Отговори
Тази тема е за всички, които имат съмнения и притеснения, че са забременели непланирано.

Полезна информация, моля, прочетете!
Скрит текст:
Полезна информация:

Тестовете за бременност дават най-коректни резултати, когато са направени навреме,а именно:
Кръвен тест (бета ЧХГ) – най-рано 11 дни след ДОКАЗАНА овулация
Уринарен тест – най-рано 12 дни след ДОКАЗАНА овулация или на първият ден от закъснението.
Щом на уринарния тест се появи втора черта, колкото и бледа да е тя, теста е положителен

Успех и бъдете отговорни!

Тема 1
Тема 2
Тема 3
Тема 4

# 1
Видях, че няма подобна тема а исках да попитам. След полов акт, приятелят ми свърши отвън, но не съм сигурна дали от ръката ми, по която имаше сперма не е капнало малко върху влагалището. Предполагам и други жени са се питали подобно неща в някакъв момент. Въпросът ми е, възможно ли е забременяване така?

# 2
На хората им е трудно да забременеят, дори когато всичко е влязло вътре. Стоят с краката нагоре и не знам още какво, и пак не става. Не знам какво трябва да стане, за да забременееш от една капка върху влагалището, сигурно някакво чудо. Но ако не използвате предпазни средства, то дори да свърши навън отново може да забременееш. Възможно е, защото в началото на акта мъжете отделят малко количество течност. Малко вероятно е, но е възможно.

# 3
Много се притеснявам, вероятно е и безпочвено. След това избърсах със салфетка и се измих и след като се измих си сложих фарматекс гел, започвам да си мисля ако е имало на входа на влагалището малко сперма да не би да съм я вкарала заедно с апрликатора. Не ми се иска да пия ескапел, след като знам, че е много силно. Пък и вече минаха 24 часа. Цикълът винаги идва между 28-30 ден, но овулацията не мога да си определя.

# 4
Много интересна теория. За пръв път чувам някой да може да си вкара сам сперма. Да се чуди човек, защо донорите на сперма минават през болницата. Направо да я дадът на някоя жена, тя сама ще си я изсипе. Много пари ще бъдат спестени.

# 5
Не е толкова лесно, но другият път не ползвай прекъснатият полов акт за контрацепция. Не винаги работи. И аз имам приятелка, забременяла от вторият рунд на мача, по причина описана по-горе.

# 6
Няма какво да стане така не бой се.

# 7
Благодаря ви, поне е някакво успокоение. Дано няма изненади наистина Simple Smile .

# 8
Благодаря ви, поне е някакво успокоение. Дано няма изненади наистина Simple Smile .
Със сигурност няма да има, но ако не се пазите скоро може и да има.

# 9
Момичета, объркали сте темата. Тази е за непланираната бременност, за планираната е тази: https://www.bg-mamma.com/?topic=1727236

# 10
Здравейте! Имам бебе на 2 месеца. Кърмата ми намаля и почти не я кърмя вече. Имах първия си цикъл преди около седмица. Вчера презервативът се скъса и исках да попитам колко е вероятно да забременея при тези условия? На 28 съм ако има някакво значение. Раждах естествено. За сега не бяхме планирали второ...

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 12:17 от Вивид

# 11
  • София
Много е вероятно. Още повече, че си някъде около овулацията. Кърменето няма общо.

# 12
Кърменето ако е само на кърма бебето, прави овулацията по-малко вероятна, но не и невъзможна. Но след като почти не се кърми бебето, значи има нормален цикъл и бременност може да стане.

Препоръчвам спирала, не презерватив. Медната спирала също е и най-добрата спешна контрацепция ако е поставена в рамките на 5 дни след половия акт

# 13
  • София
Първата ми дъщеря я кърмех качествено и количествено, когато забременях с втората, а сме и двамата с репродуктивно проблеми, но бях родила преди 3 месеца и тялото ми беше повече от готово за бебе. Та така за връзката с кърменето. Това е градска легенда според лекарите.
Аз даже и цикъл още нямах.

# 14
Не е градска легенда, много жени нямат цикъл с месеци и даже над година като кърмят. По-малко вероятно е да има овулация по време на кърмене. Естествено, първата овулация е преди първия цикъл.

Има метод, наречен лактационна аменорея, който е 98% ефективен (не 100%). Условията са следните - до 6 месеца след раждането, жената няма цикъл, бебето е изцяло на кърма от гърдата (никаква вода, сокчета, АМ, дори не и изцедена кърма), не повече от 4 часа между кърменията през деня и 6 часа през нощта. Нощното кърмене е особено важно. Има си изследвания по въпроса, може да ги намерите, ако потърсите в Google scholar

Общи условия

Активация на акаунт