Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 892
  • 786
  •   1
Отговори
# 570
Св. Константин е за определена таргет група. Хубаво е, близо е до плаж, класни ресторанти и завдения,  но за семейства с малки деца, работещи на средната за Варна заплата, не става.

Там няма една държавна градина, за ясла да не говорим. Няма пункт на детска кухня, рачита се само на частните. За поликлиника да не говорим...
Налагало ми се е да викам линейка на Св Константин, еми половин час не могат да намерят адреса.
Луксозните комплекси тип АЗУР, държат високи цени, а и таксите им поддръжка са си сериозни. Според мен там си е за по заможни хора и района ценово не се конкурира с кварталите в града.

# 571
Информация от брокерката, с която работя и която ми е близка и съответно не ме пуска по пързалката: сделките са много много надолу като обем спрямо предни години и голяма част от брокерите им е лошо, защото нямат доходи в момента. Сделки на имоти, обявени за по 2500-3000 евро на реален м2 почти не се случват. Но продавачите все още отказват да намалят.

Единствените значими по обем сделки са няколкото големи комплекса, които пуснаха по кварталите на тъмно зелено и на по-прилични цени (от рода на 1300-1500 евро на м2).

# 572
Лъки, това казвам и аз - от тоя див личен инстерес не останаха общински имоти, на които да се подсигурят базови обществени нужди.
От скоро се разправям с регулация на парцели .. и тук българският гений ме изуми - готов е да живее на тясна улица, без настилка, без тротоари и без улично, но да не даде 20м2 за улична регулация.  Говоря за хора, които не са строили на границата с улицата, няма какво да им се събаря, някои и ограда нямат ..
Последно ми попадна информация, че до Свободния ще правят нов разливочен пункт на детска кухня. И до тук май се

# 573
  • Варна
Преди 5-10 години е имало план да правят в св.св Константин и Елена май някакво бившо оздравително училище там на детска градина или нещо подобно, но така си е останало, все пак не е като да се крадат пари, трябвало е работа да се свърши, не че и така е нямало какво да откраднат. Иначе за мен това не е квартал, като квартал, курорт си е със съответните цени.

Иначе за сделките още есента пуснах пробно мой имот ей така да видя на 2-3 ма брокери като информация - готов, обзаведен и без забележки, еми само един оглед ми осигуриха. Вярно бях забранил да се пуска в реклама, а само на запитвания ама нали уж имало тълпи с желаещи. Вероятно ако го пусна реално ще го продам, но явно няма опашки и тълпи.

Също и за наемите, супер имот с гледка, паркомясто и добра цена брокер го пуска по групите, осигури ми само 2 огледа с неподходящи кандидати и накрая случайно го отдадох на хора, които търсели пък не намирали - познати на познати.

Не знам проблема в брокерите ли е, в мен ли е, в имотите ми ли е....ама оттук нататък всичко сам ще си пускам за да разбера реално как стоят нещата.

# 574
Наскоро пак се завъртя новината за оздравителното училище, което гласят за детска градина. Дано този път го реализират, защото има крещяща нужда.

# 575
  • Варна
На сегашната управляваща и административна каста като гледам какво става в геополитически мащаб ще им трябват доста по-значими неща да завъртят тоя път. Ама и това е важно.

# 576
Преди 5-10 години е имало план да правят в св.св Константин и Елена май някакво бившо оздравително училище там на детска градина или нещо подобно, но така си е останало, все пак не е като да се крадат пари, трябвало е работа да се свърши, не че и така е нямало какво да откраднат. Иначе за мен това не е квартал, като квартал, курорт си е със съответните цени.

Иначе за сделките още есента пуснах пробно мой имот ей така да видя на 2-3 ма брокери като информация - готов, обзаведен и без забележки, еми само един оглед ми осигуриха. Вярно бях забранил да се пуска в реклама, а само на запитвания ама нали уж имало тълпи с желаещи. Вероятно ако го пусна реално ще го продам, но явно няма опашки и тълпи.

Също и за наемите, супер имот с гледка, паркомясто и добра цена брокер го пуска по групите, осигури ми само 2 огледа с неподходящи кандидати и накрая случайно го отдадох на хора, които търсели пък не намирали - познати на познати.

Не знам проблема в брокерите ли е, в мен ли е, в имотите ми ли е....ама оттук нататък всичко сам ще си пускам за да разбера реално как стоят нещата.

Аз съм от другата страна. За жалост няколко пъти за последните години ми се налага да сменям квартира и никога не съм си харесвала предложенията на брокерите, а съм си намирала сама предложения като съм ровила буквално навсякъде - през Фейсбук, олх, базар, ало.бг, имот.бг и някое сигурно забравям. Да добавя и че съм била на "конкурс" да ме изберат да ми дадат дадена квартира Simple Smile)
Също се оглеждам и за покупка от над година вече - кажи, ако си решил да продаваш.
Може и аз да не съм попаднала на читави брокери за продажба, но като те видят, че не взимаш първото нещо, което ти покажат и обмисляш покупката си и имаш изисквания и спират и да се занимават с теб. Поне това са моите впечатления.

# 577
  • Варна
Много правилно казано 95% от брокерите са дошли оня ден в града и са безполезни, но за сметка на това нахални и нагли. Наистина ако не е лесна сделка и видят, че си човек с изисквания бягат от теб. Балъци има на килограм.

Иначе за конкурса и аз съм бил на конкурс като наемател. А, като наемодател нормално да подбирам, аз съм нормален човек, ся тука малко прекалявам и разтоварвам повече и ме мислят някои са краен, но реално съм някакъв нормален човек и като отдавам търся такива. Тия дето ми се явиха бяха в категорията на хората дето не бих контактувал с тях принципно. Също не бих взел и някакви прост човек, защото простият човек с него трудно се работи - трудно разбира и затова лесно се обижда и има комплекси и оттам нещата оттичат много. Случвало ми се е като попадна с много прости хора да си мълча, щото нищо не ми разбират и изглеждат винаги засегнати и нещо се разминаваме в комуникацията.

Иначе за продаване леко се колебая, по-скоро ще го пусна под наем защото с тая инфлация пари не искам да има в брой.

# 578
На територията на Св. Константин има 2 детски лагера, които са бивши оздравителни училища, но парцелите са дарение с такива условия, че ако им сменят предназначенията наследниците на собствениците ще си ги вземат Simple Smile Знаете ли как ги боли сърцето от ОС Разград, колко пъти се пробват да докажат, че сградата е негодна за лагер, обаче далавера не може да има, защото наследниците си прибират парцела

# 579
  • Варна
Ето на що не правели нищо и нямало далавера. Ако до скоро бях скептичен, обаче вярвах, че има хора на които им пука, след събитията от последните 2-3 месеца вече изпитвам физическо отвращение към тези хора от последните 35 години. Така и ще ги запомнят хората с гнус и отвращение. Жалко, че вероятно наистина има и свестни хора, но щом си позволяват да стоят с другите не знам доколко и те са стока.

# 580
Penkoman, лагерите няма да се превърнат в ДГ на Варна, собственост са на други общини и те са длъжни да ги ползват като детски лагери!!!  Не могат дори да ги заменят за имоти на друго място! Кефя се на такива далновидни дарители, които много добре са знаели на какви управници даряват парите си.
Специално разградския лагер е от преди 1944г, мисля 1927г беше, оздравителен лагер за лечение на деца с белодробни заболявания - разбирай жълтата гостенка. От глад и мизерия е имало много болни деца в разградско и русенско.

# 581
  • Варна
Ами да ги направят пак лагери за децата, малко ли деца имаме със всякакви проблеми, те са бъдещето. Да ходим да правим митинги за тях, вместо за кучета и котки. Или поне да се правят за децата основно, а после вече за кучета и котки.

# 582
TE СА СИ ЛАГЕРИ! И се посещават от деца от съответните градове, но базата не се модернизира, нито се разширява. Това не е работа на община Варна, а на други общини и МОН, ученически отдих и тн

# 583
Говореше се и че училище ще построят, но така си остана във въздуха. Нали си имат частна градина и френския лицей, стига им. Обикновените хора да си карат децата всяка сутрин и вечер до града. Мъка тимаджийска...

# 584
Е къде да ги построят, разберете, че общината е продала всичките си имоти, където има съсобственост - община- частно лице, съсобствеността се прекратява с изкупуване на дела на общината от частното лице.

Общи условия

Активация на акаунт