"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №66

• 26 613
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Пак съм аз, направих си тест от лентичките и се оказа негативен...

# 331
Имате 2 дни закъснение ,ако знаете колко много жени твърдят,че цикъла им е по часовник.
Няма как да ви идва всеки път по конкретен час и дата,понякога има разминавания.

# 332
Знам, знам...просто този месец нямам симптомите, които винаги имах...а и вероятно просто защото много искам да забременея...тайно се надявах 😊

# 333
Здравейте, правим опити,
Последен МЦ на 11.03. ОВУ на 27.03.от календар на мобилно приложение. Следващ МЦ на 10.04. Имам болки в гърдите и повишен апетит, но може би бъркам симптомите с ПМС. Тест купих вчера и беше категорично отрицателен на някаква марка изи чек. Не ми се ще да му вярвам, все пак е рано, но нямаше и бледа черта.

# 334
Ако сметката е правилна, вчера е бил 6ти ден след овулация. На 6ти ден обикновено няма имплантация все още, не бива да очакваш,че какъвто и да е тест ще засече. То реално няма какво. Чхг започва да се отделя след имплантация. Изчакай си датата, ден закъснение или най-много ден преди датата на цикъл нов тест. Болките в гърдите и повишения апетит не са симптоми на бременност към момента. Късмет!

# 335
Ако сметката е правилна, вчера е бил 6ти ден след овулация. На 6ти ден обикновено няма имплантация все още, не бива да очакваш,че какъвто и да е тест ще засече. То реално няма какво. Чхг започва да се отделя след имплантация. Изчакай си датата, ден закъснение или най-много ден преди датата на цикъл нов тест. Болките в гърдите и повишения апетит не са симптоми на бременност към момента. Късмет!
А възможно ли при МЦ 30 дни овулация на 10ти ден или по-рано?

# 336
Този месец и аз очаквах да стане, вместо да имам голямо желание да хапна ястие с печен чесън, се отвратих от миризмата му. Помислих дали съм бременна, но след това пък започна да ми се отваря апетита, особено почнах да ям сладко и хоп имам цикъл вече 3-и ден. Но този път не се разревах толкова много, понеже дойде точно в деня, който очаквах. Като закъснее си е голяма мъка.

# 337
Аз лично,без да съм лекар,не смятам,че е възможно. Където съм чела,все пише,че оптималната продължителност на лутеалната фаза/дните след овулация/, са 14, като около 7-8 ден,ако има оплодена яйцеклетка и всичко е наред, се случва имплантация. При 30-дневен цикъл е много рано 10ти ден за овулация, така мисля. По-скоро около 16ти ден. Но пак е много,много индивидуално.

# 338
Аз лично,без да съм лекар,не смятам,че е възможно. Където съм чела,все пише,че оптималната продължителност на лутеалната фаза/дните след овулация/, са 14, като около 7-8 ден,ако има оплодена яйцеклетка и всичко е наред, се случва имплантация. При 30-дневен цикъл е много рано 10ти ден за овулация, така мисля. По-скоро около 16ти ден. Но пак е много,много индивидуално.
Ох, благодаря за изчерпателния отговор. В този случай си чакам и си остава надеждата. Само не мога да разбера тая болка и тежест в гърдите от какво е, то и за МЦ е рано..

# 339
Ами напремер при мен понякога почват да ми болят гърдите 10 дена преди цикъла. Но това е също така и симптом на бременност.Сложно е.

# 340
Веднага след Овулация може да започне ПМС, не е нужно да е точно преди цикъл. При мен поне е така, както и болки в гърдите, изнервеност, апетит, подуване, качвам по 2-3 кг, гади ми се от миризми и 99 % от случаите се оказва ПМС. В случаите които съм забременявала нямам нито един от тези симптоми. Даже напротив, когато съм бременна нямам апетит, не ми се гади, даже отслабвам, имам енергия, не ме болят гърдите, ставам по-добра и мила ( за разлика от преди МЦ). Така че, изчакайте си датата и ако закъснее- тест. В месеца в който НЯМАТЕ симптоми, тогава по-скоро може да се усъмните за бременност.

# 341
Тогава тези тестове Престо как отичат и какво 7 дни преди МЦ като то реално се пада, че още няма имплантация тогава.

# 342
Показва бременност, ако е имало ранна овулация. Но това не се случва много често, така че по-принцип е маркетингов трик

# 343
Имплантацията може да се случи 6-12 дни след овулацията и тогава започва да се отделя хормонът в кръвта. Тестовете за ранно отчитане са положителни при концентрация 10, а другите обикновено при поне 25 или дори 50

# 344
Тогава тези тестове Престо как отичат и какво 7 дни преди МЦ като то реално се пада, че още няма имплантация тогава.

По мое мнение Престо са пълен боклук и не отчитат правилно и след закъснение. Доста момичета има пропищели с втора черта на престо и същевременно отрицателен кръвен. Аз лично смятам,че най-добре да се залага на други марки. Подобна технология и 2 теста в комплект - чувствителен за ранно отчитане и такъв за ден закъснение, имар тестовете Believe. Смятам,че са по-добри от Престо.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 17:56 от PumpkinPraline

Общи условия

Активация на акаунт