Отговори
# 45
Здравейте, честита нова година на всички! Нека донесе здраве и изцеление на всеки, който се бори с тази болест, и малко спокойствие, но много сили на близките, които се борим заедно с тях.
Минавам да попитам за държавна болница в София или Варна, в която може да се сменя уретеален стент. За съжаление след всичко терапии майка е със сериозни странствания всичко е изгорено, изпуска се и има постоянни болки. Вече ходи на 2 уролога и на нефролог, трябват стентове до живот. В частната клиника на Анакиевски във Варна е 2500 лв, но при 6 месечна или годишна смяна ми идва над възможностите. Има ли държавна болница, в която може да се извършва по клинична пътека с доплащане? Срещнах препоръки за урологията на Александровска.

Miglenasky, може би щеше да е полезно, ако кажете коя е фирмата посредник, може някой да реши да се възползва. Аз съм чувала само за Бренер Груп, но те посредничат за Турция
Препоръчвам ви д-р Константин Христов във ВМА .
Той и Салтиров смениха последния стент на мъжа ми  , излекуваха три месечна следоперативна инфекция и го закрепиха
да  стигне до Германия.
Те са едни от малкото доктори, при които видях човешко отношение и загриженост за пациента.
Фирмата няма да я пиша тук,ще кажат , че ги рекламирам,който се е поинтересувал, съм казала.
Uncommon,така е , също е въпрос на късмет .
Но там се наеха и я направиха, нали.
Не те върнаха и не ти отказаха лечение.
При нас тук не пожелаха и да опитат ,а  ето, че е имало смисъл.
Ами не, не е въпрос на късмет, че стигнахме до там,а на тичане, нерви,пари и проучване.
По време на тази химия в Германия, лети постоянно, ходихме до Гърция, стигна до Норвегия и не се е спрял.
Докога ...не знам, засега спечелихме още време,нататък ще видим.
Дано при всеки да вървят нещата на добре,без значение къде се лекува.
Аз просто дадох още една опция.
Проф.Салтиров е невероятен специалист.По възможност търсете консултация с него , както и повечето доктори в урологията в Вма.

# 46
Доколкото знам, проф. Салтиров е заминал за Япония преди няколко месеца, да лекува онкологично заболяване, за съжаление.
Дали се е върнал и изобщо ще работи ли отново, не съм питала последния месец.
Затова препоръчвах д-р Христов, той е от неговия екип.
Във ВМА урологията е на ниво.
И отново си задавам въпроса защо ли е заминал да се лекува там, при положение,че тук биха му обърнали внимание.
Дано всичко с него е наред, чудесен лекар е.
Което ме подсети да попитам за него.

# 47
  • Пловдив
Защото има заболявания ,които се лекуват по-успешно в определени страни.Като например онкохематолохични,които изискват присаждане на стволови клетки - Израел /източна Азия(Ама най-източната - Япония,Корея,Китай).Или определен медикамент който няма одобрение от FDA,EMA но има такова от източно-азиатските страни.Ако не знаеш какво му е заболяването няма как да дори да предположиш защо е там.

# 48
Защото има заболявания ,които се лекуват по-успешно в определени страни.Като например онкохематолохични,които изискват присаждане на стволови клетки - Израел /източна Азия(Ама най-източната - Япония,Корея,Китай).Или определен медикамент който няма одобрение от FDA,EMA но има такова от източно-азиатските страни.Ако не знаеш какво му е заболяването няма как да дори да предположиш защо е там.
Не,не зная,само знам, че е онкологично.
Аз не го казах за заяждане, специално за Япония и лечение там не съм чувала и не съм се интересувала.
И честно казано за там ми се струва трудно за организиране,а може и да не е .
Виж за Китай, събирахме пари за едно момче, за жалост не успяха да го спасят,но трябваше да се опита.
И помня ,че беше драма с визите, по време на Ковид, много трудно заминаха.

# 49
Освен изброеното от White, добавям, че много хора се лекуват на изток поради духовни причини.

# 50
Напротив, заяждаш се и то за пореден път. Пак питам къде точно към написала, че у нас е по-добре да се лекува отколкото в чужбина? Но да ми го посочиш с мой цитат.
Пак повтарям, не всеки има възможност да се лекува в чужбина и е хубаво да се лекува все пак у нас, колкото и да е зле според теб, вместо да стои без лечение.
Вие сте намерили начин, легален или не, чудесно, пожелах ви все така добри резултати. Но малко смирение спрямо тези, които нямат този шанс не е излишен.

# 51
Ами как да имат шанс, като никой не ти казва къде да отидеш, какво да правиш? Махай се от тук, отивай да си мреш в къщи.

# 52
Боряна, нека не превземаме пак темата, аз приключих тази дискусия .
Стана ми любопитно още като разбрах, че е отишъл там, защо точно там, а и съм сигурна, че тук биха му обърнали нужното внимание и биха направили каквото могат.
И ето,Уайт и Зиги ми обясниха.
Не започвай пак.
И не съм казала, да не се лекуват тук.
Казах да търсят варианти за лечение навън,когато тук си ги пратят в къщи.
И да, за мен лечението в определени държави е на много по-високо ниво от България.
Както виждаш препоръчвам лекари в България, не съм отрекла всички.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 22:13 от miglenasky

# 53
  • Пловдив
Ами как да имат шанс, като никой не ти казва къде да отидеш, какво да правиш? Махай се от тук, отивай да си мреш в къщи.
Нали точно затова е тази тема,за има от къде да получиш информация къде ,при кого ,коя е следващата стъпка.

Миглена - 3-те споменти - Япония,Южна Корея и Китай имат трета (освен FDA и ЕМА ) агенция ,която одобрява за приложение медикаменти - някои от тях получават и одобрение в последстие и от FDA/EMA , и голяма част групата на хибридните към които спаdа ethernu -conjuagate medicaments(получил 3 години по-късно одобрение за приложение от Евро/Амереканските асоциации) ,всъщност като технолоия идват от там и са имали одобрение доста преди да получат такова от Американската FDA или Европейската Медицинска Асоция- EMA.
А пък Китайците - произвеждат IgG антитела и съответното антитяло(към антигена ескспресиран от Ту клетките) за почти всички immune-check-point inhibittorс .а американските и еврепоиски компании просто ги "сглобяват" в едно антитяло. Те имат и готов anti_PD-1 медикамент ,но няма одобрение ,защото "вече има няколк американски/европейски" ,нище че е на 2-3 пъти по ниска крайна цена(Има обаче одобрение за приложение в дветр Кореии,Япония и естествено Китай)Колкото и да ги смятат за "изостали" горките малки китайчета са с едни 4к години напред(2к преди Христа+ 2К след).

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 23:51 от whitefang

# 54
Няма нужда да се чудим, затова и не ни отговарят като хората, а с недомлъвки. Иначе би било полезно да се напишат открито всички стъпки, защо не да се заковат в началото на темата. На доста хора ще е полезно. Иначе има толкова деца с ТЕЛК, които не могат да стигнат до лечение в чужбина, а се събират пари. Явно не знаят как става. Няма лошо, намерили са си начин, но е цинично да ми набиват канчето на мен, а също така да обясняват в темата колко е зле да се лекуваш в България. А има хора в страната, които нямат достъп до здравни услуги и трудно стигат до столицата.

А не е ли цинично в 19,30 вечерта, при посещение на парамедик ( !) след обаждане към 112, пациента със симптоми, отнесени към код ,,червено":-с транзиторни мозъчни атаки, пулс 120 , сатурация 70 и дихателна честота над 30, да ти заявят ,, ние нямаме кислород, а по това време няма кой да го приеме в болницата"?! Единствена в града, но многопрофилна, с ОАИЛ.И да си тръгне спокойно, без дори да напише триажен лист, за който разбрах впоследствие?! И да седне после и да вземе да го попълни в кабинета си, с фалшиви данни, че и да подпише пациента! И това за пръв път в живота  ни( обаждането към 112) и последен, за него, за съжаление!След 40 г.стаж и внасяни дължимите  здравни осигуровки за всичките тези години до стотинка!
Ако ти, Боряна, си имала късмет с лекарите и сте получили адекватно отношение към проблемите, приеми най- сетне, че има и такива, (и те са преобладаващата част по мое мнение),които нямат тази ,,привилегия" И че не трябва да има лотария, късметлии и кутсузлии, отношението трябва да е адекватно към всички! Тогава няма да се налага да влизаме в подобни дебати.Примери много в темата - Миглена, Катеринка, ние и т.н.
Един да се възползва от споделения опит, пак ще е нещо! Каква полза има Миглена да премълчава, да си измисля, в какво я обвинявате?! И аз лично ще се радвам от сърце както за нея, така и за други пациенти в бъдеще, успели да се измъкнат от системата!
Защото тук пациент с метастази не е желан за никоя болница! Изпитах го и аз лично.С упорство, нахалство и подаръци успях да убедя един лекар да го зачисли на лечение, когато беше като парцал, в същото състояние като мъжа на Катеринка.Това му даде 9 месеца живот и вървеше към ремисия в някакъв момент, изненадващо дори и за проф.Тимчева.И щяха да са и повече, ако все пак този лекар бе разбрал и казал, че се развива сепсис, A не като го питаш от какво са трицифрените числа на СRP, отговора да е
,,Е...а ли ма. a му!" Еее, това не е ли цинизъм?!
Мислех да подмина, но не се сдържах!
Дълго стана, извинете ме останалите!

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 00:57 от meagangood

# 55
Ама защо всичко според вас е само черно и бяло. Други нюанси няма ли? Няма ли и излекувани пациенти в България? Всички в чужбина ли са излекувани? И какво предлагате точно? Нали идеята е да посочваме добрите лекари и практики, да насочваме да още изследвания или лечения? Аз лично съм давала такива съвети, а вие? Дали ще е полезен за някого съвета ми, не мога да кажа. Но различните гледни точки са полезни, едни за едни, други за други хора и ситуации. Аз също съм попадала на неприятно отношение, но съм попадала и на читави лекари. Според вас да закриват всички болници в България и нещата ще се оправят ли?

# 56
  • Пловдив
Няма, и затова се чудя и защо тръгна тази дискусия въбще,за човек ,които не е ясно с какво онко-заболяване, в какво състояние ,къде точно са го диагнистицирали (ако въобще е правилно диагнистициран)...
Миглена помогна със съвет (косвено) как да се доберете до лечение в ЕС . Ако имате известан сума за посредника и да си плашате режиините.
Истината , истината е сложна ,в големите градове има достъп до мед.помош,не всички лекари са "дебили" които само гледат дв избутат поредния ден на работка. А отдруга страна навън доста повече време и лични усиля може да ви отне за диагностициране и започване на лечение дори за тревиални заболявания.
Може да съм непоправим оптиист,може да съм имал мнооооогоооокъсмет , но вярвам в системата такава каквато е БГ и във всички европейски страни. Факт е обаче ,че ако личния лекар е заинтересован , ако въпреки ниските заплати всякакъв медицински персонал -лекари ,мед.сестри ,че дори и  санитари ,си вършат работата ... Сме ехе колко по-напред по експедитивност и експертиза .
За тези почти 2 пъти по -малко като процент от БВП ,като заделени за здравеопазване - а и 3-4-5 пъти по нисък БВП ... ю
И все още има хора измежду лекари,мед.сестри и помощен персонал, Които да осигурят по-добро обслужване и навременно лечение.
Не забравяите ,че колкото ние пациентите сме "базпаични" , толкова са и те те ,ние работим за няколко хиляди лева , и те работят за същото -да има храна на масата,да може да си платим тока,парното,водата, да сипем някой литър гориво в резервоара.
Само онея наглите дебили си гласуват ваканция от почти месец ,пък им плащаме командировките  ... и си получават "малките" заплати с 2-3 дни работа .
Улях се. Лекарите са на същия пангар.

# 57
Е като са полезни различните гледни точки, ти защо скачаш така за моята?
Уайт, моите най-искрени уважения към теб,но си непоправим оптимист.
Няма как да разбера това, когато се отнася за най-близкия ми човек, аз съм го завела там едва стоящ на краката си и великия професор да ни изгони ,защото той нямал цял ден да се разправя, да дойдем друг път и аз какво съм била искала ,като е болен от рак.
Ами да опитате да го лекувате,това искам .
И не беше само този...
Стига, няма как да вярваме в това, като сме изпитали на гърба си чернилката.
Професорите се чудят какво да сложат на масата?
При цена на преглед от 200 лева .
Това вече ми е цинично.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 00:52 от miglenasky

# 58
Връщам си на вашето нападение, или само мен е позволено да нападате в темата? А забравих, от няколко теми и зиги е на пангара.

# 59
Връщам си на вашето нападение, или само мен е позволено да нападате в темата? А забравих, от няколко теми и зиги е на пангара.
Върни отначало спора и виж кой го започна.
Кой ми каза, че не е редно да пиша така и после си връщай.

Общи условия

Активация на акаунт