За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 298
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
Чух се с АГ, назначи ми час за следващия петък, а до тогава каза да приемам Дуфастон 2х1 т. Утре ще го купя сутринта и го започвам. Каза, че според него повторен тест утре е излишен, но аз съм решила, че ще си го пусна.

# 301
Болничен ще ти пусне ли, Белив? Пита ли я как стоят нещата? Или от личния лекар ще вземеш? Пиши утре като ти излязат изследванията, стискам палци, въпреки че смятам,че всичко ще е наред!

# 302
Болничен ще ти пусне ли, Белив? Пита ли я как стоят нещата? Или от личния лекар ще вземеш? Пиши утре като ти излязат изследванията, стискам палци, въпреки че смятам,че всичко ще е наред!

Не съм говорила. Ще се чуя с ЛЛ, когато се прибера от София. Ще пиша утре, дано се удвоява макар късната овулация!

# 303
Всичко ще е наред! 🙏

# 304
BeLive1211, както казваме тук, тихичко честито Flowers Four Leaf Clover

Белма, честит рожден ден и силно ти пожелавам да е твоята година! 45тите години са хубави ще видиш Simple Smile
За мен също 2025 е последна година в "сериозното" бебеправене, доколкото мога аз да решавам такива неща.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 21:04 от Одри ♡

# 305
  • Замък сред облаците
Belma, бъди честита и ти пожелавам желанието ти да се сбъдне!
Кенди, да е честит и твоят мъж!

# 306
И моя АГ е против повторното чхг, щом си бременна. Такива са си..
Чух се с АГ, назначи ми час за следващия петък, а до тогава каза да приемам Дуфастон 2х1 т. Утре ще го купя сутринта и го започвам. Каза, че според него повторен тест утре е излишен, но аз съм решила, че ще си го пусна.

# 307
  • На изток от Ада
Аз имах терапия при бременност. Но бях при една Б с късна О и след 10 дни закъснение не се видя. И тогавашното АГ каза да чакаме около 2 седмици (беше около Коледа и Нова година) че не се знае има ли Б. Да не ми пусне чхг.

# 308
I.am, тук повече от половината, които пишем за съжаление сме с по един аборт, а някои и с повече от един. Нагледали сме се, начели сме се на всякакви истории.
ЧХГ дава ориентир. Удвоява ли се правилно, поне в началото нещата са ок. Неправилното движение на ЧХГ може да е индикация за извънматочна, за евентуално не добро развитие на нещата. Не считам за необходимо да минат 1-2-3 седмици и "О, нищо не виждаме, какво се случва". А да не говорим, че има случаи, в които ЧХГ е почвало да пада, а иначе АГ не може да намери сак... Естествено ЧХГ е и за спокойствие, ако си се удвоява + добър прогестерон, като разбира се никога няма гаранция.
Та да, belive е бременна, всяка с положителен кръвен е бременна, и нека всяка има безпроблемна бременност, но ЧХГ е важно.

# 309
И моя АГ е против повторното чхг, щом си бременна. Такива са си..
Предишното ми АГ каза, че е безсмислено да се тества чхг щом има позитивен тест, съответно аз като човек, който нямаше хабер от нищо си живях с тая идея доста време. Та ако бях, щях да знам какво става кажи речи веднага, а не да попълвам документи за аборт във втори триместър.

# 310
BeLive, честито! Simple Smile Покрай бременността започнах да приемам тук-там хомеопатия, от нямане на избор... Да не повярва човек - понякога има ефект. За нос не ми се налагаше, освен ринитал за алергии, но за гърло тонзилотрена още си го ползвам. И само казвам, да ти стои някъде в съзнанието - по време на бременност само парацетамол, по време на кърмене - само ибупрофен. Всичко друго през лекар за коментар Simple Smile

Мернах торти - честити рожденички и рожденици! Здраве, късмет и бебета за всички!

За мен повторното чхг е задължително Rolling Eyes Както и всички прегледи, изследвания и фетални морфологии в напреднал етап. Но аз играя винаги на сигурно и проверено, до колкото обстоятелствата ми го позволяват. И съм се научила да не вярвам на 100% на лекарите току-така (и на изследвания, но това е друга тема).

Аз си смучкам сините хапченца, петък на преглед. Малко ме дразнят, защото още нямам обаждане за прехвърлянето, утре ще ги тормозя по телефона.

# 311
Белма, честит рожден ден и само прекрасни емоции да имаш! 😊 Желая ти го от сърце! Всяка твоя дума е окуражаваща.

2402, благодаря ти за съветите! През февруари ще направя нови прегледи и изследвания и ще опитам да намеря добър репродуктивен.

Билийвче, надявам се настинката да отшуми бързо! Супер, че си се чула с личната. Утре да имаш едни хубави резултати! 😊

# 312
Не вярвам някое АГ искрено да смята, че тестването няма смисъл или че от него няма полза, по-скоро не искат бременните да се притесняват излишно и да си създават излишен стрес. Може би не съобразяват, че хората различни неща ги стресират - една, че трябва да се тества, друга - че не се е тествала и не знае какво се случва.

Според мен е силно препоръчително да се пусне ЧХГ и прогестерон два пъти. Оттам насетне може би е по-разумно само при нужда/индикации за проблем.

# 313
Лекарят ми в Турция държеше да види три чхг-та през 48ч, докато тук при двете ми предишни бременности са ме питали  за какво ми е чхг, след като съм видяла положителен уринарен...

# 314
Само ще допълня, че по време на кърмене може да се пие парацетамол, но ибупрофен чак след 3тия месец за всеки случай, защото макар и в много ниски концентрации може да премине в кърмата. Уж 1%, но няма гаранция, че може да премине и по-голямо количество, което не е подходящо за новородено. И двете лекарства е добре да се приемат непосредствено след кърмене. По време на бременност единствено парацетамол е разрешен.

Колкото за ЧХГ, добре е поне два пъти да се пусне през 48 часа, а при инвитро често пъти искат минимум 3 пъти. Аз имам две загуби като само при едната проследих ЧХГ и със сигурност беше биохимична. Първата ми загуба беше с много голямо закъснение и положителни тестове, но нямах пуснат ЧХГ и преглед, за това остава загадка дали беше кухо яйце, биохимична или друг вид аборт, поради аномалия(това поне е сигурно). С две ръце съм ЗА проследяване на ЧХГ и прогестерон. В случая прогестеронът на Белийвчето си е супер за срока на бременността, моят през цялото време си е толкова с успешната към момента бременност. Надявам се всичко да е наред и прогестеронът да се задържи/покачи, а ЧХГ да си расте. ☺️

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 00:30 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт