"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №66

• 26 603
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
Моя съвет е да отидеш на преглед при гинеколог, тъй като ми се е случвало или да ми закъснява с по една седмица или пък само зацапване (по няколко капки). Отидох си на лекар, защото се притеснявах и се оказваше задържан фоликул. Възможно е и при теб да е така, но докато не те види лекар няма как да знаеш какво се случва с теб.

Трябваше да ми дойде на 12 .03.25
Той закъсня с 4дни
На 5тия ден дойде за 2дни и спря напълно
След като изминаха три дни почнахме с половия акт със свършване понеже беше спрял на пълно и нямах нищо
Ден след половия акт

Започна това зацапване розово по ежедневна превръзка
Включително и днес 24.03.25
Имам болка долу ниско
Някакси ме боли все едно съм в цикъл но не съм
А зацапването е някакви точки и петна леки
Правих тест но е отрицателен или просто е рано нз
Какво да мисля притеснена съм

# 301
Рано е! Но ако имаш зацапване толкова време, най-добре е да отидеш на гинеколог да те види.

# 302
Здравейте, прекрасни дами.
Имам закъснение на цикъла от 4 дни и 3 отрицателни теста, правени сутрин.
Желаем силно бебе и от няколко месеца опитваме. Имам болки в корема ниско долу, гърдите ми са супер чувствителни и се чувствам ужасно уморена.. наистина много си мечтая сега да се е получило и се страхувам да не се разочаровам отново както в последните 5 месеца.. има ли някаква възможност тестовете да са сгрешили, а кръвен тест ще направя тази седмица в края и. Имам страх от взимането на кръв, заради това го пренегребвам до този момент.

# 303
  • Бургас
Момичета, с тези резултати има ли проблем за забременяване? След тях приемам Метфогама 3х1000 заради ИР и не съм пускала нови изследвания

Пролактин - 461 mU/L;
LH (лутеинизиращ хормон) - 14.0 mU/mL;
FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) - 7.0 mU/mL;
Testosteron - серум - 2.97 nmol/L; Дехидроепиандростерон (DHEAS) - 11.3 mkmol/I;
Естрадиол - 229.2 pmol/L;

# 304
Желаем силно бебе и от няколко месеца опитваме. Имам болки в корема ниско долу, гърдите ми са супер чувствителни и се чувствам ужасно уморена.. наистина много си мечтая сега да се е получило и се страхувам да не се разочаровам отново както в последните 5 месеца.. има ли някаква възможност тестовете да са сгрешили, а кръвен тест ще направя тази седмица в края и. Имам страх от взимането на кръв, заради това го пренегребвам до този момент.
Здравей, това е много труден момент наистина, трябва да си готова на всякакъв резултат.
И тестовете могат да заблудят човека и закъснението на цикъла.
На мен пък след две седмици закъснение тестът беше показал две черти, но на следващия ден имах цикъл, имала съм хормонални проблеми.
За боцкането да ти кажа, не боли изобщо и аз се бях притеснила, то не е било нищо. По-боли, когаго видиш, че ти идва цикъла. За няколко секунди, елементарно е.

# 305
Simpliicity_,пролактинът ви е завишен,останалите хормони са в норма.

# 306
  • София
Три теста да сгрешат, и то при закъснение – едва ли.

# 307
  • Бургас
Simpliicity_,пролактинът ви е завишен,останалите хормони са в норма.

А какви са нормалните стойности на пролактина? В интернет ми излиза : Нормално е при клинико-лабораторни изследвания нивото на пролактина да е между 59,3 и 619 mIU/L.

При мен в епикризата няма референтни стойности, а само моите резултати

# 308
Simpliicity_,извинете за грешката,в нормални граници е. По принцип трябва да има референтни стойности.
Успех в забременяването,не виждам проблем на този етап.

# 309
Просто не знам как да постъпя.. ако отново не се е получило със сигурност ще се разтроя много.. и някак надеждата, че тестовете може да бъркат ме държи

# 310
Тестовете не бъркат,според мен няма смисъл от кръвен,но след като сте се решила - действайте.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 14:06 от Smile_ :)

# 311
Просто не знам как да постъпя.. ако отново не се е получило със сигурност ще се разтроя много.. и някак надеждата, че тестовете може да бъркат ме държи
Човек се разстройства, сърцeразбивателно е, но  някои неща могат да се лекуват. Ако бях ходила навреме при лекар сега щях да имам дете.
За съжаление, когато пролактинът е над нивото, бременност не се очаква. При мен беше така

# 312

С първа урина ли правиш тестовете? Аз съм на мнение, че на уринарни тестове не може да се вярва. За да се успокои съзнанието ти, утре сутрин в лабораторията пускаш ЧХГ. Имаш достатъчно дни закъснение, няма за къде да отлагаш.
 Точно защото правите опити, мисълта ти е фокусирана в това дали си забременяла или не, и започват аномалиите в цикъла, може да е защото си бременна или не. Средно положение няма. Няма смисъл и да отлагаш.
Казвам го с най-добри чувства. Най-важно е съзнанието да е спокойно.

# 313
Според мен кръвният е излишен разход, ако няма положителен уринен тест

# 314
Докато няма цикъл надежда има. Нищожна цена, за да се успокои съзнанието и да дойде цикъла. Да знаеш е важно. Само кръвния може да даде точен резултат без грам съмнение.

Общи условия

Активация на акаунт