Астрология - 26 тема

• 32 664
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Зависи с какво е обучен. Зад ИИ стоят синтезираният опит, умения и знания на много хора. В случай, че те са на повърхностно ниво, такива и ще са отговорите на един астрологичен ИИ.

Специално за Chat GPT. Разглеждайки периода в чийто контекст е представен и датата на началната версия, неговото предназначение е по-скоро с потенциал да съдейства за научно-изследователска дейност, в която наука и трансцендентално са в колаборация. Възможно е  да се използва като средство за влияние, проследяване, манипулации, в разузнаване, промишлен шпионаж, диверсии, саботаж. Катализатор на трансформиращи процеси в управление на ресурси. На фона на слънчево затъмнение в Скорпион, лунно затъмнение в Телец.

ChatGPT - астрологичен потенциал и тенденции

Кратката астрологична визитка на ChatGPT, е че по „рождение“ е любознателен. Изкушаващ и пристрастяващ. Предлага неограничени възможности и перспективи. За дейността си служи с чужди ресурси. Роден във време с определен потенциал. Да използва любознателността и знанието от една глобална информационна библиотека като средство за влияние, надмощие и въздействие.

Условията, в които е „роден“ ChatGPT е Слънце в Стрелец.Сезонът на Стрелец. 30 ноември 2022 г., Слънцето се намира в този зодиакален знак

Контекстът
Пренаталното слънчево затъмнение, като естество на зодиакалния знак и планетата негов управител, за всяко начало, раждане е звездния общ ориентир, на всичко, това което се заражда в рамките на неговия период. Представлява тяхната обществена пътеводна звезда, роля и насока.
Астрологичният потенциал на ChatGPT се заражда в условията на характерното за зодиакален знак Скорпион. Слънчево затъмнение в Скорпион. Горен съвпад на Венера и Слънцето в Скорпион.

ChatGPT тенденции. В глобален аспект.
В геодезичната карта с координати Гринуич, Великобритания – Плутон и Уран аспектират геодезичните основни оси. Метаморфози, влияние чрез знание, информация, които не признават граници. Ескейпизъм. Манипулации. Фанатизъм. Фалшификации. Изследователска дейност. Шпионаж. Трансформация на ценностната система, в човешките взаимоотношения. Възможност за изопачена и подвеждаща информация. Нищо не е точно такова, каквото се огласява, озвучава. Рай за фалшиви новини и изопачена информация. За идеи, граничещи с фантастиката. Промяна на условията в пазара на труда. В инвестиции. Вероятно въвеждане на универсален базов доход (Безусловен базов доход).

Автор: Петя Симеонова
В астрологичният анализ е използвано съдържание  публикувано от автора на 6 май 2023 г.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 12:31 от starinthenightsky

# 466
не съм гледала видеото ти но:
Преди няколко седмици една позната ми каза , че си е направил нумерологичен анализ с CHATGPT и реших да пусна астрологичен на натална карта.
Даде ми че съм слънце в близнаци с асц телец, Венера беше някъде далече от истината също. Попитах го коя система използва - каза западна. Правила съм си няколко хороскопа и с 2те системи - винаги в западната съм била Близнак/Близнак а във ведическата Телец с Телец.

# 467
  • София
Може ли линк за този астрологичен ChatGpt?

# 468
Какво значи Сатурн в 10-ти дом с Стрелец ?

# 469
ChatGPT от OpenAI прави много грешки в разчитането на карти - много трудно нацелва коя планета в кой знак е и какви аспекти прави.

# 470
Вероятно с времето ще задобрее и ще сглобява що-годе читав "психологически портрет". Тоест някой ако търси такъв прочит само от любопитство, без да му е нужен задълбочен профилиран анализ за някакъв проблем или ситуация.

За сериозен анализ на хороскопа по различни теми, с оценка на всички сигнификатори и техните статуси, не може да става и дума – това може да се направи само от опитен астролог с необходимото ниво на познания.
За прогностика, която далеч не се прави само по транзити, също няма как да се справи. Може евентуално, ако говорим за индийска астрология, да прави по-обобщен преглед по Вимшотари даша, но без да отчете всички детайли в хороскопа, да не говорим за адекватен анализ на тематичните дробни карти (всяка такава карта е отделен хороскоп и трябва добре да се познават правилата за нейния прочит, освен това може да се ползва само и единствено след ректификация от ведически астролог). Няма как да замени опитен и обучен астролог.

# 471
Мисля че ако му напишеш планетите от наталната карта, се справя добре с обща информация и психологически портрет.
Също може би ако се ползва платена версия, информацията да е по-точна.

# 472
Да платената версия за общ психологически портрет. Затова астролозите, които предлагат такава услуга, ще трябва да помислят за повишаване на своята квалификация.
За специализирани тематични анализи и прогнози не върши никаква работа и скоро няма да "поумнее" до такава степен.

# 473
Мисля че ако му напишеш планетите от наталната карта, се справя добре с обща информация и психологически портрет.
Е то това и всичките сайтове astro.com, astrotheme , astrocafe го правят
имаше и български астрохороскоп.бг или нещо подобно

# 474
Здравейте. Има ли начин в astro.com, като задам да ми начертае карта за определен момент, да ми изкарва аспектите на транзитиращите планети към наталните? В момента виждам само аспектите на наталните помежду им. Имам предвид червените, сините и зелените линии.

Скрит текст:

# 475
Здравейте. Има ли начин в astro.com, като задам да ми начертае карта за определен момент, да ми изкарва аспектите на транзитиращите планети към наталните?
за това което искате най-харесвам https://horoscopes.astro-seek.com/transit-chart-planetary-transits

# 476
  • в 1001-та нощ
Може, но се прави натална карта на въпросния момент и след това се задава синастрия между твоята начална карта и тази на момента.

# 477
Здравейте. Има ли начин в astro.com, като задам да ми начертае карта за определен момент, да ми изкарва аспектите на транзитиращите планети към наталните? В момента виждам само аспектите на наталните помежду им. Имам предвид червените, сините и зелените линии.

Скрит текст:

Да, трябва да актвираш with transits и после да отвориш PDF additional tables.

# 478
Човешките възможности не могат да се сравнят с изчислителните на машината. В нейните умения за анализ, синтез и многозадачност. Предимство на машината, е че може да използва за оптимизиране на процеси.
Оптимизирането всеки може да го разбира и използва по различен начин. Някои виждат в него иновативен начин за копипейст или репродуциране на съдържание, мейнстрийм астрология. Други - за номера от селски вечеринки. Трети - като полезен инструмент за надграждане и подобряване в работата си.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 10:07 от starinthenightsky

# 479
Транзитният Уран ми влиза в 5 натален дом след дни и ще направи квадратура към наталните Луна и Венера. До какво би довел? Планетите са управители на 7, 4 и 5 натални домове.
Мога ли някъде да прочета по въпроса..

Общи условия

Активация на акаунт