С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 580
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
На мен ми е странно как някой задава анонимен пост по някаква супер лична тема, като предполагам очакванията са после всеки да си сподели опита, което често е с лично име - публично. Доста пъти това ме отказва да коментирам,липсва ми прозрачността някак си. Виждам иначе,че някои хора имат опцията също да отговарят анонимно, аз в моя профил нямам опция за ни едното. Grinning
Иначе и аз нося рокли,и моите са със средна дължина. Имам едни дънки, един спортен панталон и един дълъг клин и тях смятам да въртя до края на пролетта или докато не се затопли трайно и става за къс ръкав и летни рокли.

# 691
Ако визирате септемврийската група във фб, в която има около 600 членове, и мен адски ме дразни, че всеки пост е анонимен. Затова за себе си съм решила да коментирам публикация само ако човекът, публикувал я, е застанал с името си.

# 692
Здравейте, мамчета 🌸21+6 г.с. съм лекувам се от бронхит, венозно ( с ампицилин), пролетта ме удари...та май и  урбазон ще  ми бият. Има ли някой преминал през това. Притеснявам се и от антибиотика и от урбазона.

# 693
Аз в момента втори антибиотик пия. Понякога се налага. Има антибиотици, които са подходящи за бременни. А и вече сме доста напред с бременността.

# 694
И аз пих антибиотик, че две седмици с хомеопатия вирусната инфекция не минаваше. За бебето е по-добре да се излекуваш, за да не му навреди. Кашлицата може да доведе до контракции поне така ми казаха и трябва да се лекува, ако слезе надолу. Пожелавам бързо оздравяване 🍀

Пеницилините се водят от безопасните, аз съм алергична и ми изписаха друг.

# 695
Много ви благодаря! Да, без лечение не става и аз бях на зинат около 8 дена и хомеопатия, но нямах подобрение ходих на пулмолог имаше съмнение за пневмония, постъпих в болница и ме гледаха на ехограф не е пневмония, бронхит... повече се притеснявам за урбазона..

# 696
Аз съм в 22 г.с., като и моят лекар ми каза, че все още плацентата ми е много ниско разположена, но ми обясни, че до 30-та г.с има много време и дотогава може да се позиционира правилно. Обясни ми, че след 25-та г.с. можем да говорим за плацента превия и до тогава ми каза много пазене - без претоварвания и вдигане на тежко, иначе яз си ходя на работа 6 от 7 дни, все още съм си редовна и изобщо не мога да се представя да стоя вкъщи и да лежа. Макар, че доколкото разбрах плацентата може да е ниска, но цервиксът ако е с добра дължина не е толкова опасно.
Аз съм качила 6 кг досега и коремът ми започна да личи последните няколко дни, но ужасно ми тежат. От самото начало заряди отлепяне на плодния сак ми ограничиха движенията тип спорт и разходки и сега все още като вървя повече започвам да имам болки ниско долу. Това обездвижване доста ми тежи. Като цяло все още всичките ми дрехи ми стават, но вече дънките не са ми удобни.
Въпреки, че пия витамини съм доста анемична и нивата на Б12 и Д са ми дъното … … при вас как са изследванията ?
Аз съм в 22г.с бебето рита отчетливо от много време вече. Усещам го от 15г.с още, със задна плацента съм. На ФМ ми казаха, че съм с плацента превия, затова вече ще трябва да лежа много. Отпадат почивки и всякакви дълги пътувания също са забранени. Има ли някой опит с такава плацента. Разбрах, че и седнала не трябва да стоя много, но не знам какво точно означава това. Работя все пак на компютър, явно ще трябва да излизам болничен. То и на дивана съм седнала, чудя се това брои ли се към нещата, които мога да правя или само лежане му е майката. 😀 Отделно съм с контракции по цял ден, пия магнерот 3х2, но те си продължават. При вас има ли ги и колко често? От няколко дни усещам и слабост в краката, като кашкавални са, ако леко вдигна единия за няколко секунди се започва треперене 😅

# 697
И аз много се надявам темата да остане активна, най-вече защото нямам Фейсбук Sweat Smile Моя приятелка роди миналия август и от августовската тема във форума си създадоха приятелства и си обменят ценен опит постоянно. Надявам се и с нас да се получи така Simple Smile

Все още съумявам да си нося старите дрехи, така че за момента съм си купила само един клин за бременни. От същата приятелка получих няколко по-широки рокли за лятото. Вероятно ще си купя още няколко рокли и мисля така да си изкарам.

За радост, изследванията ми са в норма. АГ ме следи изкъсо и след втората ФМ ще се изследвам пак + едно натоварване с глюкоза. Мисълта за натоварването с глюкоза ме отвращава Smile За момента пия единствено витамини за бременни и от време на време пробиотик.

Скорошно оздравяване на болните мами Blue Heart

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 13:20 от Radi3

# 698
Здравейте HugBlush
Правите ли вече покупки за бебчетата? Виждам че този петък и събота Хиполенд ще имат Луд петък и 25 % на всичко. Чудя се дали ще има и за Първи юни такава остъпка. За сега почти не сме гледали нищо и не сме избирали. Само кошара избрахме в интернет, но не сме я купували. Преди седмица не се стърпях и взех първите дрешки от HM. Две комплектчета боди, едното с ританки, другото с панталонки и в размер 50 Grinning и две шапчици. Бях малко унила и реших да се зарадвам с нещо. Не съм суеверна. Понеже ми е първа бременност, някакси едва последните дни започвам да осъзнавам, колко е реално и какво предстои. В неделя влизам в 20 г.с. Записах се и на индивидуален курс при акушерка във Велико Търново от няколко модула - бременност, раждане, кърмене и възстановяване след бременността. А миналата събота и неделя мисля, че за първи път усетих движенията на бебето. В 19 г.с. с предна плацента. Усещанията бяха отчетливи и все в лявата половина на корема, като потупвания отвътре. Вчера също усетих. Бяха в легнало положение, докато си почивах следобеда. Много е вълнуващо. На последния преглед беше с главичката надолу и не знам дали се върти или с крайниците ме побутва.
Предстои ми края на месеца фетална морфология в 22 г.с. и се чудя за фетална ехокардиография, понеже до сега никой не е споменавал. Доколкото чета не е задължителна, но е препоръчителна и се прави около 23 г.с. Дали двете се правят едновременно или са отделни прегледи? На последната в 17 г.с.  доктор Михова ми каза, че бебето има хубаво и здраво сърце и няма притеснения относно това. Ще се радвам да споделите.

# 699
Здравейте, аз другата седмица записах за ехокардиография, но тъй като съм с автоимунни заболяване ми го препоръчаха като преглед за мое спокойствие. При първата бременност, когато нямах заболявания 😀 не съм правила. Иначе съм и на фетална, но ще съм 22 г.с. и 5 дни, казаха че не е проблем.
Ние не сме купували нищо, защото все още не сме сигурни с пола 🤷🏻‍♀️ За мен като цяло е все едно, само да е здраво бебето, тази мисъл ми седи през цялата бременност 😀 Роднините ме дразнят, само питат какво ще е... Иначе аз съм със задна плацента и доста се усеща бебока, през деня, вечерта, постоянно 😀

# 700
Ние не купуваме, тъй като ни предстои местене скоро и искаме първо да финализираме това. Иначе ако ме питате,още днес ще купя всичко,много се вълнувам. Grinning По всяка вероятност няма да се възползваме от отстъпките този месец.
С предна плацента съм и мисля,че леко усещам бебенцето, но знам от докторката,че след 24 седмица ще го усещам ясно и отчетливо без проблем. На другата фетална ще питам и аз за фетална ехокардиография. Дори и да ми кажат,че няма нужда,по всяка вероятност ще си запиша час, за всеки случай. Те и за НИПТ ми казаха,че нямам нужда,но отидох и си направих така или иначе. Grinning На мнение съм, че човек има ли възможност, при толкова напреднала медицина,няма лошо да си направи тези изследвания, особено както са и неинвазивни.

# 701
Ние купихме най-важните неща - едни кичозни фиби за коса от шийн Joy Съвсем сериозно - това са първите ми покупки за това дете. Но ние най-важното и скъпото го имаме вече от сина ми, така че ще са минимални покупките този път. В края на месеца ще ходим до ИКЕА да вземем две дървени креватчета с матраци. Уви, синът ми още така се върти, че не е за истинско легло. Сигурно ще вземем и нов гардероб или шкаф, но не го причислявам към бебешките покупки. Ще започна да дебна за някакви намаления на бодита и ромпъри - сезоните ще ми се разминат спрямо тези с баткото.
От намалението в Хиполенд (благодаря, че писахте) ще взема маркучи за помпата за кърма. И за сина ми висок стол за хранене.

# 702
Ние си купихме количка миналия месец, тъй като имам много приятелки с малки деца, знаех какво точно искам и за някакъв късмет излезе на промоция 4в1, та направо я взехме на доста добра цена.

Купихме и от Синсей на промоция дрешки за новородено, от всеки вид по едно, защото излизаха 1,80’лв за брой 😅

Друго не сме вземали все още, чудя се дали да купувам помпа за кърма или да я отложа на този етап. Вие как процедирахте ?

# 703
Аз си я закупих след като родих пратих мъжа ми, не че имаше смисъл от нея.

Аз като гледам списъка освен дрехи за изписването и какво от къде трябва да взема като люлка и легло от приятели другото са памперси и спирт. Всичко друго го имам в нас. Само ще прегледам дрехите кое е подходящо за момиченце.

Баткото както се роди 4120 нищо 50-ти размер не му ставаше, а 56 за около две седмици общо 🤣

# 704
Ние си купихме количка миналия месец, тъй като имам много приятелки с малки деца, знаех какво точно искам и за някакъв късмет излезе на промоция 4в1, та направо я взехме на доста добра цена.

Купихме и от Синсей на промоция дрешки за новородено, от всеки вид по едно, защото излизаха 1,80’лв за брой 😅

Друго не сме вземали все още, чудя се дали да купувам помпа за кърма или да я отложа на този етап. Вие как процедирахте ?

Ще се радвам да споделите каква количка избрахте и ние сме пред поръчка та ще ми е полезно последно мнение 😀

Общи условия

Активация на акаунт