Бихте ли приели жена с дете?

• 19 734
  • 960
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Годзи, описа хубавата ни София, като някакво бунище населено с клошари.
Не че, слизам често до центъра, ама, чак така ли е?
Не.

# 946
Май зимата и студа, сивото и безцветно небе действат на хората като цяло виждащи в депресивни окраски.
Има си от всичко покрай НДК и по Витошка, зависи какъв момент/час и ден си хванал.
Заплатите на повечето хора са между 1300-2000 да, тези статистики са осреднени и понеже съм работила с набиране на данни за Националния статистически институт, ще ви кажа под сурдинка, че се гласят с моливче от едни общински служители и после се предават към НСИ. Та, клошаризъм в заплатите има, да.

# 947
  • Paris, France
София е най-грозната столица, която съм виждала. Не съм ходила от 10 години, но чак пък клошарска! Клошари има навсякъде.

Софийското метро е много чисто и красиво. Лондонското, примерно, е жива скръб, но никой не казва, че Лондон е клошарска столица.

Ние отсядахме при майка като идем, недалеч от НДК. Не е в центъра, но почти всеки ден ходехме пеша до центъра, включая по нощите. Екстра си беше. Спокойно, денонощни магазини.

В идеалния център наистина може да е тежко понякога. Живях срещу Парламента малко след прехода. Ужас! Още помня запалената кола от някакви протестиращи. Всеки ден имаше някакъв протест. Еми, мястото е такова.

Витошка си е ОК. До джамията е гадно нощем съм чувала. Приятелка на майка живееше там. Продаде апартамента и купи в Испания, та живее с дъщеря си.

Париж няма да ви казвам на какво прилича през ден. Според мене е по-опасен град от София. Мъжът ми кара и връща с колата пълнолетните ни деца от училище. Имат карти за градския транспорт. Също ако дъщерята излиза я кара и ходи да я прибира ако се обади.

# 948
Париж последните години с тия емигранти, наистина е заприличал на бунище. Извинявам се, за откровението, но много хора го казват.

# 949
Nevena, ти сигурна ли си, че не си на ЛУната. Падам с теб.
Такава неадекватност.
София е в момента много приятно място. Бях за Коледа миналата година в Париж – ако изключим прекрасната архитектура и мостовете над Сена, които с ами любими, дворците, мизерията е тотална. Метрото е потрес сравнено с нашето светличко и чисто.

# 950
  • София
София е изключително спокоен град, зелен и приятен. Почти провинциален. Сега, от ЦУМ до Лъвов мост не е най-хубавата и безопасна част на града, особено по тъмно не бих се разхождала точно там.
Невена, чак пък най-грозната столица, как го измисли…. а Париж е красив от една страна, от друга е кочина пълна с плъхове и мишки, пълна с лоши квартали, лоши зони, завиваш по грешната улица и спокойно те обират, бият и прочее. В повечето големи градове е така. София е супер на тоя фон, а и няма нужда да си продадеш бъбрек, за да си платиш наема.

# 951
  • Paris, France
Бацила, ами нали същото казвам за метрото.

Имах предвид архитектурата на София, че е грозна.

# 952
Живях миналата година в един кокетен апартамент до Лувъра. Прекрасно, романтично, с витите стълби, френските прозорци, високите тавани, гледката към осветения вечер Лувър.
Излизаш сутринта за кроасан и хоп легналите на шахтите с топли изпарения клошари. Навсякъде с извинение мирише на урина. Много харесвам Париж! Не че нещо, мен ми харесва тази атмосфера.
Но да наречеш София гадна столица, полекичка.
В София има разнообразна архитектура, на мен ми харесва, всяка епоха, време си имат отпечатък.

# 953
  • Out of the Mix
Бисилек, за София ли говориш тези 1300 лв.?
Къде? В общини, администрация?

Съгласен съм с Бояна за зеленината, и че като цяло е спокоен град, с изключение на южните квартали където е прекалено нагъчкано и пренаселено вече, като тръгнеш от Долни Лозенец, всичко около Южния и чак до най-гадната Вада и Хладилника. Красно село и Белите Брези, Борово са ми от най-гадните райони също.

Все още не е презастроено в Западната и Северната част.

# 954
Навсякъде, слънце. Що? Ти даваш по 3К ли? Да идвам при теб тогава.

# 955
  • София
Средната заплата е 3к за София.
Откъде ги измисляте тези 1300?

# 956
Средната е такава, защото е взета тази на айтита 5К и на продавачи и каквито са повечето ниски длъжности от 1200-1300. Я питайте тези от банките колко взимат?
То един майстор на плочки взима много повече. Но и са кът.

# 957
  • София
Болшинството обслужващ ви персонал взима 1600-1800 барабар с ваучерите, касиери, мол- ов персонал.
Фронт офиси също, дори в банковия сектор.
Шофьор на ГТ с извънредните и прослужен клас едва бута до 2200. Продавачки, в складовите бази.
Децата ви гледат за под минимална (възпитател).

# 958
Най- гадната Вада и около Парадайс вървят по над 2500 квадрата в евро, та не знам.  Но, наистина го презастраиха  района. Една време какво беше, две  платна и ливади с крави и газ към Витоша.

# 959
  • София
На много хора все още се плаща на черно, та 3000 си е съвсем реално. 2000 взимат в хипермаркетите. По разни службици и на гише в банка и 1000 да взимат им е много, затова и скоро няма да ги има. Всичко, което наистина работи взима повече, вече и учителите са с прилични заплати.

Общи условия

Активация на акаунт