Декемврийски бебета - тема 1

• 21 890
  • 748
  •   1
Отговори
# 735
Не стоя на изключен телевизор, но тя не е обърната към него.

Аз почнах с картоф и сега трети ден аз само се захранвам, защото хич не й хареса. Първият ден имахме най-много успех, но сега два дни докато се доближи картофа до устните й почва да реве, днес уж яде малко, почна да реве, задави се, не можа да си поеме въздух, повърна. Абе ужас. Супер много се шашнах. Утре ще пробваме с морков. Дано го хареса повече. Уж го правя с АМ, по-течно, предлагам по мъничко, като не е нервна, като не умира от глад, ама...

# 736
Аз съм озадачена от мнението на гастрото (уж една от добрите в София). Вчера каза че трябвало да се захранят бебетата на 4м и 15 дни.  Как го сметна, не знам. Нашата няма и наченки да седи стабилно още, захват чак такъв добър няма. Според мен си е много индивидуално като тайминг.

За доприспиването да ви питам - след колко време се отказвате, като видите че не заспива?
Тия дни при нас е странно. Както заспиваше сама в гнездото преди седмици, сега не иска сама. По принцип спрях да я слагам там, за да има повече свобода на движение на главата. Възможно ли е да е заради промяната на мястото на спане - сега е на леглото ни през деня?

# 737
Ами ние сме на 4 месеца, казаха да я захранваме, и аз исках честно казано, ама сякаш не е готова за това. Ще опитам още 2-3 дни и ако продължава това давене и рев ще поспра и ще пробвам на по-късен етап.

Ох, ние по 1 час се приспиваме. Откровено се оказвам, ако 1 час я дундуркам и тя се кокори. Просто ми писва и се изнервям. Продължа да се буди втора седмица да яде през нощта. ЛЛ казва все, че е дебела и да разредим храненията, а тя взе да се храни още по-често. Изпитвам паника вече от прегледите. Не й давам супер много да яде, преди от 21 до 7 не ядеше, но качва по килограм,  килограм и нещо на месец. Събота беше 6600, днес е 6800. Не знам защо става така. Пълни памперса, не съм й вдигнала мл.

# 738
Ние другата седмица сме на преглед и ваксина и ще питам ЛЛ за захранването. Очаквам дотогава да е станал поне 8,5 кг, като миналия път беше 7,7. Засега не мисля да вдигам милилитри, въпреки че го виждам, че е гладен. Пробвах да му давам вода, пие две глътки и приключва, усеща, че не е мляко и се прецаква 🤣

На колко яденета им давате дажбата? Аз му правех 6 порции, но от вчера пробвам 5 на по-дълъг интервал. Засега не се получава.

Още не може да се обръща от гръб по корем. От две седмици се наклонява на една страна, но не може да се обърне сам, май и теглото му пречи. От време на време му помагам да се обърне, но виждам, че не е готов, тъй като не се сеща да се подпре на едната ръчичка и да я извади. Правили ли сте нещо да им помогнете, или чакате сами да го направят?

# 739
Аз давам през деня 5, вечер я се събуди, я не. По 130-140 мл изпива.
За обръщането аз в началото помагах, на едната страна го усвои вече почти сама като я сложа настрани да се обръща. Сега тренираме другата.

# 740
  • Пловдив
Ние се храним 6 пъти в денонощието като изпиват между 110-150 мл. Правя им средно 140-150 и не ги мъча ако не искат всичко. Много рядко да успеем 5 хранения, но това е ако сме били много на разходка навън и са спали в количката.
Още не се обръщат, само се завъртат леко настрани.

# 741
По принцип бяхме на 5-6 по 140. Сега обаче като почна да се буди в 3-4 станаха повече храненията. 6-7. Но тя е гладна, вдигнах на 150, реве за още, но повече не й давам.

И ние още не се обръщаме, по едно време се обръщаше настрани и като й помагна се получаваше, сещаше се и ръката да си вади, но от както й се разбута съня, спря да прави и опити за обръщане. Явно минаваме някакъв по-тежък период.

# 742
Момичета, кога мислите да преминете към летния кош на количката? Питам понеже Коки е все по-любопитен към всичко, а и в количката спи не повече от 30 мин. Освен това с летния кош количката е значително по-лека, пък това има значение когато бебето ти е вече 8.40 кг. (прясно, прясно премерен) и имаш драма със свалянето по стълбите на блока. Grinning Доколко знам най-рано в 4 месец може да се постави и то в полегнала позиция. А, за обръщането - сам се обърна преди две седмици, но от тогава рядко го практикува и то само от една и съща страна. Сега набляга на коремните преси. Wink Сам започна да се сгъва и много се кефи като му помагам да завърши движението, защото получава целувка. Иначе въобще не му се седи по корем.

# 743
До 6ия месец ще го возя в зимния кош аз. И ще захранвам пак някъде там по ЗВБ като усетя, че е готоя

Ще пусна нова тема скоро, големия е болен и ми се разказва играта в нас с двамата

# 744
Beelove, и аз направо тръпна в очакване колко ще е Теодор 🤣🤣 То нали масово бебешките кошове са до 9 кг? Ще сменям и аз скоро точно поради тази причина.

Взехме някаква рандъм кошара на 2 нива на Чиполино, поръчахме матрак (Пиер Карден) и тази седмица го слагаме директно на долното ниво. Пробваме и Ергобейби Омни Бриз, директно си заспива гушнат и откарва час-два.

# 745
Това за 9 кг не го знаех, струва ми се, че на моя бях гледала до 20...но може и да греша.
Аз нямам летен кош, но лятната количка ще я пробвам другата седмица, ще ходим на почивка, хаха, "почивка", и ще тествам около хотела. Тя има напълно легнало положение, тогава ще е на 5.5м.

# 746
Beelove, и аз направо тръпна в очакване колко ще е Теодор 🤣🤣 То нали масово бебешките кошове са до 9 кг? Ще сменям и аз скоро точно поради тази причина.

Взехме някаква рандъм кошара на 2 нива на Чиполино, поръчахме матрак (Пиер Карден) и тази седмица го слагаме директно на долното ниво. Пробваме и Ергобейби Омни Бриз, директно си заспива гушнат и откарва час-два.

Как успявате? При нас изобщо не върви това с раницата. Пищи ако е обърната с лице към мен, иска да гледа напред, а тогава раницата вече не е много ергономична. 😃😃😃

Днес бяхме на разходка, 4 часа рев, никакъв сън, млъкваше само ако я изкарам от количката и я нося с лице напред. Голям купон е да я държиш и да буташ количка. Вече в парка не отивам. Майки със спящи деца бягаха от нас като дявол от тамян, бабки гледаха лошо, а Даяна огласяше целия парк. Преживяване 1/10. 😅

# 747
Момичета, има ли някой който храни преди дремките през деня, а не след събуждане? Не знам дали не е по-окей за нас заради рефлукса, но не знам и дали е възможно, при положение че сутрин не мога да чакам час преди да я нахраня.

# 748
Момичета, пускам темата, ще си поиграя да я дооформя, но за да не ни заключат
https://www.bg-mamma.com/?topic=1767480#new

Общи условия

Активация на акаунт