Инсулинова резистентност - тема 3

• 20 978
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Аз пия магнезиев оротат, заради сърцето.
Кардиологът каза, че дефицита на магнезий има отношение към хипертонията.

# 616
Магнезий има голяма роля за сърцето. Аз предимно затова го пия, вместо антиаритмик. Реших си проблема с екстрасистолите само с него.

# 617
  • Sofia
DeVa® , ти каква форма приемаш?

# 618
Цитрат пия, Karen . В момента Магне Д'оро Директ, редувам с Диаспорал Директ, също и цитрат на капсули, на Natural factors.
В темата за аблацията и в тази за здравословните проблеми съм писала много пъти, че преди 2 години, поради много натоварен график и недоспиване, много бях закъсала със сърцето. Нито Алора, 3 месеца, нито увеличена доза антиаритмик ми помогнаха. Диаспорал ме вдигна буквално за няколко дни! Преди това пиех магнезий с В6, на Солгар, но не постоянно. Сега вече не спирам изобщо магнезия.

# 619
Кафе пиеш ли сутрин? По принцип не трябва магнезият да ти е близо до него, аз затова съм го оставила за вечер него.

кофеинът ли пречи или нещо друго?
защото пия чай (зелен, черен), хапвам матча на прах и т. н., което означава, че поглъщам кофеин без да пия кафе

# 620
Хм, добър въпрос... Аз понеже цял живот кафеджийка, съм запомнила от много отдавна еди кои си да не са близо до кафето. И да са ми казали дали кофеинът или друго в него пречи - забравила съм Sad

# 621
Кафе пиеш ли сутрин? По принцип не трябва магнезият да ти е близо до него, аз затова съм го оставила за вечер него.

кофеинът ли пречи или нещо друго?
защото пия чай (зелен, черен), хапвам матча на прах и т. н., което означава, че поглъщам кофеин без да пия кафе
Бубе, кофеинът като диуретик, повишава отделянето на урина и с нея се изхвърлят минерали. Един, от които е магнезий. Ако си пиеш до обяд примерно кофеиновите напитки, а следобед/вечер си пиеш магнезия, няма проблем.

# 622
Някой има ли от устройствата, които измерват кръвната захар постоянно и се поставят обикновено на ръката? Може ли да препоръчате от къде да взема?

# 623
  • Варна
Ползвала съм Dexcom - има и в Sopharmacy например

# 624
Здравейте.
С инсулинова резистентност съм, която сравнително овладях с хранителен режим и спорт, но доста се обърках от информацията, която прочетох и не знам какъв принцип на хранене на следвам…
До момента се хранех 2 пъти на ден, пропусках закуската защото не обичам да ям сутрин, не изпитвам и глад и направо обядвам обилно хранене и после вечерям.
Хранейки се така обаче килограмите започнаха да вървят нагоре…
Ендокриноложката ми каза, че това изобщо не е полезно при инсулинова резистентност и трябва да хапвам често, но хранейки се често не правя ли постоянни пикове на кръвната захар…
Моля за съвет..

# 625
А с какво точно се очаква да ти е полезно да ядеш по много пъти на ден?
Пикове на КЗ не е хубаво да имаш, независимо колко пъти на ден, стревиш се да я държиш стабилна а не с резки промени.
А от какво качваш... Ние няма как да знаем какво ядеш, колко, други фактори има ли. Казваш че си овладяла ИР с хранене - ами придържай се към това хранене тогава щом ти помага.

# 626
А с какво точно се очаква да ти е полезно да ядеш по много пъти на ден?
Пикове на КЗ не е хубаво да имаш, независимо колко пъти на ден, стревиш се да я държиш стабилна а не с резки промени.
А от какво качваш... Ние няма как да знаем какво ядеш, колко, други фактори има ли. Казваш че си овладяла ИР с хранене - ами придържай се към това хранене тогава щом ти помага.
Ендокринолога ми обясни, че с дълги периоди на гладуване се получават големи амплитуди на КЗ, а целта е да се държи стабилна както вече казахте…

# 627
Ами поне моят опит е че ми стои стабилна като не допускам да я качвам рязко, а не с постоянно дояждане...

# 628
  • Бургас
Има хора, при които подходът с честото ядене по малко работи.

# 629
Аз не можах да разбера при нея кое работи и кое не, казва че е овладяла ИР а пък ендокриноложката я кара да си променя храненето, нещо пропускам явно. Пък и има значение и какво се яде все пак, а за това също няма информация.

Общи условия

Активация на акаунт