"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №66

• 26 605
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
Ако си сигурна, че реално закъснението е 4 дни, и според мен няма нужда от кръвен. Обикновено домашните тестове хващат чхг на 1-2 ден от закъснението. Тези за ранно тестване успяват да хванат и до ден-два преди датата на цикъла.
Няколко месеца опити не са чак толкова много, въпреки че съм наясно как се усещат. Ако много се тревожиш, а същевременно бебето не става и нямаш АГ проблем,бих те посъветвала да си провериш хормоните при ендокринолог. Но те разбирам за вглеждането и търсенето на всякакви симптоми. Истината е,че симптомите на бременност /като гадене,например/, се проявяват седмици след закъснението в общия случай. Стискам ти палци!

Simpliicity_, как е установена ИР? Защо няма пусната контрола след терапията с метформин? Съветът ми и към теб е да ги погледне ендокринолог. Аз пих лекарства за завишен пролактин, една четвъртина от хапчето, докато го докарах горе-долу до твоите стойности, но докторката го гледаше в комбинация и с другите хормони. Много е важно това,защото често пъти това,че един показател ти е в референтните стойности, не означава,че е добър/оптимален за теб. Аз имах тсх 5 при горна граница 5.5, но с тсх 5 никога/или айде - в 99.9% от случаите/ не може да се забременее. Мисля,че е хубаво да повториш изследванията на 3ти ден от цикъла. Кога те вика пак ендокринологът?

# 316
Ако не става, проблемът изобщо може да не е в нея, а в мъжа. Казвам, защото много хора го забравят това

# 317
Е,да, разбира се. Просто личното ми мнение е,че когато не става от няколко месеца, по- лесно е да се пуснат едни хормони и да се види какво е положението /като отправна точка/, отколкото да се търсят репродуктивни специалисти и да се прибягва до по-сериозните изследвания. /защото пак по мое мнение СГ,примерно, не се пуска навсякъде си/

# 318
  • София
Уринарните тестове са абсолютно точни при закъснение и бременност. Да се бодеш за мен е излишна загуба на пари, време и нерви. 5 месеца не е толкова голям период, особено ако сте млади.

# 319
Здравейте,
аз не съм тук с въпрос, а да ви кажа как се заблудих...
Няма да навлизам в подробности откога опитваме с мъжа ми и с какви изследвания сме.
Цикълът ми е 28-32 дни. Потвърдена с лентичка овулация на 14-ти ден. Днес ми е 29-ти ден от цикъла. От 1 седмица от време на време получавам леко замайване за секунди и веднага се оправям и сякаш нищо не е било. Също така, имам придърпване и спазми ниско долу, които започнаха много по-рано от обикновено. Имам силно сърцебиене на моменти и задъхване. Много ме болят гърдите по странен начин - отстрани към мишницата. Вените са ми изпъкнали, а тази сутрин се събудих със (според мен) туберкули на Монтгомъри - бели като пъпчици/издутини (повече на едната гърда). Веднага си помислих, че може да съм бременна и надеждата ми се покачи. До момента, в който 2 часа по-късно не ми се появи кафяво зацапване (реших, че е нормално, така съм чела), но после текна и червена кръв. Повече не ми е текло, но най-вероятно просто е началото на цикъла, защото и друг път така ми е започвал, а и ме боли коремът.
Това с гърдите не знам защо така се получи, но... Просто исках да ви споделя как не само ние се заблуждаваме, а и тялото ни понякога ни подлъгва...

# 320
Здравейте,
аз не съм тук с въпрос, а да ви кажа как се заблудих...
Няма да навлизам в подробности откога опитваме с мъжа ми и с какви изследвания сме.
Цикълът ми е 28-32 дни. Потвърдена с лентичка овулация на 14-ти ден. Днес ми е 29-ти ден от цикъла. От 1 седмица от време на време получавам леко замайване за секунди и веднага се оправям и сякаш нищо не е било. Също така, имам придърпване и спазми ниско долу, които започнаха много по-рано от обикновено. Имам силно сърцебиене на моменти и задъхване. Много ме болят гърдите по странен начин - отстрани към мишницата. Вените са ми изпъкнали, а тази сутрин се събудих със (според мен) туберкули на Монтгомъри - бели като пъпчици/издутини (повече на едната гърда). Веднага си помислих, че може да съм бременна и надеждата ми се покачи. До момента, в който 2 часа по-късно не ми се появи кафяво зацапване (реших, че е нормално, така съм чела), но после текна и червена кръв. Повече не ми е текло, но най-вероятно просто е началото на цикъла, защото и друг път така ми е започвал, а и ме боли коремът.
Това с гърдите не знам защо така се получи, но... Просто исках да ви споделя как не само ние се заблуждаваме, а и тялото ни понякога ни подлъгва...
Аз пък имах много гадене и очаквах да е бременност. След две седмици гадене и подуване/болка в гърдите симптомите изчезнаха. 3 дни след изчезването им имах цикъл.

# 321
  • София/Търново
Предполагам е обсъждано. Но, имам чуденка. Домашен пиклив тест на Престо, мисля /синьо-бяла опаковка/. Беше отрицателен. След над 12 часа, имаше бледа черта. Видима черта. Какво да мисля?

# 322
  • София

Това, което пише на опаковката, че след определеното време за отчитане време тестът става невалиден, независимо какво показва.

# 323
  • София/Търново

Това, което пише на опаковката, че след определеното време за отчитане време тестът става невалиден, независимо какво показва.

Благодаря за бързия отговор!

# 324
В много от случаите Престо дават фалшива втора черта и в указаното време. Много момичета правиха кръвен след това, който им излизаше изцяло отрицателен. По-добре правете други тестове.

# 325

Здравейте отново както написах на по горен коментар имах закъснение 4дни след това дойде обилно за 3дни точно и спря
След два три дни почна зацапване и болни долу ниско в корема
Розови точки
Какво може да е
Днес имах малко повече възможно ли е да е цветна бременност
Четох доста да нея имам Тези симптоми но нз кога се прави уринарен тест
Ще се радвам да ме посъветвате

# 326
Аз вече отговорих какво може да се направи! Ако си настоявате за уринарни, правете си!
Няма как да е цветна бременност, особено при 3 дни обилно течение. Това, че после сте имали розово зацапване е на хормонална основа. Запишете си час за гинеколог.

# 327
Аз вече отговорих какво може да се направи! Ако си настоявате за уринарни, правете си!
Няма как да е цветна бременност, особено при 3 дни обилно течение. Това, че после сте имали розово зацапване е на хормонална основа. Запишете си час за гинеколог.
И аз първоначално си внушавах, че е цветна бременност, но имплантационното кървене ставало 6-12 дена след овулацията, а на мене зацапването се появи след дни закъснение, което няма как да е бременност.

# 328
Здравейте момичета, имам нужда от мнение. Последна М на 1ви Март, 11 Март отчетена овулация и опит за бебе през целият период, който се води благоприятен, през два дни...така. Покрай овулацията усещах някакво напрежение в гърдите и след ден два някакви придърпвания ниско долу. Този месец нямам особено силни симптоми на ПМС, а само като иглички в гърдите и болки в кръста...та на 26ти очаквах да си ми дойде, по принцип имам редовен цикъл. Но пък то на 27ми започна едно бледо розово/кафеникаво зацапване, което не цапа тоалетната хартия при ползване на WC и май днес спря. Не съм си правила още тест, чудя се дали съм бременна или просто ми се иска да съм 🙈

# 329
Само тест ще покаже, вече е минало достатъчно време да отчете правилно

Общи условия

Активация на акаунт