Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 984
  • 786
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Не е реалистично да очаквате висок данък за втори имот. Няма да се върнат комунистическите години, в които съпрузи фиктивно са се развеждали, за да си запазят имотите.

Относно триенето - не съм докладвала или нещо, но определено ми бе неприятно от дни да влизам в темата и да чета дълбоко политически дебати.

# 376
Не е реалистично да очаквате висок данък за втори имот. Няма да се върнат комунистическите години, в които съпрузи фиктивно са се развеждали, за да си запазят имотите.

Относно триенето - не съм докладвала или нещо, но определено ми бе неприятно от дни да влизам в темата и да чета дълбоко политически дебати.
Хората се чудят какви простотии да измислят да паднат цените на имотите. Обаче тази енергия могат да я впрегнати да изкарат добра заплата и да си купят имот. Иначе като искате евтини жилища купете си общински такива. И не забавяите,  почнат ли да падат цените на имотите, значи Варна като град отива надолу, така че внимавайте какво си пожелавате.

# 377
Иначе като искате евтини жилища купете си общински такива. И не забавяите,  почнат ли да падат цените на имотите, значи Варна като град отива надолу, така че внимавайте какво си пожелавате.

Аз не ги разбирам много много нещата и за това, което пиша си е само мое лично мнение. НО хайде разбиращите да обяснят да не би Варна да е има нещо, което аз не виждам за да има тия високи цени на имотите, бях споменал по назад, че в компания като бях в Варна на маста се говореше, че масово заплатите били до 1500 нето ( сега може да изскочи някой, както винаги да каже аз вземам 10 000 и ще у повярвам но ние говорим за масовката). Някой да каже, че това не е вярно за 1500, аз лично не не знам да ли е така, може да е слух и за това питам варненци? дали масово заплатите са 1500 нето, кажете?

Друго на което се смея като прочета, че чужденци щели да купуват масово след еврото, може и така да е както казах аз не ги разбирам нещата, но се смея якооооооо. Няма да давам пример както другите Испания, но някои от вас ходил ли е скоро в Лисабон, аз бях и някой може ли да ми каже, защо някой западно европеец да купува от Варна като може да купи например от 1000000 пъти по красивия и уреден Лисабон???

Гледаш, цените Варна широк център масово 3000+ евро на квадрат и 90% от предлагането е курници, остави високата цена те не приличат на жилища, лично аз , пак подчертавам лично аз не бих купил.

Както казах всичко написано е само мое лично мнение и всеки да си преценява сам дали да купува, продава, чака еврото.

# 378

Хората се чудят какви простотии да измислят да паднат цените на имотите. Обаче тази енергия могат да я впрегнати да изкарат добра заплата и да си купят имот. Иначе като искате евтини жилища купете си общински такива. И не забавяите,  почнат ли да падат цените на имотите, значи Варна като град отива надолу, така че внимавайте какво си пожелавате.

Изобщо наясно ли си на какви хора се полагат общински жилища и че такива в момента не продават,защото  не се и строят?

# 379

Изобщо наясно ли си на какви хора се полагат общински жилища и че такива в момента не продават,защото  не се и строят?
Сладка не е вярно за заплатите. При условие, че минималната бруто заплата е 1100 лв, в Кауфланд вземат около 2000 лв  учителите вземат и 3000 лв дали пък масово се вземат 1500лв заплати та дори и нето. Информацията ви е стара.
Карина, млади, прави здрави хора искате апартаменти по 5 лв за два? Или кандидатствсйте за социално слаби или се залавяйте за работа.

# 380
В Кауфланд служителите получават 1200лв нето и 200лв ваучери,това е стартово. От заместник-управител нагоре получават 2к+ и нагоре. Няма как всички да са на високи позиции и да получават високи заплати, но това не означава,че трябва да живеят на улицата. Общинските жилища за социално слаби,изключително бедни,а не за бедни работещи хора. И са крайно недостатъчни.

# 381
В Кауфланд служителите получават 1200лв нето и 200лв ваучери,това е стартово. От заместник-управител нагоре получават 2к+ и нагоре. Няма как всички да са на високи позиции и да получават високи заплати, но това не означава,че трябва да живеят на улицата. Общинските жилища за социално слаби,изключително бедни,а не за бедни работещи хора. И са крайно недостатъчни.
Не съм съгласен за заплатите в Кауфланд, провери си информацията.

# 382
Не съм съгласен за заплатите в Кауфланд, провери си информацията.

Няма нужда,защото работих там  10г.

# 383
Много малка част от учителите вземат 3000 лв, ама нищо, вярвай си на измислените данни. Ето и Карина ти каза, че за Кауфланд не е така. Аз ти казвам за учителите. И двете говорим от първо лице, няма как да работиш и в училище, и в магазин, за да си по-информинран от нас.

# 384
Много малка част от учителите вземат 3000 лв, ама нищо, вярвай си на измислените данни. Ето и Карина ти каза, че за Кауфланд не е така. Аз ти казвам за учителите. И двете говорим от първо лице, няма как да работиш и в училище, и в магазин, за да си по-информинран от нас.
Е хубаво де, някой си някога си работил там. Отваряш jobs.bg и четеш колко са заплатите в момента а не преди 5 години.

# 385
Добре, от мен да мине, отворих и видях. БРУТО от 1590 до 1820 за касиерка. Айде кажи ми колко е нетото на това бруто???
За учителите си много далеч от истината, пак ти казвам.

# 386
Добре, от мен да мине, отворих и видях. БРУТО от 1590 до 1820 за касиерка. Айде кажи ми колко е нетото на това бруто???
За учителите си много далеч от истината, пак ти казвам.
Значи първо това е за първа година, като всяка година има увеличение и второ само касиери ли има в този кауфланд?
И накрая нали ви е ясно че и в Испания, ако си магазинер няма как да си купиш апартамент в Барселона.

# 387
Написала съм стартово за служители. На 1590лв колко е нетото,хм? Всяка година до достигане на трето ниво,увеличението е с 100лв бруто/70лв нето. Разбира се,че не само служители. Но няма как всички да са ръководители.
 Наемите са като за  малка опитека,доходите им са големи за да се възползват от общинско жилище.И в задачата се пита, тези хора къде да живеят? Не може всички да са на високи позиции или бизнесмени. Та на база обикновения човек,да,имотите са ужасно скъпи.

# 388
Друго на което се смея като прочета, че чужденци щели да купуват масово след еврото, може и така да е както казах аз не ги разбирам нещата, но се смея якооооооо. Няма да давам пример както другите Испания, но някои от вас ходил ли е скоро в Лисабон, аз бях и някой може ли да ми каже, защо някой западно европеец да купува от Варна като може да купи например от 1000000 пъти по красивия и уреден Лисабон???

Гледаш, цените Варна широк център масово 3000+ евро на квадрат и 90% от предлагането е курници, остави високата цена те не приличат на жилища, лично аз , пак подчертавам лично аз не бих купил.

Както казах всичко написано е само мое лично мнение и всеки да си преценява сам дали да купува, продава, чака еврото.

Не знам къде живееш и къде обикаляш, но аз изобщо не съм доволен от западна европа. Апартаментите може да са на една цена или нашите да са по-скъпи, но там такси, данъци и други разходи са сериозен процент от заплатата на един човек. Живял съм в апартаменти, където месечна такса за поддръжка беше 300-400 евро. Има по-евтини и по-скъпи такси. Няколко поста по-горе имаше видео, където в Барселона май-беше, общината ще забрани нощувките, защото хората, които живеят в града оставали без жилищата, защото живеят под наем. Като е толкова добре там и хората имат висок стандарт, защо не си купят апартамент, а живеят под наем в мизерни жилища.... Не ми отговаряй.

# 389
В цял свят продавачки и учители не са най състоятелната част от обществото. Който няма наследство тегли заем, изплаща жилище или живее под наем.
Относно цените във града ни. Явно има хора с пари, защото всичко посока Бриз се изкупи на зелено, че и посока Възраждане също.

Общи условия

Активация на акаунт