Модни консултации -78

• 71 973
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
beach_please
Първо за къде без шапка, която да покрива лице за температури, които могат да стигнат 40+ ? Да си бръчкаме лицата при слънце ли? В мола винаги можем да си я свалим и държим в ръчичка.

За прикриване на рамене и гръб винаги съм харесвала тези тип шалове, кото мигат да се носят/вързват в различни варианти. Изработват се и от различни тъкани, няй-често шифон, коприна и други. Леки са, някои прозрачни, не запарва а предпазват от изгаряне. Седят елегантно и над рокли, и над друг вид облекла Simple Smile
*тук показвам вида на шаловете, не препоръки за десени и цвят.

Относно прикриване на коремчета, както за всякакъв тип форми на женското тяло, Ролки тип - прегърни ме и такива (не съм сигурна точното наименование wrap up dress на англ), и такива които започват да се разкрояват от под гърдите са едни от най-добрите. За двата вида и дълги, и къси опции са добър избор, зависи от предпочитания Simple Smile
Гащеризони със същите изисквания като роклите също са подходящи.
Всичко в леки и "веещи се, дишащи материи"!
*тук отново показвам примери за кройките, не съм впечетлана от десените.

За обувки не съм сигурна, личен избор според повода Simple Smile

Готини бижута, които разбира се се съчетават с общата визия винаги са плюс Wink

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 10:17 от AniNe

# 721
В Дубай няма къде да ходиш
на разходка август на 40+ градуса, паважът е толкова нагрят, отделно, че човек може да си умре от топлинен удар.Бях там юли преди 2г. Освен от колата до някоя сграда- 50/100м, не съм
била някъде на открито.Бяхме на сафари, но ходихме следобяд, когато слънцето не печеше толкова силно.
Но ако си представяте капела и разходка някъде си- няма къде денем.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 10:27 от ДХ3

# 722
Здравейте, да знаете къде в София или он лайн мога да намеря класическа бизнес , светло синя дамска риза? Благодаря
В Sky city mall имаше един магазин с класически изчистени памучни ризи - може да погледнете дали още е там, имаше разнообразни цветове и кройки. На първи етаж над партера, мисля?

# 723
  • Пловдив
За работното интервю в Дубай си представям нещо такова.

Плюс сако и затворени обувки.Без деколтета, цепки.Само не знам от къде да се купи нещо подобно.

# 724
  • Mediterraneo
Ужас.

# 725
  • София
Тези са като от някой индийски сериал Joy

# 726
  • Somewhere far away
Последната горе долу става. но първите две  никога не бих погледнала.

# 727
Аз не отивам на интервю, а само придружавам съпруга ми. Ако сме заедно някъде, то ще е на обиколка през деня и съответно такива рокли няма да са особено удачни. А и като цяло не са мой стил.
Взех си днес една интересна от мола, за съжаление е полиестер, колкото и да не ми се искаше. Ще видя дали нея ще нося. Но с хубави обувки и чанта може би ще е ок. Ще помисля..
В магазина я харесах, сега вече не... А на снимката още повече.. Много мразя така.

Исках да е дълга ама не до долу, да е с ръкав..и се олелчих яко с тази.

# 728
Хубава е роклята.С красиви сандали ще е добре.

# 729
  • В полите на Пирин планина
Нищо лелско няма. Хубава е роклята.

# 730
Тези сини рокли по-горе са кошмарни за моя вкус. Твоята рокля е хубава, но аз бих я върнала, защото е полиестерна. Полиестер по принцип никога не купувам, а в жегите просто не мога да си представя колко е неприятен за кожата. Имай предвид, че се вмирисва като се изпоти човек и ще ти е безкрайно некомфортно. Освен това забелязвам, че прозира, добре виждам сутиена ти под нея. Мисля, че нещо по-плътно ще е по-добре за мястото и целта.

Потърси нещо от естествен материал - лен, памук, коприна или комбинация от тях.

# 731
Какви жеги, къде мислите, че
ще
ходи по жегите в Дубай в момента?

Ще е вътре на климатици и даже ще зъзне.

# 732
Обувки и чанта няма да спасят роклята. Не е подходяща за формална среща.

# 733
Върнете роклята, ако можете и изберете нещо по изчистено. Полиестер абсурд, мирише зловещо на 40 градуса. Ленена светла потърсете.

# 734
Ако ми позволите да споделя своя опит... Била съм в различни държави във връзка с работни срещи и лекции. Срещала съм хора на високо ръководно ниво в моята сфера, но никога не съм изпадала в чуденка какво да нося. Стилът ми е по-скоро спортен, обувки на ток от години не нося. Залагам на едноцветни дрехи в комбинация (вкл раницата и обувките) до 3 цвята и ефектни бижута. Рокли тип строго официални или на цветя отдавна не нося. Според мен в много от случаите състаряват и са предпоставка за кич от прекалено много цветове. Както и да е.
Нямах идея какво да правя в Дубай (с дрехите) заради редицата мнения във връзка с религия, икономически възможности, климат и т.н. В крайна сметка (тъй като освен лекции имахме време и за туристически обиколки по пазари, мол, корабче, високи етажи, аквариуми... стандартните неща) заложих на това което по принцип нося. За лекции и срещи непрозрачна лека рокля до под коляно с къс ръкав, равни обувки и ефирен шал, за обиколки - широк панталон и блуза дълъг ръкав от леки материи, памук, коприна; сандали, шал (всичко свързано с обиколките бяхме резервирали предварително, вкл транспорт от и до хотел).
Общото ми впечатление обаче - на никой не му пукаше от нищо и имаше всякакви хора, които се движеха без проблем - къси гащи, прозрачни дрехи, китайски и немски туристи, хора в традиционно облекло - араби, индийци.
Вземете си дрехи, които бихте носили и тук при жега, непрозрачни, с уважение. Никой няма да Ви обърне внимание. То е един поток от хора, който се носи. Приятно изкарване.

Общи условия

Активация на акаунт