Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 880
  • 786
  •   2
Отговори
# 615
Искам да кажа, че новозастроените ареали нямат плюсовете на нормална градска среда.
Общината и държавата могат много, но никой не му се занимава, защото в неуредиците вървят "комисионните" ( да не употребя една друга дума, че там вече и даващия и получаващия могат да се подвеждат под отговорност Simple Smile )

Без да оправдавам сегашната власт, във Варна огромна част от проблемите са забатачени при предишния кмет-слънце, регулация без отнемане за улици, всевъзможни ПУП схеми и сега нямат оправяне.

НО при такова положение, защо хората купуват имоти без базови удобства?! При толкова празни нови сгради - от необходимост не го приемам за отговор.

# 616
Че аз не казвам, че Коцев е виновен, говоря за управници от 2012 насам.
Защо хората купуват, и то на тези цени,  аз не знам
Всичко е законно, но не гарантира качество на живот. Имаме ОУП, който ни подсигурява кофти начин на живот и презастрояване

# 617
  • Варна
Аз не помня някога Варна да е управлявана добре, говоря още от 1990-та насам.
Пък защо хората купуват имоти ли? Що едно време са купували луковици на лалета на баснословни цени? Що не ходят всички 100% да гласуват да видим дали сегашните управляващи с купения, административния, корпоративния вот ще се доберат някога до властта въпреки всички измами по изборите?
Що едно време 3те Българии не са се обединили за да отблъснат османците? И.т.н. щота.... щото хората са основно движени от имлулс (страх, лакомия, глупост, заблуда, непукизъм, егоизъм ), а не от логика.

# 618
Дай на прост човек достъп до пари и гледай сейр.

# 619
Ами батаците от по-предния кмет. И от преди него. Батаци да искаш. Иначе това как видиш ли Общината нямали пари. Още ако се не лъжа 2008 Варна е с втори по големина бюджет след София естествено. За снегопочистване ли го изхарчиха или сметоизвозване. Или за велоалеите дето са пародия.

# 620
  • Варна
Хаха, тия долни лицемери. Направиха велоалеи, а плочките изпочупени, на места даже само велоалеи има, тротоар не. Да не говорим как в Морската и къде ли не половината път е за велосипедисти. Не можаха да направят нещо за семейства и за майки с деца най-вече. Това явно са евро-ценностите - велосипедисти, а не деца. Велосипедисти с кученца.

# 621
  • Варна
Имате ли преки наблюдения за нивото на наемите?

# 622
Виница беше едно прекрасно място, но вече не е. Карина, не знам, дали имаш дете, но ако да, да ти кажа, че вероятността да те приемат на ясла или градина в квартала клони към минус безкрайност. Детската площадка е една единствена, но там подходящи съоражения за деца до 2-3 години няма. Хората преди няколко месеца се организираха да купят една люлка и да я поставят там, за да може и за най-малките да има нещо интересно. Сещам се и за още една площадка, недалеч от тази, но тя е в толкова окаяно състояние, че не ми се говори. Места в училището също се намират трудно. Та Скаридка има право за всичко, което казва. Това го казвам с особена мъка и болка в сърцето.
Нашите имат къща във Виница и няма къде да се спре. Ходим си от време на време, съседите спират от едната страна на улицата и се сърдят, все едно са техни местата. Всички имат гаражи, но проблема е, че имат по няколко коли в семейство, а живеят по 1-2-3 поколения. Понеже имаме деца, там за тях има една свястна площадка, и една на която аз съм играла като малка, същите съоръжения (сиреч от миналия век). Искахме да спонсорираме покупката на бебешка люлка, но ни беше отказано под предтекст, че прословутата площадка е още в гаранция (а ако се монтира върху настилката, гаранцията щяла да отпадне).
Въпреки това, Виница си ми е слабост, но много, много застроиха, а условия за живущите няма. Едно училище, една градина, една автобусна линия…

# 623
  • Варна
А, някои гаражите им са пълни с боклуци или автомобили, които не са в движение. Други ги мързи просто да вкарват и изкарват от гаража и затова улицата им е бащиния. Отделно могат да си пригодят дворовете за да се ползват за паркиране ама що кат държавата дава улицата безплатно.

# 624
Информация от брокерката, с която работя и която ми е близка и съответно не ме пуска по пързалката: сделките са много много надолу като обем спрямо предни години и голяма част от брокерите им е лошо, защото нямат доходи в момента. Сделки на имоти, обявени за по 2500-3000 евро на реален м2 почти не се случват. Но продавачите все още отказват да намалят.

Единствените значими по обем сделки са няколкото големи комплекса, които пуснаха по кварталите на тъмно зелено и на по-прилични цени (от рода на 1300-1500 евро на м2).

Как да има сделки като заплатите във Варна не отговарят на тези цени и даже и да искат да купят хората няма как да стане. Каква е инвестиционната теза на хората които купуват в момента? Че ще дойдат от чужбина хора с пари и ще подкрепят пазара. Повечето хора с пари не са глупави и могат да си направят сметка колко излиза един квадрат чиста площ на завършен апартамент снаправени баня и кухня и колко наема ще отидат за да се изплати.

# 625
Този двустаен апартамент в Соната за 149 000евро се продаваше за 65 000 евро на зелено. (Преди около 2 години)

# 626
Информация от брокерката, с която работя и която ми е близка и съответно не ме пуска по пързалката: сделките са много много надолу като обем спрямо предни години и голяма част от брокерите им е лошо, защото нямат доходи в момента. Сделки на имоти, обявени за по 2500-3000 евро на реален м2 почти не се случват. Но продавачите все още отказват да намалят.

Единствените значими по обем сделки са няколкото големи комплекса, които пуснаха по кварталите на тъмно зелено и на по-прилични цени (от рода на 1300-1500 евро на м2).

Как да има сделки като заплатите във Варна не отговарят на тези цени и даже и да искат да купят хората няма как да стане. Каква е инвестиционната теза на хората които купуват в момента? Че ще дойдат от чужбина хора с пари и ще подкрепят пазара. Повечето хора с пари не са глупави и могат да си направят сметка колко излиза един квадрат чиста площ на завършен апартамент снаправени баня и кухня и колко наема ще отидат за да се изплати.
И колко струва кажи да знаем? Аз ще ти кажа едни други цени. Само за труд на баня, плочки коридор и част от всекидневна 6000 лв, само за труд на шпакловка и боядисване 6000 лв. До тук 12 000 само за труд.  Хора вие искате всичко да ви е без пари, обаче комунизма вече го няма. Услугите, земята та дори и материалите са много високи. И заплатите на някои хора не са лоши.

# 627
  • Варна
Заплатата никога не е била определяща за цените на жилищата.

Е, те на зелено бяха и в Сезони примерно 40 000 евро двустайните, а във Фемили Гардън дори имаше и за 29 000 как да вземеш ама в момента са над 120 000 по БДС готовите там, а обзаведено с паркомясто може и да е 140 000

# 628
И колко струва кажи да знаем? Аз ще ти кажа едни други цени. Само за труд на баня, плочки коридор и част от всекидневна 6000 лв, само за труд на шпакловка и боядисване 6000 лв. До тук 12 000 само за труд.  Хора вие искате всичко да ви е без пари, обаче комунизма вече го няма. Услугите, земята та дори и материалите са много високи. И заплатите на някои хора не са лоши.

Колко струва да се завърши един апартамент, който се продава като строителна площадка с измисленото понятие БДС е ясно.

Въпросът обаче е друг : защо при цени от 2000-3000 евро на реален м2, апартаментите се издават без шпакловка, без баня, без врати, без боя, без отопление?!

Такова нещо няма никъде по света.

# 629
donevM, e как да няма, ние да не сме на Марс Simple Smile Иновативна страна сме, печатаме новите стандарти ..

Имам да ПРЕобзавеждам две спални, не са ми зор.. Звънях на двама мебелисти (ПДЧ майстори) още миналата пролет, цяло лято и есен нямаха време, много поръчки, големи изхвърлянки.. в рамките на 10 дни се обадиха и двамата с въпрос "Вие направихте ли спалните?" Та и майсторите изгладняха рЕзко, а правеха сметки как имат работа за 10г напред, докато се обзаведе новопостроеното.. Ама що така не обзавеждат тия хора бе!!!
ПДЧ майсторите искаха само кухни или цели апартаменти!!!

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 12:07 от скаридка

Общи условия

Активация на акаунт