Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 804
  • 786
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, има ли някой, който е купил апартамент сграда възраждане на конструмакс. Имате ли инфо защо се бави строежът?

# 46
Здравейте, какво мислите за бравис брокърс, дали са надеждни?

# 47
Искам да попитам колко време се строят паркоместа? Имам имот, на който купихме прилежаща земя от продавача чужденец, много собственици, идеални части. На имота (ваканционна сграда с дворче, което пък е нивичка, защото са две парцелчета) има незаконен паркинг и голяма част от хората искат да си го разширят върху закупената земеделска земя. Няма да има общо решение за това, но се страхувам от своеволие, не искам да сезирам институции. Такъв абсурд, чувствам се като .... Ако може да ми кажете как се строи паркомясто, за да си изясня колко дълго и какви документи се искат. Те са ок да е незаконно Simple Smile

# 48
  • по морето
А по първия въпрос да имаш какво да кажеш? Че ми е по - важен?
Иначе…. Имам познати, на които точно строителя им предлага от проект за пм да го направи на гараж с ток и вода. Та за това попитах и аз. Мястото е под тераси и без  друго, вие вътрешен двор, капака на колата единствено се вижда.
Първо уточнете със строителя дали ако ви изгради гараж ще е самостоятелен обект с идентификатор и т.н., ако не - то аз самостоятелно не бих изграждал стени, по-лесния вариант е ПМ да се затвори със щори ако позволява мястото, не се изисква нищо и със съседите няма да има проблеми, още повече че е ПМ във вътрешен двор, не е подземен паркинг.

# 49
  • Варна
J.Smith Ей това ми хареса като предложение. Благодаря, ще го обсъдим.

# 50
Как решихте, че да го затворите със щори няма да е проблем? От опит ли?
Защото един съсед да е против и филма започва.

# 51
И Изгрев, и Бриз, и Планова, и Каменарския път, и Пчелина... са тотал щета като ги настроиха с блокове. Там улиците са с размери за облужване на къщи, не на блокове и затворени комплекси.
Изгрев е най-близо до комуникации, но пак децата не могат да ходят и да се връщат от училище безопасно. Няма тротоари, улиците са стръмни, не е приложен ПУРа и на места улиците са си с ширината на едно платно, това и Господ да дойде да строи там - не може да го промени. Да не говорим, че вече местните с големите къщи негодуват, защото им се закрива гледката.
Навремето в Цветния макс височина беше 4-6 ет, сега в Изгрев пляскат някакви мастодонти. Не става за живеене, особено за хора с малки деца в училищна възраст. Ако ще трябва да си разнасям децата и да пазарувам с кола - че то по-добре да си на село, поне за тези пари ще си в къща и ще ти е доста по-спокойно

А и замислете се защо комплекса е на 3ет, навремето блокчетата в Изгрев е трябвало да са на 8ет, после променят проекта на 4ет, защото има свлачище и почвата е нестабилна
Честита нова година на всички. Аз също не съм фен на тези мултифункционални идеи да ги нарека, хем да си в града, но и уж да си в по спокойна обстановка, защото накрая се получава ни рак ни риба. Аз като сравнително млад човек си обичам града. Обичам да имам около мене живот. Замислям се, обаче като стана на 70 години да си взема една къща в някое село като Аврен или Приселци и да се осамотя, но дотогава има много време.

# 52
  • Варна
Вземете си от сега, че след 30 - 40 години ще струват в пъти повече.

# 53
Аз като сравнително млад човек си обичам града. Обичам да имам около мене живот. Замислям се, обаче като стана на 70 години да си взема една къща в някое село като Аврен или Приселци и да се осамотя, но дотогава има много време.
Колкото по-късно го направиш,толкова повече ще съжаляваш,че си отлагал.
Как изобщо ви се живее в града се чудя.
Ще се усамотиш,ако купиш или построиш много накрая на населеното място и пак не се знае за колко време, защото непрекъснато се строи и разширява.

# 54
Аз като сравнително млад човек си обичам града. Обичам да имам около мене живот. Замислям се, обаче като стана на 70 години да си взема една къща в някое село като Аврен или Приселци и да се осамотя, но дотогава има много време.
Ще се усамотиш,ако купиш или построиш много накрая на населеното място и пак не се знае за колко време, защото непрекъснато се строи и разширява.
Викаш вместо да си гледам доматите, ходя да се забавлявам, че и децата се старая да обуча. По добре да бях ги научил как се сади зарзават.

# 55
Това са глупости, защо асоциирате животът в къща наоколо с домати и необразовани деца?
Социалният живот, заведения си продължава. Вместо домати мяташ райграса, но един път усетиш ли там живота е много трудно да се върнеш наобратно.
Аз видях и от двете крайности, като връщането в града ми беше доста тегаво... Шума, мръсотията, паркирането и още много други неща.

# 56
Вероятно според каяква точно е локацията "на село" или "извън града", проблем най-вече е свързаността и придвижването от/до града. Дали с кола дали с градски транспорт. Вечерно излизане, малки деца, всичко това е по-сложно предполагам когато не си в градската част.

Фактор синя зона ако човек има работа в центъра също. Чувам доста примери, явно много хора имат, пазят или намират от познати адрес, на който да си регистрират колата и ползват абонамент без реално да живеят в зоната. Ама не всички са така.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 12:21 от Miss_Kaprisse

# 57
Викаш вместо да си гледам доматите, ходя да се забавлявам, че и децата се старая да обуча. По добре да бях ги научил как се сади зарзават.
викам,че пишеш наизуст,понеже си нямал от другото. Живей си както си искаш, воля твоя.

# 58
  • Варна
Аз също съм поддръжник на Изгрев и съм писал не малко и има едно нещо, което отличава Изгрев от всички други сходни места и местности освен Бриз, квартал е, Бриз също. Пчелина е с.о. или там както се води. Та Изгрев като квартал би трябвало един ден да е по-добре откъм инфраструктура. Има и гледка. За тишина не съм сигурен защото съм се качвал доста нагоре до училище Монтесори например и още се чува боботенето на града, но зависи пак от много неща. Едно обаче е вярно за Изгрев - няма тротоари. Там оправдавам покупка единствено ако ще се движиш само с кола или купуваш да даваш под наем с идеята един ден да стигне по цени и статут Бриз, а това един ден ще е след 10-15-20г. Аз лично бих живял там, но ако нацеля място където няма да се чува боботенето. Проблема, е че и строителите вече се замислят как мислят купувачите и там където има перспектива вече качват цените и продават и перспективата.

Обаче Изгрев наистина е крайно опасно за пешеходци, имал съм работа в района и някой път се разминаваш на милиметри с малки деца, колички, гледаш как ги вали дъжд хората, газят в реки и кал - не е приятна гледка.

А, в Пчелина купуват и нагоре ( то вече е станал цял квартал там преди Манастира на цар Борис ) защото беше много евтино, има гледка и дори да вземеш много нагоре имаш алтернатива да влизаш и излизаш през каменарския път, който го направиха и е нов. Там строи основно една фирма - Иванови, но как и кога ще се изградят пътища не се знае, но самото строителство е епично, десетки сгради се изграждат едновременно, напомня малко на град, който се издига по времето на златната треска в Америка насред нищото. И там бих взел ако имах свободни пари защото риска някой път се отплаща.

А за къща на село - откакто се запознах с алтернативи в чужбина се отказах от всичко тук. И да я направя на село какъв ми е кефа като съседа ще има минимум 3 кучета да се напреварват да лаят 24/7.

И последно вижте раждаемостта за 2024-та каква е дето спорихме тука просто за да видите кой е бил прав от къде е дошло увеличението 2023 и какво се случва и най-вече ще се случва.

# 59
А какво ви е мнението за Сотира? Местност ли се води, част от квартал или отделен квартал?
Към Левски или Изгрев спада, понеже и там кипи усилено строителство.
Визирам по-скоро частта между болница Св. Марина и ул. Мир.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 13:44 от tedizza

Общи условия

Активация на акаунт