Жените над 40:)

• 20 466
  • 628
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Оххх ,само в България е така.Спомням си на 40 ,аз бях на 20 , моята майка се гласеше да я гледам понеже била болна .

Да, има го и това схващане.
Майка ми и баба ми, Бог да я прости нея, винаги са казвали, че 40-те са били най-добрите им години...

# 91
Всички - и мъже и жени, харесват красиви хора (според личната представа), сексапилни, млади, стегнати, богати, за мъжете - надарени, полови атлети.
Ами да - и ако по-възрастен мъж ходи с красива млада жена, не може ли просто да му кажем 'браво' - щом може човека, дали защото и той изглежда младолик и хубав, или защото може да си го позволи с пари, ум, власт или други качества? Ама не - трябва да го нарочим, че имал комплекси за избиване и нещо за доказване.
И за жена тип милф ОК ако ходи с млади гаджета - щом съумява да ги привлича и задържи...
За какво да му казвам браво на този, че се е събрал с млада жена? Виж, ако е здрав, стегнат и се занимава със спорт, тогава има БРАВО от мен. А каква му била жената... това си е негова работа и не мисля да е показател за хубава връзка или за каквото и да е друго.

Но пък мъж на 40+ да тества чувството за хумор на връстнички, като ги обижда... на него също браво може би? Може, само че саркастично. Simple Smile

# 92
Когото бях на 20 и някой е на 40 леле  на 40 с времето си казваш, е какво на 40 си още млад, а такива коментари "втора ръка" са ми доста посредствени и отражение на манталитета му.

# 93
Да обидиш някой в очите. Да му кажеш, че е просто шега и трябва да се смее. Той да ти забие един и да ти се изсмее на гаслайтинга.
Безценно.

# 94
Simple Smile По принцип такива хумористи са все от по-елементарните прослойки и заслужават да им сипеш от тяхното, но на практика рискуваш да агресират физически още преди да обясниш, че е било на майтап и е трябвало да приемат закачката по друг начин. Та не си заслужава.

# 95
Но пък мъж на 40+ да тества чувството за хумор на връстнички, като ги обижда... на него също браво може би? Може, само че саркастично. Simple Smile
Да, трябва в наши дни много да внимаваме да не обидим някой, затова не се казва, че някой умрял, а че си отишъл; на дебел човек не се казва дебел, а закръглен; на умствено изостаналите - специални; затуй и за жена 40+ и разведена с деца сигурно има някакъв евфемизъм, чрез който да я опишем без да я обидим, но все пак всички ще се сетят какво се има предвид - както се сещат и за всички други евфемизми.
Какво има да се обижда човек от истината? И аз съм на 40+ и няма да стана ни по-млад, ни по-стар както ще да ме нарича някой. Женен съм само веднъж, но ако се разведа както имам деца ще стана 'втора употреба' за някоя жена, която няма - и какво от това, да се обидя ли ако ми го каже?

# 96
Не е нужно да казваш твоята истина, защото всеки вижда по различен начин живота, такива коментари кой какъв е най-добре всеки да си ги задържи за себе си, дебел, слаб няма значение, а за увреждания това пък въобще не трябва да се коментира. Каква е целта, смисъла?
И този български манталитет да си кажеш, ама аз съм открит, казвам каквото мисля не е никакъв позитив, макар, че е някаква особена гордост. Възпитания човек не прави такива коментари, не обижда и се съобразява какво говори, защото не всичко което си мислим трябва да го казваме. Това не е позитив, а първично поведение.

# 97
Разговорът стана съвсем елементарен, щом трябва да си обясняваме основите на възпитанието. Веднага лъсва кой, как, от къде.
В заключение от мен - живейте си живота, бъдете щастливи и внимателно подбирайте средата си, за да си нямате вземане-даване с такива "шегаджии", на които ниското им самочувствие ги подтиква да мачкат и унижават околните. Хората със здраво самочувствие карат другите да се чувстват добре!

# 98
  • София
Гал Гадот е на 39, почти 40. Има четири деца. Милата, и тя втора употреба...

# 99
  • София
затуй и за жена 40+ и разведена с деца сигурно има някакъв евфемизъм, чрез който да я опишем без да я обидим, но все пак всички ще се сетят какво се има предвид - както се сещат и за всички други евфемизми.
еца ще стана 'втора употреба' за някоя жена, която няма - и какво от това, да се обидя ли ако ми го каже?
Като се разведох на 40 никой не ми е ръсил ефемизми, щяха да се избият за мен, и сигурно щях да съм втора ръка, ако бях на пазара. А аз не съм била. Само казвам. Не всеки мечтае да го вземат. И не всяка.
Колкото до мъжете, и тия под 40 гледам да не са най-първа употреба, че педагогическите ми умения са доста клети.

# 100
Възрастта е нещо, което се случва. Въпросът е какво всъщност е станало с живота ти. Има хора, които са на същото място, на което са били и на 20 и такива, които са постигнали завидни успехи в живота.
Някой си бил казал, че жените на 40 били втора ръка, е и? Да тръгнем да му се обясняваме какви са или не са, защо?? Какво беше за лисицата и гроздето??

# 101
Разговорът стана съвсем елементарен, щом трябва да си обясняваме основите на възпитанието. Веднага лъсва кой, как, от къде.
Ето сега ти например искаш да ме обидиш на невъзпитан, но без да ми го кажеш директно. Веднага разбирам, че ме смяташ за такъв - ОК.
По същия начин ако даден мъж не се интересува от жена на 40+, не е ли по-добре да й каже, че за него тя е втора употреба, второ качество или втора класа беше, вместо например да я мотае, да се крие, да не си вдига телефона та белким тя сама се сети, че той я смята за такава?

# 102
Ето сега ти например искаш да ме обидиш на невъзпитан, но без да ми го кажеш директно. Веднага разбирам, че ме смяташ за такъв - ОК.
По същия начин ако даден мъж не се интересува от жена на 40+, не е ли по-добре да й каже, че за него тя е втора употреба, второ качество или втора класа беше, вместо например да я мотае, да се крие, да не си вдига телефона та белким тя сама се сети, че той я смята за такава?

Като не се интересува, за чий си дава телефона?
И на 40 не познавам жени да преследват мъже. Рядко се налага да се обясняват мъжете защо дадена жена не ги кефи. Те така или иначе не се обясняват по мои наблюдения.

# 103
Преди да се скриеш, първо се увери, че някой те търси. Joy Wink

# 104
Аз нямам нужда да обяснявам на някой друг как и защо ме е обидил. Истината си е една и тя е, че  20 годишна ще върже на 40 годишен само ако има дебел портфейл. А тези без портфейлите, но с големите мечти, свършват пиейки бири в кварталната градинка и философствайки как няма нормални жени и как всички само пари търсят.

Общи условия

Активация на акаунт