Домакини 91/ Нова година, с нов, страхотен късмет

• 35 553
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Вале, годишнина днес ли имате?
  Да сте здрави и още мнооого години в сговор !
  Стига си се шашкала без причина! На нашите години трябват прегледи,така е правилно. Всичко ще е наред!

# 646
Добро утро!
Ма ко, кафеджийке, сервирай ни кафето! Кое време е?
Ох, ранното ставане хич не ми се отразява добре. Особено, когато съм и отпуска.
Смърфи, ММ си пристигна вчера на обяд. Много съм щастлива. Уви, само за два месеца. Аз тайно се надявах, че ще е за малко повече, че за 21 юли имаме билети за концерт в Пловдив, но най- вероятно ще се ползва полет, а не удължаване на отпуската. Мрън.
Вале, да похваля тук медалите за годишнината ви. Страхотни са, точно в твой стил и казват много истини в кратък вариант.

# 647
Аз като нямам фейсбук и изтървавам всичко.
Забравих да се похваля, че утре заминаваме за Япония за 10 дни. Решихме, че като ще е екшън, да е екшън докрай, хаха. То Япония за 10 дни е малко като в лафа: г*з път да види, ама по-добре малко, отколкото без нищо.

# 648
О, снаха ми миналия месец беше точно за ден и половина в Япония. Отпадна им бизнес среща в Южна Корея и се разходиха до Япония. Та, вашите 10 дни ще са идеални. От сега съм в очакване на снимките ти!

# 649
Япония!За мен това е друга вселена. Супер, Смърф!

# 650
  • София
Да, момичета, вчера беше нашата 25 годишнина, тоест Сребърна сватба.
Аз почти успях да я съсипя с моите истерии.
Ето медалите, които поръчах

Вечерта излязохме само двамата на ресторант.Беше много хубаво!
Смърфи, специално за теб

Смърфи, да си изкарате чудесно в Япония!
Мими се стяга за Виена, на 20 заминава за месец на онова обучение, за което ви разказвах.

Да ви разкажа сега подробно за тия еритроцити, ще ме изтърпите, надявам се.
Преди две години при рутинни изследваия пак излязоха много. Без болки, без нищо. Урологът направи ехография, нищо.  Каза ми да пие чай Ламбрев, повтори ги, бяха почти в норма. На следващата година пак е норма.
Сега направи- много.
Личният каза нищо ти няма, някоя песъчинка.
Обаче урологът ни е близък, прегледа го обстойно на ултразвук, всичко е наред- простата, мехур, бъбреци.
Мъжът ми му е казал , че предния ден е носил много тежко+ изнася целия багаж на Мими от общежитието, а то е много багаж. И си сменява сам гумите на колата. Тоест мъкне е на гуми нагоре надолу.
Урологът р казал, че никога преди такова изследване не бива да се носи тежко, много влияе точно на еритроцитите
Та сега пак чай му е изписал да пие две седмици и после пак изследвания. Ако пак има еритроцити ще му направи ямр. Един вид му е казал, че по е е му е близък, ще му направи повече от необходимите изследвания. Някакви канали на бъбреците да видел. Мен това ме тревожи. Какво може да има в тези канали. Хич не говоря за камъни и песъчинки, от това не ме е страх. От лошите работи ме е страх.
Но доколкото прочетох, на ултразвук се хващат лошите неща на тоя органи.
А и при него всички други изследвания, кръвни , на урина, са идеални. И туморните маркери за простата са идеални.
Та ме знам какво да мисля
И още неща имам да споделям засебе си, но ще е по натам, че ще ме изгоните от темата вече.

# 651
Вале, благодаря ти за снимките! Много готин подарък си измислила, да сте живи и здрави още дълги години! Какво може да има в тези канали - ами песъчинки и камъчета. Не се притеснявай излишно!

# 652
  • при късмета
Добро утро!

Ма ко, кафеджийке, сервирай ни кафето! Кое време е?
Да ти кажа, времето в което си го написала, за мен е нощно време Joy
Вале, щом прегледа не показва нищо притеснително, значи всичко е наред. Дишай
Япония!За мен това е друга вселена. Супер, Смърф!
Абсолютно. За мен света се дели на Япония и всичко останало. Извънземни са
Смърфи, хубаво да си изкарате и аз ще чакам снимки
Аз хуквам с Шефа до Пирогов. Снощи по къси гащи и тениска се е спънал, такива рани си е направил и на ръка и на коляно, че все е падал, ама такова нещо не съм виждала. Уж ужулено, а са толкова дълбоки, че не спира да кърви. Спа с лепенки и сулфиадол на раните и като тръгнаха техниците, тръгнах да ги махна, то пак тръгна кръв. Стиснете по едни палци
И кабела не можаха да сменят, ама не ми е такъв проблем.

# 653
Ма ко - стиснати палци за Шефа!
ММ преди седмица така си поряза пръста, че бяхме на ръба да ходим и ние до спешното. Миналата година по същото време пак бяхме там, само че беше си разтегнал сухожилие на пръст. Сега тръгна да изкарва една стъклена бутила с тоник от хладилника и в момента, в който я слага на плота да я отвори, тя изгърмя в ръката му. Как стана това - идея си нямам. ОставИ тоник и стъкла навсякъде, ама и кръв шурти от пръста... Добре, че раната започна да заздравява сама, че само и порязан пръст липсваше в картинката. Вчера взеха багажа, днес си изцапал ризата с някакъв сос на обяд. А, познайте къде са почистващите препарати?! Аз днес си мия косата и сега осъзнавам, че сешоарът също е в багажа. Дано да изсъхне бързо, че малко по-късно имаме среща с приятели за вечеря. Абе, седмиците по време на местене са кошмар.

# 654
Мако, кажи какво става с Шефа. Юнак без рани не може.
  Вале, колкото повече затъваш в черни мисли,толкова повече затъваш.Излез от тая схема, ще си съсипеш нервите.
   Аз гледам Кати, майката работи,вече!!!!!А бабината е с хрема.

# 655
Смърфиетка приятно изкарване!
Валенцето и тук честита годишнина! Много семейно щастие и любов пожелавам.
ма ко дано не е много сериозно, ама както го описваш ...
Вие сте видяли и ние празнувахме, само че порцеланова сватба. Решихме даже в града където се случи всичко. Минахме през всички места с едното момче, понеже на другото му беше епизод 1 от кошмара БДЖ. За почти година вече в София не се прибира честит, но закъснение повече от 20 минути не е имам. В събота закъснение имаше 155 минути. Реално когато тръгна влака трябваше да е при нас.

# 656
  • при късмета
Джейми, честито и на вас, още много годишнини да посрещнете!
Смърфи, ако има специалист по опаковане и местене, това си ти. Ама е кофти, като известно време си без багаж
Шефа, доктора за едната рана даже се чудеше дали да не го прати за шиене или само да промие и превърже. Как може от обикновено падане да се подреди така? Тази на лакътя. На коляното е по-добре, тези на дланите не са за превръзка, а от другата страна на ръката от лакътя до китката са незначителни Аз по раните не мога да си обясня как точно си е извъртял ръката, че да има и от двете страни ужулвания. Както и да е, в сравнение с другите случаи на които се нагледах в "любимата" ми болница, е добре. Без плуване и физическо за 2 седмици, тази превръзка до събота до контролния.
Нещо много интересно и може би полезно, което ми каза доктора. Има една прах, Сулфатиазол, която всички аптекари препоръчват при рани, спира кръвотечение и е антибиотична, поне по описание. Само това имах в къщи, покрай това, че си отрязах парче от пръста преди известно време и снощи, като се прибра измих раните и на големите, от които не спираше кръвта го сложих. Даже и лепенки сложих в/у прахта, за да може да спи и да не опира раните докато спи. Сутринта се опитах да махна едната лепенка и отново изкървя, само ъгълчето бях отлепила. Доктора каза, че знае, че влезеш ли в аптека това ще ти дадат, но да го изхвърля веднага след като се прибера. Каза, че хем не върши работа, хем е опасно, защото запечатва и микроби и мръсотия, каквото има около раната, в нея. Та така, не знаеш какво да правиш, един ти казва едно, другия точно обратното. То аз никога не се консултирам само с аптекарите де, ама мислех, че за обикновенна рана знаят. При такива случаи си остава третирането с кислородна вода и йодасепт.
Сега отивам перваза на плочките да оправя, да вкарам стария кабел вътре и да сложа капака. Оказа се, че при смяната на външната врата на съседите, с касата са застъпили кабела и не може да се извади от там. Трябваше да се правят нови дупки, а хората не бяха подготвени и време нямаше.
Трябва и да измисля и да сготвя нещо, че като се прибере мъжа ми май пак по болници ще ходим заради свекъра. Абе днес ми е ден

# 657
Добро утро.
Кафето вече е изпито. Сега съм на чай със свински желатин. Wink
Ма Ко, надявам се днес раните на Шефа да са по- добре.
Джейми, честита годишнина и Горчиво. Май не сме приятели във фб.
Смърфи, ще се справиш и без нужните неща. Ти си профи. Я, кажи къде ще живеете официално- София, Пловдив, Бургас и морето? Не, че ще ви свърта, де.
Вале, свекър ми е много доволен от ежедневно пиене на суров джинджифилов сок в големи количества точно за бъбреци.
Хубав ден, момичета. Ние днес пътуване обратно. Надявам се скоро пак да видим гръцкото море.

# 658
Добро!
Докато другите станат.Вече съм едно кафе и една простряна пералня напред.
   Отивам при Кати,и днес ще я гледам.
Мари,как е студентката? Скоро май влизат в сесия. Моят син чака резултати от два изпита,да види освободил или ще се явява на редовна.Финансите се оказаха голям гърч.
  Мако, как са раните?

# 659
Марулетка, забравих да честитя официално новото поприще на щерка ти. Да ѝ върви по вода, да е доволна и да се развива.

Общи условия

Активация на акаунт