на мен, приятелки които са минали вече по този път ми казаха, че не е нещо стряскащо, понеже средно при една бременност се качвало около 15 кг. до 20. Кр. Захар ми беше 4,5 на последните изследвания.

# 537
Здравейте и от мен, дами!

Включвам се по 2 теми.

1. Относно втвърдяването на корема.
При мен на периоди се случва, но като се втвърди е така за цял ден, за кратки моменти се отпуска и то не напълно. Последния път, преди няколко дни ми беше най-тегавия такъв период до момента. Много се издух и имах какви ли не допълнителни неприятни и притеснителни усещания за повече от 24 часа. Включително  ме бореше много кръста и имах болки ниско долу в коремната област почти постоянно.
Не издържах и отидох на спешен кабинет в Селената. Много доволна останах от докторите. Много детайлно и спокойно огледаха всичко. Нямаше видим проблем, всичко изглеждало ОК, просто спазми. Препоръчаха ми да си увелича Магнерот- а до 3 х 2 ако усетя, че пак нещата отиват натам + Но-шпа.
Аз се чудя дали седящата поза в офиса не е фактор за тези стягания. Вие имате ли наблюдения по въпроса? Сега почивните дни се успокоиха нещата чувствително като комбинирам разходки + лежане по възможност освен седене за почивка.

2. Втората тема - бебешка количка.
Заселихме се с моя мъж на село в къща, до която има малък участък чакълест път, отделно си е малко по-предизвикателен терена в околността, където живеем. На равно сме, няма баири, но не са много ОК нещата като за количка на доста места.

Затова се оглеждаме за по-офроуд количка със стабилно окачване и големи, устойчиви гуми (да минава лесно през чакъл).
За момента фаворит ни е: https://visvitalis.bg/product/cybex-bebeshka-kolichka-talos-s-lux-slv-lava-grey

Някой има ли мнение за тази количка или препоръка за друга, която би била подходяща за извънградски терени?

Благодаря! Blush

П.С.: Рядко пиша коментари, но напоително... Grinning

# 538
  • Пловдив
В 22+5г.с. и съм + 5кг, кз на последните изследвания преди седмица ми е 4.56 , но много ме дърпа за сладко последния месец, въпреки че на изследвания уж всичко е наред. Околоплодните води са ми в норма, бебенцето е 6 дни напред по грамаж и размери, но док казва, че е в норма, а и е момченце уж били по-тежички.

Diva-ta аз също съм с ежедневни болки в кръста, и ниско в корема, док казват че всичко е наред. Същата схема на магнерота. Според мен дългото стоене на едно място пред компютъра на работа допринася доста.

# 539
Аз работя в офис, седя по осем часа на ден от там ми се получаваше твърд корем вечер и болки. Препопъчаха ми за почивам повече, не знам дали и при теб е така.

Общи условия

Активация на акаунт