"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №66

• 26 671
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
На ехограф е най-точно да се разбере, нормалните нива варират много

# 376
Вчера бях не де показа нищо ?

# 377
  • София
Ми значи е рано. АГ би трябвало да е казал кога да се отиде отново. Изобщо би следвало да е направил коментар.

# 378
Не нищо не каза писа ми кломифен цитрат? Аз и показах тестовете и днес направих кръвния я

# 379
Вчера бях не де показа нищо ?

Рано е още, някъде към 8 седмица по принцип е най-точното датиране на бременността

# 380
  • София
Писах ти и преди.
Явно си бременна, а на преглед се ходи поне 2 седмици след закъснението.
Седмицата си я изчисли по ПРМ.
След положителния кръвен тест коментира ли с лекаря въпроса и попита ли за лекарствата?
Последните целят предизвикване на следваща овулация, респ. цикъл, въпреки положителните тест ленти. Още ли ги приемаш?

# 381
Здравейте, правим опити и последния МЦ беше на 11.03. Ов засечена с календар на 26.03. Понеже съм от нетърпеливите правих няколко теста преди закъснение на белийв уж ги дават по-чувствителни, бледа черта на 05.04. На 06.04. Шур Чек отново бледа. Казах си още е рано за наситена все пак има време до МЦ (10.04.) Днес направих още един тест като се надявах вече да е наситена повече, но шок няма нищо. МЦ дойде ден преди очакваната дата, излключено е да е имплантация толкова късно и след положителен тест. Нали първо трябва имплантация тогава се повишава хормона. При вас това кървене ако го е имало преди датата на МЦ ли е? Спазми имам от лявата страна ниско долу и чакам цикълът да се засили. Биохимична ли е спорен вас? Трябва ли да си правя някакви иследвания?

# 382
Анонимка, може да си пуснете кръвен, за да сте сигурна какво става. Ако е отрицателен, дори да е имало нещо, то е приключило вече, възможно е да е била биохимична. Ако излезе положителен, може и да имате шанс да спасите бременността с подходяща терапия.

# 383
Няма как да кажем, без ЧХГ тест. Може да са били фалшиво положителни, а може да е имало имплантация. Винаги след положителен уринарен, препоръчвам кръвен ЧХГ тест, макар някои хора да твърдят, че няма смисъл. Според мен смисъла е да знаеш, а не да останеш със съмнението, дали е станало или е просто фалшив тест. Това е моя съвет, следващия път, веднага кръвен, и съответно проследяване през два дни.
Ако сега не е обилно, и спре по някое време, или утре спре, може да отидете пак да пуснете ЧХГ тест. Преди три години, имах кървене, ярко червено като при цикъл, но само за един ден, оказа се имплантация. След два дни пуснах ЧХГ тест и имаше бременност. За съжаление не се запази, но имаше бременност.

# 384
Момичетааа да попита според вас на 16.03 ми беше последният МЦ на 30.03 ми се пада О.праеих тест ЧХГ на 07.04дефакто на 8ми ден от О стойностите бяха 20.70,какво ще кажете вие принципно на тоя стойности влизам в графа Небременна

# 385
Доника, смятам, че има имплантация. Рано е са се каже дали ще се развие като успешна бременност. Направете си нов тест днес-утре и проследете дали ЧХГ-то се удвоява добре. Това ще ви даде по-добра насока. Желая ви успех!

# 386
  • София
Влизаш в графа "неясно", защото още е твърде рано. Има покачване на чхг. Небременните са с чхг до 5. 20-25 е сивата зона. Днес е трябвало да повториш, за да видиш дали расте.

# 387
Не ги приемам ходих на лекар показах тестовете и ми каза не са положителни отрицателен е каза и нищо друго ?

# 388
Показахте ли му ЧХГ стойността? Или само тестовете му показахте. Май е нужно да посетите друг лекар, който се интересува повече.

# 389
  • София
Този лекар е за сигнал.
И тестовете, които показа, бяха положителни, но ми е интересно и за ЧХГ ли ще твърди, че е отрицателен.
Надявам се, че ще потърсиш истински лекар, особено такъв, с който да се консултираш след приема на лекарството.
Ти не прочете ли листовката и после да пиеш? Там пише да не се приема, когато не е доказано изрично, че няма бременност.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 21:59 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт