Да се оплачем... 2025

• 1 453 452
  • 24 240
  •   37
Отговори
# 24 150
  • София
естелка, къде се позиционират тези хора от Юндола?

# 24 151
Точно на шеф Никола рецептата, благодаря .
Уникални сте !

# 24 152
Е не, не, не слагам чубрица на леща Simple Smile

Ами, слага се! Точно там ѝ е мястото.
   Иначе, докато моята дъщеря беше студентка, веднъж ѝ давах уроци по готвене по уатсап: "И запомни, мамчо, в българската традиционна кухня, на боба се слага джоджен, а на лещата - къри." Зачуди се детето каква е тази традиционна българска подправка къри. А аз чубрица имах предвид, но понеже и аз предпочитам кърито, объркала съм малко традициите.

# 24 153
Аз пък съм май единствената българка, която не яде боб. Ям веднъж в годината на Бъдни вечер в супа, смесен с леща и други варива. От малка не обичам боб. Особено ако е преварен.

Подправките на български са ми доста мътни, сигурно защото докато живеех в България не съм готвила много. На английски са ми ясни кое какво е. Аз много ползвам подправки. Слагат комбинирани, свежи, с пресни картофки във фурната. Става супер!

Сега тук ще празнуваме деня на благодарността в понеделник. Купих една подправка, която ми мирише на шарена сол.
Ние всъщност ще правим официална вечеря по-другия четвъртък, защото детето се прибира следващата събота. В понеделник ще приготвим малко по-официална вечеря с патешки бутчета и картофи.

Аз тази година си отгледах доста подправки. Сега имам и изсушени и замразени във фризера.

# 24 154
  • Пловдив
Виж сега, традиционно чубрица се слага на кюфтетата Simple Smile Не на лещата Simple Smile По тоз принципен въпрос съм готова да споря до посиняване.
А, и освен това чубрица се слага на кокошата чорба, затуй и се вика "кокоша мерудия"!!!! Туй е традиционното!

Аз слагам чубрица и на картофи. На просто картофи без нищо в тава им слагам чубрица. И както стана ясно и на боб слагам.

# 24 155
Естела, много мило. Може би ще се възползвам, ако не намеря друг начин, естествено ще ти преведа сумата. По принцип има фирма, която изпраща багаж, но си е занимавка и разкарване.

Кло, Joy взела си поука за чубрицата Simple Smile
Имахме учител американец и той много обичаше чубрица и на тръгване си беше взел бурканче.

И в нашия дом не се е готвело, майка и баба си въртяха 4-5 манджи, ама блудкави, поне събота/неделя правеха кюфтета /с чубрица Grinning/, руло Стефани, грах с телешко, та някак си оживях.
Вече като се запознахме с ММ и проядох Stuck Out Tongue Winking Eye

Дори нещо традиционно като боб не умееха, гледаш в тенджерата плуват 10 бобчета, малко лук и два пръста олио на повърхността Grin
Като студентка бях някъде на гости и ме черпиха боб, леле такова вкусно нещо, ядох като невидяла. Та с времето някак си се научих.

# 24 156
Баба ми слагаше чубрица на лещата, джоджен на боба. Значи това е истината и няма да споря. Wink

А за да съм по темата - умря ми едната златна рибка. На нейно място купих две малки, да правят компания на оцелялата. И сега се притеснявам да не умре някоя. За сега са добре, ама тя и онази беше добре...

# 24 157
  • Пловдив
Ще пробвам аз чубрица в леща... ама не е традиционна.

# 24 158
Ще пробвам аз чубрица в леща... ама не е традиционна.

И майка и баба слагаха, ама те не са критерий за добри готвачки Stuck Out Tongue Winking Eye
За кафявата леща с чубрица де.
Оранжевата не си я представям с чубрица. Тя си върви с къри.

Вчера взех от индийците чътни от кориандър и мента, не е лошо. Мажа го на арабски хляб, щото не знам какво друго Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 16:45 от donau_janine2

# 24 159
  • София
И аз готвя лещата с чубрица. На боба слагам и чубрица и джоджен.

# 24 160
Чубрица на леща,слагам още в началото,това го видях от професионален готвач...Традиционна подправка,но трябва да е мн внимателно,доминира нейния вкус..

# 24 161
  • София
Леща без чубрица не! Само на оранжевата ползвам други.

# 24 162
Ще умра от кашлица.

# 24 163
  • Mediterraneo
Чубрицата за лещата, не за боба. Това в моите традиции, другите не ме интересуват, че да споря. И на кюфтета слагам чубрица. и май само така я ползвам.

# 24 164
Боб се прави с джоджен, леща с чубрица и чесън. Щастливки сте, щом децата ви ядат тези неща. Те се готвят лесно, може и в по-големи количества и са полезни.

Общи условия

Активация на акаунт