Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 918
  • 786
  •   1
Отговори
# 540
Ooo чакайте сегашното НС да стане на 10г,  тогава с глас ще реват за старото. 100 пъти предпочитам крива, но измазана стена, пред такава с кух гипскартон. Зад този гипскартон се разхожда какво ли не, а малко вътрешни стени са допълнително напълнени с вата

Както писах по-горе, продадох 2 малки жилища, които давах под наем, и които не ми вършат работа като пространство.

Покрай това напоследък обиколих маса "луксозно" ново строителство и качеството почти навсякъде е погром:

- стени с огромни дупки, тухлите поставяни както дойде, запълвано с пяна
- всякаква липса на шумоизолация
- бани без поставена хидроизолация
- вик щрангове без изолация (по-дяволите, струва няколко левчета на баня)
- супер недомислени разпределения - спални граничещи с тоалетните или с дневните на съседа, малки пространства, огромни безсмислени открити тераси.
- криво, ама супер криво, подове, които се нуждаят от 8см замаска, стени, които освен с гипсокартон няма как да бъдат изравнение
- дограма поставане както дойде, а не по спецификация на потребителя
- недоизмислени ел инсталации с по 2 контакта и 2 ключа на стая.
- не стига, че се продават без бани, а и заготовките са грешни, много често са с обратни наклони на тръбите и трябва да се кърти.
- всякакви малки спестявания, на всичко възможно -  например не видях и една сграда с прилично шпакловани вътрешни стени, всички  бяга на ниво груба мазилка + много груба шпакловка и се нуждаеха от поне 2 ръце още.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 15:17 от Анонимен

# 541
Протестите не дават ефект. Нали хората се бориха за Дом Младост. Подписки, жалби, протести...
Дънката е недосегаем.

# 542
Ние сме в НС,но гипскартон имаме само на таваните. Стените бяха издадени на финна шпакловка. И само едната стена в едната банята беше леко крива,но нищо фрапантно. Като цяло сме доволни. Да видим до кога Simple Smile

# 543
Ето в Лисабон хората са се надигнали срещу краткосрочните наеми и има здрави протести защото апартаменти които се купуват за отдаване на нощувки отнемат от свободните апартаменти за местните хора и така се получава жилищна криза. Дали хората във Варна може да се организират така? Малко се съмнявам.

https://www.straitstimes.com/world/europe/thousands-protest-in-p … er-housing-crisis

# 544
  • Варна
До оня ден брояхте тъмни прозорци, сега - жилищна криза 😆 Мнооого сме далеч от този сценарий.

# 545
Жилищна криза няма как да има, жилища бол, но качеството на живот ужасно ниско

# 546
Никаква жилищна криза  няма, новите сгради са с 30-40% празни недовършени и необзаведени апартаменти. Комплексът на Узунов вечер е на  3/4-ти тъмен. Какво да  говорим.

Наскоро гледах апартамент, но ми беше малък, уж нямало други, този последния. Два дни по-късно брокера ми праща плановете на още 3 в същата сграда, по бдс на брутална цена. Единият ми допадна, предложих оферта. След няколко часа ми звъни пак, ами те са на строителя, ама не иска да намаля. Казвам ок, не се интересувам в такъв случай. Брокерът отговаря : пробвах да го пазаря, ама строителя каза, че докато имало балъци да купуват, нямало да сваля...

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 00:24 от Анонимен

# 547
Мда,ние сме с акт16 от септември и до момента сме 3-4 апартамента живущи само от 40 закупени 😁 мисля, че около 10 апартамента още са свободни.
Не че се оплаквам,тихо и спокойно ми е ама ей така за статистиката го споменавам.

# 548
Ето в Лисабон хората са се надигнали срещу краткосрочните наеми и има здрави протести защото апартаменти които се купуват за отдаване на нощувки отнемат от свободните апартаменти за местните хора и така се получава жилищна криза. Дали хората във Варна може да се организират така? Малко се съмнявам.

https://www.straitstimes.com/world/europe/thousands-protest-in-p … er-housing-crisis

Що за простотия е това. Аз мога да се надигна тогава за това, че комшията има по-хубава кола от мен. Вие искате, някой да даде 500 000 лева за апартамент и после да ви го даде за 200 лева наем? Е то и аз искам нова С-класа за 1000 лева ама германците са алчни.

# 549

Според мен има как, но е малко вероятно, защото България не е привлекателна страна за живот. В Португалия и Испания положението е нетърпимо. Свръх туризъм съсипва и амортизира всичко. У нас няма как да се случи това, защото нямаме даденостите. Варна е далеч от това, но пък нашите градоначалници и строители се справят отлично в насирането на градовете по друг начин.
Nohope, изобщо не е простотия. Там живота е станал непоносим заради свръх туризма. Поне според техните стандарти за качество на живот. Сигурен съм, че ние можем да търпим. Но си представи нонстоп музика, човекопоток в сградата и извън нея, хора куфари, пияни и викащи, помпащи цени заради спекулативен дисбаланс, заведения, барове никнещи на всеки ъгъл и тн. Това в центъра и широкия център се случва и не се живее, защото се е превърнало в един музей, атракцион, заведение. Ще ти бъде ли кеф около твоето жилище да стане така?
Отделно според техните закони много социално слаби или мигранти получават жилища и то на добри локации. Държавата може да те форсира да си продадеш жилището на подпазарна цена, за да настани мигранти в него. Как ти се струва ако в БГ такова нещо се случи? Звучи невероятно, но там е така. Та хората протестират с право.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 08:04 от Gogo1979

# 550
  • Варна
Единствено би имало жилищна криза ако започнат да срутват панелки, което ако имат кирия ще направят като стой та гледай, само че за това трябва стабилно правителство с дълъг хоризонт, а те в момента се боричкат за друга плячка, както и за властта между тях самите. Другия вариант е емигранти.

# 551

Според мен има как, но е малко вероятно, защото България не е привлекателна страна за живот. В Португалия и Испания положението е нетърпимо. Свръх туризъм съсипва и амортизира всичко. У нас няма как да се случи това, защото нямаме даденостите. Варна е далеч от това, но пък нашите градоначалници и строители се справят отлично в насирането на градовете по друг начин.
Nohope, изобщо не е простотия. Там живота е станал непоносим заради свръх туризма. Поне според техните стандарти за качество на живот. Сигурен съм, че ние можем да търпим. Но си представи нонстоп музика, човекопоток в сградата и извън нея, хора куфари, пияни и викащи, помпащи цени заради спекулативен дисбаланс, заведения, барове никнещи на всеки ъгъл и тн. Това в центъра и широкия център се случва и не се живее, защото се е превърнало в един музей, атракцион, заведение. Ще ти бъде ли кеф около твоето жилище да стане така?
Отделно според техните закони много социално слаби или мигранти получават жилища и то на добри локации. Държавата може да те форсира да си продадеш жилището на подпазарна цена, за да настани мигранти в него. Как ти се струва ако в БГ такова нещо се случи? Звучи невероятно, но там е така. Та хората протестират с право.
Лошите практики не трябва да се копират а да се отричат. Частната собственост е неприкоснвенна. Общинските жилища винаги са евтини, ако не те е срам кандидатствай и ти за тях.

# 552
Частната собственост е неприкосновена, докато не пречи на обществения интерес Simple Smile

# 553
  • Варна
Това  с неприкосновената частна  собственост е мит. Решат ли да ти отредят имота за път, училище, поликлиника   озеленяване , каква правиш? Имотите отредени за бул. Варна, какво се случва с тях? Имаш си, плащаш данък, но не може да си построиш къща примерно.

# 554
  • Варна
Нищо не е неприкосновено завинаги, а само в определено време и място. Затова човек трябва да е гъвкав, да мисли, да се интересува, да следи. Оттам нататък има шансове нещо да е по-неприкосновено от друго.

Общи условия

Активация на акаунт