С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 531
  • 729
  •   1
Отговори
# 705
Cybex bailos s lux -  живеем в село с не особено добра инфраструктура, и при две от приятелките ми със същата марка, но различен модел, сме ходили да разхождаме бебетата с кучето ми с тази количка по черен път, мога да кажа смело, че е супер маневрена и бебето гък не е казало. Отделно, като съм ги тикала аз са супер удобни..
останалите ми приятелки са с Anex, easy walker, Chipollinno и честно казано нито една не ми беше удобна, но то е до човек.

Ние си купихме количка миналия месец, тъй като имам много приятелки с малки деца, знаех какво точно искам и за някакъв късмет излезе на промоция 4в1, та направо я взехме на доста добра цена.

Купихме и от Синсей на промоция дрешки за новородено, от всеки вид по едно, защото излизаха 1,80’лв за брой 😅

Друго не сме вземали все още, чудя се дали да купувам помпа за кърма или да я отложа на този етап. Вие как процедирахте ?

Ще се радвам да споделите каква количка избрахте и ние сме пред поръчка та ще ми е полезно последно мнение 😀

# 706
И ние май към Cybex Balios s Lux сме се насочили. Пробвахме я в магазина и ми хареса. Отделно, ММ каза, че не му се обикаля да гледаме повече колички, щом всички приятели около нас казват, че тази била супер. Май и на мен не ми се обикаля, та сигурно ще вземем тази, заедно с всякаквите му там допълнителни кошчета и аксесоари.
След това мислим да купим легълцето - харесали сме едно next-to-me тип 2 в 1, което после може да се ползва и като стандартна кошарка. Но май нямат физически магазин, та сигурно другия месец ще го купим да видим дали ще ни пасне вкъщи, че ако нещо стане да има време да го връщаме и да мислим друго. Аз сега съм в 23та седмица и очакваме бебка началото на септември (официално терминът е на 10-ти, но от началото си върви седмица напред, а и самата овулация ми беше 2 дни по-рано, та всички лекари прогнозират, че. бебчето ще се роди преди 10ти)
Извън количката и легълцето, не мисля още да купувам друго - август като вляза в деветия месец живот и здраве, чак тогава ще си накупя одеалца, дрешки, консумативи, повивалник и т.н.
Както писах и по-рано, имам един аборт в ранна седмица и просто не мога с леко сърце да се отдам напълно на вълненията покрай бременността.
Вие как сте с килограмите? Аз вчера се теглих и съм качила 5,5кг от началото досега. Уж е добре, но се чувствам огромна, особено корема и гърдите са ми станали гигантски. Дънките ми от преди бременността всичките са с висока талия и сега все още мога да ги обуя, но още от 4ти месец вече не можех да ги закопчая. Сега пък като ги обуя коремът ми стърчи една педя напред. Направо като чета момичетата, дето пишат, че още си носят дънките… и като гледам аз какъв тумбак имам… направо нереално ми се струва 😀 Моята фигура е със силно изразена талия и сега като се гледам как всичко е едно такова кръгличко…. Страх ме е да си представя в деветия месец как ще е 😅

# 707
Аз забременях едни кг,после от повръщането свалих 3, онзи ден се теглих и съм 1 кг отгоре на тези, с които тръгнах от положителния тест. Аз не мога да си нося дънките отдавна, само едни имам да ми стават, ама вчера установих,че и тях ги запълвам вече. Grinning
Лорейн,би ли споделила модела на кошарката некст ту ми,която става на стандартна? Прерових доста сайтове,но не съм видяла такава 2 в 1. Аз харесвам класическите дървени/или там от каквото се изработват/, тъй като не ми се иска да взимам некст ту ми,щото четох,че до около 6 м на бебето се ползват и това ме спира.
Много момичета се спират на Сайбекс иначе и според мен има защо, със сигурност ще я пробвам в магазина, въпреки че на един клип ми останаха очите на Карело. Искам да купя нещо от този луд уикенд я Хиполенд, нямам търпение да започнем с бебешкия пазар. 😊

# 708
Аз съм 2кг нагоре от началото на бременността, но още от самото начало нищо не ми става. Аз си падам по вталени неща и отдавна съм зазимила всички дънки. Карам го на един клин от синсей и един от shein. Чакам да стане време за роклички. И аз ще помоля да покажете next to me леглото, което става на кошарка после. Звучи страхотно

# 709
Ох, и ние ще сме с Некст ту ми, защото просто в нашата стая няма място за дървена кошара, колкото и да ми се иска. Cry Имате ли някакви предложения за кошарки, които да не заемат много място, но същевременно да са ок? Много ми харесва Maxi Cosi Iora, но е 600лв. и може да се ползва до 6м, след това ще отеснее. В групите я има втора ръка на добра цена, така че обмислям и този вариант.

# 710
Ето на това сме се спрели ние: https://www.yourbaby.bg/stranichno-leglo-2v1-tip-next-to-me-s-ma … tzviat-bialo.html
В сайта имат и други модели от този тип

Този тип легълца ми попадат като реклама няколко пъти вече от различни онлайн магазини, така че май не са някаква рядкост.  Даже днес ми излезе пак такава в някакъв чужд сайт, на сходна цена - https://babybay.de/fr/cododo-babybay-avec-matelas-meditex-wave?u … XGHkBEbYWTn-zlE_Q

# 711
Аз ползвах ей тази https://rayatoys.com/koshara-kikka-boo-nanna-pink-wood-2020 много скърца като се люлее бебето 🤣 обаче има дишащи страни и това беше много добре за бебчо. Ние я ползвахме 7 месеца просто му отесня, и после го преместих в неговата стая на дървена кошарка. Сега ще помисля, дали ще сме с нея или на Chipolino версията. Силно пожелавам спокойни бебета и да искат да спят в кошарата не залепени за мама.

Иначе имаме на Loreli Torino преносими кошарки, които имат две нива те също са ми удобни като ходим на гости при бабите и са бюджетни.

# 712
Аз бях зa Egg, но вече се насочихме към cybex priam

# 713
Здравейте момичета, извинявам се че малко измествам темата, но имам леки притеснения и реших да питам тук. Днес бях на фетална ехокардиография на бебето и там измериха форамен овале 6мм, а стандартно трябва да е до 4мм. Доктора ме успокой,че към момента няма нищо притеснително и ще чакаме като се роди да се затоври, просто може да се случи по-бавно.. прибрах се от прегледа, почнах да чета и влязох във филма ами ако не се затвори, защо е толкова голям този отвор?? Та разбирате ме на къде бия, вие минавахте ли такъв преглед или пък тези който очакват 2ро детенце да се сблъсквали с нещо подобно. 2те фетални бяха напълно Ок без никакви основания за притеснение, този преглед си го назначих по мое желание..

# 714
Това е проблемът с прегледите,които сами си назначаваме. Моята докторка от първата фетална ми каза "Разбирам, че имате желание за НИПТ, въпреки че на ехографа всичко излиза наред. Как ще реагирате,обаче, ако тестът даде някакво отклонение? Защото съм имала случаи с перфектен ехограф и тест с отклонение, родителите идват и аз съм длъжна да направя инвазивен тест, който накрая отхвърля заключенията от теста и потвърждава моите първоначални - че всичко с детето е наред." Честно,не се бях замисляла,докато не ми го каза. Обаче, Банана94,и аз съм като теб и си отивам на незадължителни прегледи. На твое място бих обсъдила с лекаря по ФМ и следящия гинеколог. Според това какво дискутираме, евентуално бих взела и второ мнение. И бих се старала да не чета в Интернет. Стискам палци да е фалшива тревога и всичко да е наред!

# 715
Това е проблемът с прегледите,които сами си назначаваме. Моята докторка от първата фетална ми каза "Разбирам, че имате желание за НИПТ, въпреки че на ехографа всичко излиза наред. Как ще реагирате,обаче, ако тестът даде някакво отклонение? Защото съм имала случаи с перфектен ехограф и тест с отклонение, родителите идват и аз съм длъжна да направя инвазивен тест, който накрая отхвърля заключенията от теста и потвърждава моите първоначални - че всичко с детето е наред." Честно,не се бях замисляла,докато не ми го каза. Обаче, Банана94,и аз съм като теб и си отивам на незадължителни прегледи. На твое място бих обсъдила с лекаря по ФМ и следящия гинеколог. Според това какво дискутираме, евентуално бих взела и второ мнение. И бих се старала да не чета в Интернет. Стискам палци да е фалшива тревога и всичко да е наред!

Благодаря PumpkinPraline. Наистина си права, както и твоята лекарка.. аз съм правила и Нипт и там вс си е Ок, реално имам 2 ранни спонтанни аборта и бременноста в момента ми е след инвитро, та за това съм толкова “лабилна” и гледам да минавам вс възможно що е преглед.. Ще обсъдя със следящите ме АГта, но съм сигурна че ще ми кажат да не го мисля от сега, тъй като дефекти по самото сърчице не са открити и всичко си е наред..Просто пустия отвор е по-широк и никъде няма инфо за това, а само статии за това, че след като се роди бебето се затваря сам, но има вариант да не стане така, но уж не създавало проблеми. Та мен тези теории на вероятностите ме побъркват и малко гледам да се успокоя тук, като мога да споделя 🫶🏻

# 716
Аз те разбирам отлично и не смятам,че си лабилна. 🤗 Даже мисля,че точно тези дни споделих,че си ходя и аз на незадължителни прегледи и смятам,че ако човек има възможност, няма лошо да ги посещава. Онзи ден си писах и с едно момиче за фетална ехокардиография точно, като проверих и графика на един много хвален лекар чак. Смятам другата седмица на феталната да обсъдя този преглед и с лекарката. Ти при кого ходи иначе? Аз за фетална ехокардиография само на едно име съм попадала - доц. Маринов. Пишат, че бил най-добрият в тази област.

# 717
Аз те разбирам отлично и не смятам,че си лабилна. 🤗 Даже мисля,че точно тези дни споделих,че си ходя и аз на незадължителни прегледи и смятам,че ако човек има възможност, няма лошо да ги посещава. Онзи ден си писах и с едно момиче за фетална ехокардиография точно, като проверих и графика на един много хвален лекар чак. Смятам другата седмица на феталната да обсъдя този преглед и с лекарката. Ти при кого ходи иначе? Аз за фетална ехокардиография само на едно име съм попадала - доц. Маринов. Пишат, че бил най-добрият в тази област.

Аз съм Варна и отидох при Емил Христов, понеже беше с най-добри отзиви като специалист в тази област тук..Реално беше доста мил и обясняваше. Посъветва ме просто месец след раждането да го посетя пак, за да видим дали този отвор се е затворил.
Надявам се всичко да е наред при теб след този преглед 🫶🏻.

# 718
Аз ходих при доцент Маринов и като цяло останах с много хубави впечатления от него.

Bananana94, напълно те разбирам, след предходна загуба страховете са много по-големи. И аз съм в същата лодка. При нас например се откриха някакви кисти на хороидните плексуси в мозъка на бебето, за които също ни казаха, че не били изобщо притеснителни и се очаква да изчезнат до 28ма седмица. Ама аз като почнах да чета из интернет как това може да се окаже маркер за синдром на Едуардс или пък бебето да развие хидроцефалия, и изпаднах в ужас. Лекарите ме успокоиха малко, че за да са притеснителни тези кисти, трябвало да има и други индикатори, които не са наред (например разширени мозъчни стомахчета), които при нас липсват, а и правих най-пълния пакет НИПТ на Vision , и там излезе негативен за всички аномалии. Та за момента гледаме да не го мислим много, ще чакаме и времето ще покаже. Така или иначе нямаме друг избор. Иначе и за тези кисти казаха, че дори и да не изчезнат, това не значи непременно, че бебчето ще има някакъв проблем с развитието или влошено качество на живот. Така че горе главата, търпение и стискаме палци бебчетата ни да са  здравички и тези тревоги да останат само спомен! 🍀

# 719
Аз ходих при доцент Маринов и като цяло останах с много хубави впечатления от него.

Bananana94, напълно те разбирам, след предходна загуба страховете са много по-големи. И аз съм в същата лодка. При нас например се откриха някакви кисти на хороидните плексуси в мозъка на бебето, за които също ни казаха, че не били изобщо притеснителни и се очаква да изчезнат до 28ма седмица. Ама аз като почнах да чета из интернет как това може да се окаже маркер за синдром на Едуардс или пък бебето да развие хидроцефалия, и изпаднах в ужас. Лекарите ме успокоиха малко, че за да са притеснителни тези кисти, трябвало да има и други индикатори, които не са наред (например разширени мозъчни стомахчета), които при нас липсват, а и правих най-пълния пакет НИПТ на Vision , и там излезе негативен за всички аномалии. Та за момента гледаме да не го мислим много, ще чакаме и времето ще покаже. Така или иначе нямаме друг избор. Иначе и за тези кисти казаха, че дори и да не изчезнат, това не значи непременно, че бебчето ще има някакъв проблем с развитието или влошено качество на живот. Така че горе главата, търпение и стискаме палци бебчетата ни да са  здравички и тези тревоги да останат само спомен! 🍀

Наистина явно са доста срещани тези кисти. При нас също откриха една на втората фетална. Притесних се точно като вас и започнах да чета (доста голяма грешка). Ние също сме правили НИПТ , но всичко различно от първата бременност и изпадам в ужас. Пожелавам ни на всички здрави бебчета , ние сме сила!

Общи условия

Активация на акаунт