В момента чета ... 93

• 43 418
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Всъщност, Лорите не издава нищо повече от анотацията. Поне на английски, това за Джен и Тод е споменато в нея.

Аз не го довърших този популярен трилър. Не успя да ми стане интересен, но не съм репрезентивна извадка или не бях в настроение за него.

Скоро слушах "Сподавен писък" на Анджела Марсънс, който ми допадна повече.

# 91
Докато сме на трилърова вълна ... Прочетох светкавично "Тръпка" на Али Рейнълдс. В начало ми започна някак тийн и дори мислех да я спирам, добре че не го направих. Много харесвам книги, които сякаш ми се прожектират филмово, докато ги чета.

# 92
  • Русе
Забелязвам последно време откровени нападки. Имаше преди няколко страници разделение на интелектуални читатели заради Лалева и Бешлийска, сега съм обвинена директно в разказ , на кое Георгиева? Анотацията може би ?! Защото не издавам нищо друго.... Наистина постепенно се убива желанието на читател да споделя мнения и впечатления тук . Може би ще Ви направи удоволствие да споменавам заглавието на книгата само ?!

# 93
Много ми хареса " Имало едно време два пъти" от Франк Тилие. Такива интересни книги искам да чета!

# 94
  • София
Аз прочетох светкавично “Сайбиевата невеста”. Увлекателна е , но сякаш имам чувството че вече съм чела подобен сюжет или от рано предугадих какъв ще е финала.

# 95
Току що дочетох "Пътуващото кино на Мистър Сайто"

Хареса ми. Малко магическа, но много топла и приятна книга.

# 96
  • в сърцето на един мъж...
Започнах "Скандалният живот на Евелин Хюго", доста бързо върви въпреки обема и все още ми е интересна Simple Smile Любопитна съм да видя хайпа за какво е.

Аз прочетох светкавично “Сайбиевата невеста”. Увлекателна е , но сякаш имам чувството че вече съм чела подобен сюжет или от рано предугадих какъв ще е финала.

Мда, защото е малко окраден сюжета Simple Smile По-напред в темата има даже и от къде.

# 97
  • Русе
Добро утро.
Забравих да пиша и за ,,Учителят,, от Фрида Макфадън. Преди нея съм чела ,, Никога не ме лъжи,, и отново страхотен този път психотрилър- мистерия. В първата има двама главни персонажи г-н и г-жа Бенет и Ади.  Прологът започва със заравянето на тяло, естествено не става ясно чий е и кой е извършителят. Главите са кратки , обратите отново на всяка глава, авторката умело изважда най-тъмните страни и кирливи ризи на всеки от героите си ,т. е. всеки един от тях може да е извършителят. Също я приключих за ден почти. Хареса ми много. Не съм чела трилогията й  за ,, Прислужницата,,. Но видях , че в края на месеца от Бард ще пуснат тази
Тук главните герои са тя- лекар -асистент,той затворник, действието се развива там - в затвора. Отново обеща съспенс , с много обрати и изненадващ финал.
На учителят финалът също адски много ми хареса.
Пожелавам ви хубава седмица , интересни книги и нека сме по-добри към себе си и другите.

# 98
  • София
Започнах "Скандалният живот на Евелин Хюго", доста бързо върви въпреки обема и все още ми е интересна Simple Smile Любопитна съм да видя хайпа за какво е.

...

Geia, хайпа е масов имай го предвид. Книги, които набират такава популярност, са лесно смилаеми за огромна маса хора. Обикновено не са топ книгите за читатели от твоя вид, а за хора, които четат доста по-малко. Независимо от това обаче книгата си струва. Ще ми е интересно да споделиш мнение като я прочетеш.

Аз прочетох "Славея" на Кристин Хана. След толкова прочетени книги за Втората Световна Война, все пак и тази има своя принос. Хареса ми.

Продължавам с "Видеоти" на Сергей Минаев. Размазващо крайна е! Много ми се иска да знам какво пише автора сега, в условията на война... Жалко, че не издаваме руска съвременна литература...

Успоредно чета и "Как престанахме да разбираме света" на Бенхамин Лабатут. Съвсем в началото съм, но ще дам отзив като напредна.

# 99
  • София
Добра новина, lorito5678751. Учителят ми беше харесала. Ще чакаме.

# 100
Цитат на: .♥.Петя.♥.

Продължавам с "Видеоти" на Сергей Минаев. Размазващо крайна е! Много ми се иска да знам какво пише автора сега, в условията на война... Жалко, че не издаваме руска съвременна литература...

Ако става дума за историка Сергей Минаев, бивш гл. редактор на Esquire на руски език, той развива много голям YouTube канал на исторически теми основно с милиони гледания. Бих казала, че е сравнително неутрален, но с проруска ориентация. Наскоро започна да издава и списание Чтиво.  Изключително сладкодумен, отлично отстояващ позициите си в дискусии, като показва владеене и ерудиция. Доколкото знам, беше политически обвързан, но според мен изчаква събитията да отминат в момента и не издава последните две-три години.

# 101
Започнах "Бруклин" на Тойбин. Жалко, че съм на работа. Главата ми е все в книгата. Много ми харесва!

# 102
  • в сърцето на един мъж...

...

Geia, хайпа е масов имай го предвид. Книги, които набират такава популярност, са лесно смилаеми за огромна маса хора. Обикновено не са топ книгите за читатели от твоя вид, а за хора, които четат доста по-малко. Независимо от това обаче книгата си струва. Ще ми е интересно да споделиш мнение като я прочетеш.

Аз прочетох "Славея" на Кристин Хана. След толкова прочетени книги за Втората Световна Война, все пак и тази има своя принос. Хареса ми.

Успоредно чета и "Как престанахме да разбираме света" на Бенхамин Лабатут. Съвсем в началото съм, но ще дам отзив като напредна.

Преполових я и в интерес на истината все още ми е интересна Simple Smile Но може би от чисто клюкарска гледна точка, понеже разказва за Холивуд, такъв, какъвто е бил преди време. Е, естествено не ми харесва манджата с историята за афроамериканци и обратни, но явно това е подходящото за новото време. Като цяло ми харесва езика, на който е написана, много приятен стил има и самата история е интересна, от гледна точка на това, че по това време много от актьорите не са имали възможности да бъдат самостоятелни - не че много се е променило това, но поне имат малко повече свобода. Въпреки че заседнахме в кенсъл културата сериозно. Но за сега съм повече положително настроена към историята.

# 103
В унисон с лимонаденото ми настроение за книги: "Бог пътува винаги инкогнито". Мии...хич не е лоша.
Един Ю Несбьо стои на изчакване, но толкова я "похвалите" "Нощната къща" тук, че не смея да започна, а и много нередовно чета напоследък и търся подходящ момент да се ангажирам с подобна тематика.

# 104
  • София
Приключих "Глухарчето" на Блага Димитрова. Изобщо не ми хареса книгата. Наистина нищо хубаво не мога да кажа- трудно се чете, скучна е. Съжалявам, че я захванах изобщо, но анатоцията ми се стори доста интересна.

Продължавам с "Паула" на Алиенде.

Общи условия

Активация на акаунт