Паралелна връзка с години

• 16 891
  • 254
  •   1
Отговори
# 45
Значи навремето покрай комунизма и хипи движението няколко пъти има документирани комуни с полигамия, всеки с всеки и децата се отглеждат общо. С две думи свободната любов. При хипитата се наблюдава след първоначалната еуфория няколко месеца по късно се оформят отново двойки, а отношенията в комуната стават непоносими, в крайна сметка всичко се разпада след серия от шумни скандали.
Така че е биологично заложено в различна степен при хората, има някои наистина полигамни, но устойчиво общество на тази основа не може да се създаде

# 46
  • София
Само да отбележа, че с инцеста законово няма почти никакви проблеми, освен че не можете да се жените.
Нито ще потропа полиция на вратата, нито нищо, ако си легнете със сестра си или брат си.
Иначе всякакви отношения, в които замесените са пълнолетни и са в тези отношения с пълното си съгласие, са ок.

# 47
Знам и аз за такива истории, но това целия ти живот да мине в чакане, криене,  самота, напразни  надежди, заради Един Мъж е чист мазохизъм и погубване на целия ти смисъл в живота. Жалко за такива жени, особено тези, останали сами.

# 48
  • Paris, France
Какво мислите за подбудите на жената? Защото тя е за мен човека,  който може да каже край. Как се живее със семейство така? Даже не мога да си го представя- лъжа след лъжа..
Дали има други такива истории.

Има , да. Тази на британската кралица Камила, примерно.

Може и лъжи да няма. Ето, на Камила мъжът си имал любовници, на Чарлз III първата жена омела поне 10 мъже и ако психично нестабилната Даяна не ревеше из медиите и не правеше циркове, щяха вероятно още да си живеят така всичките. 

Не знам какви са подбудите на жената. Според мене се е влюбила в първия или той е първият значим мъж в живота и. Разбрала е, че не може да създаде семейство с него и е намерила друг, към когото, обаче, не изпитва същото и който не я кефи толкова, ако изобщо. Може родителите и да са я подтикнали да скъса и да се жени за някое "добро момче".

Някои жени имат енергия за излизане с мъже, деца, семейство, работа, родители. Други нямаме.

Явно в любовника намира нещо, което не намира в друг. Вероятно не е ревнива. Аз не съм. Ако е конформист е избрала социално приемлива опция за семейство и си прави кефа встрани.

Да са живи и здрави и щастливо да си живеят всичките!

# 49
Ще кажа, че нищо не може да спре жена, която е решила да има дете.
Виждали сте предостатъчно примери

Така че, тия жени, които отстрани изглежда, че са си пожертвали времето в чакане, реално може би са си съвсем съвсем добре. Не че не биха се поокайвали ах, семейство, ах, деца, но на практика - ситуацията им е ок.

Отделно историята знае и събиране на късна възраст и тия деца, могат дори да харесат втората съпруга/приятелката на баща си

# 50
Много мнения и това, което се откроява е че явно не е рядкост. Темата не е пусната ,за точки.И да , присетих се от съседната тема за любовницата. В крайна сметка ,който не му е интересно- не чете. Освен това, скоро ги видях на едно представление за завършването  на дъщерята и вече ми стана мега гнусно . Сигурно си ходят и  по семейни чествания.  А и имам цялото време на земята да се чудя и да върна лентата и представя нещата тук.
Учудена съм, че някой нарече това любов.Мисля, че когато е любов се събират хората.  Достатъчно време е минало. Ама сигурно тя се надява още.  Откъде да знам. Малко съм като Рокси, не ги разбирам тия неща. Да седиш в л.йна с години. Като жена и майка  не го разбрам. Много нечистоплътно.
Аа, не знам на кой е детето Joy Дано жената поне знае.
Много нечистоплътно е да се ровиш в хорските чаршафи.

# 51
  • Обран бостан ;)
Много нечистоплътно е да се ровиш в хорските чаршафи.

Сърце клюкасрко не трае ... Trollface

# 52
  • София
За да е моногамен един човек трябва цял живот да е имал само един партньор, една любов. Прощавайте, но колко такива хора познавате?
Дори брака е насилствено наложен от църквата и то чак пред 10-ти 12-ти век, за да може да се осигури отглеждането на потомството във времена, в които сама жена с деца е била обречена. Всички сме чели достатъчно за извънбрачните връзки и деца на кралски особи, а и на обикновени хора. В католическия свят точно на това се дължи въпроса по време на сватба дали някой знае нещо, което да пречи на този брак, да го каже или да замълчи завинаги. Защото е имало вероятност младоженците да са полубрат и сестра, например. Затова и в тези държави и до днес е изискване на закона поне месец преди сватбата да се обяви публично на табло в общината или с анонс във вестник, че тези и тези ще се женят.
С това не защитавам паралелните връзки, но само казвам, че това е традиция стара колкото брака.

# 53
  • Mediterraneo
За да е моногамен един човек трябва цял живот да е имал само един партньор, една любов. Прощавайте, но колко такива хора познавате?

За мен моногамията е да си само с партньора си, докато си с него. Не говоря за брак, говоря да си верен само на един- единствен партньор. И по закона е така- еднобрачие.
 По твоята логика, аз не съм моногамна, въпреки че съм с мъжа си от 30 години, още откакто бях на 16. Но ако съм имала друг партньор преди него, не съм моногамна?

# 54
  • София
Някъде бях чела, че едно време са се женили на 16 жените, раждат и отглеждат до 30 и после по-заможните са били юху - чаени партита, канене на гости, сред които е имало ухажори и за дъщерята, и за майката...

# 55
  • София

За мен моногамията е да си само с партньора си, докато си с него. Не говоря за брак, говоря да си верен само на един- единствен партньор. И по закона е така- еднобрачие.
 По твоята логика, аз не съм моногамна, въпреки че съм с мъжа си от 30 години, още откакто бях на 16. Но ако съм имала друг партньор преди него, не съм моногамна?
По моята логика ти си моногамна, не чак като лебед, но почти до пълното значение на думата. Дай Боже всекиму такъв късмет. И майка ми беше от ученичка до смъртта си само с баща ми, тя съвсем лебед. Това е изключителен късмет.
Иначе е прието да се считаме моногамни ако не си изневеряваме, но самия факт, че човек сменя партньори го прави нещо различно от лебедите, които са цял живот само и единствено с първия си партньор.
Има разлика между това да си моногамен и да си верен. Иначе по закон моногамията е един брачен партньор, това не го коментираме, и закона не коментира колко любовника може да имаме.

# 56
  • Paris, France

Поредица от партньори, в които двойката е изключително един с друг докато са заедно, а след края на връзката поради смърт на единия или раздяла се формира нова двойка с друг партньор се нарича серийна моногамия.

Чистата моногамия е рядкост при хората.

Прекрасно е, че сте толкова дълго заедно и ви желая още дълги десетилетия съвместен щастлив живот. 💐

# 57
Писала съм в друга тема за жена, която буквално се отказа от живота си заради любовта си към женен мъж, много по-възрастен - практически можеше да й бъде баща. За мен няма обяснение за нейния избор, защото тя не беше човек без самочувствие, за да се задоволява да бъде втората жена.
Сега той почина, тя е съвсем сама. Нямам представа дали съжалява за избора си, не дава признаци да е така.

# 58
За мен отношения като описаните не са нормални, не са чистоплътни по много параграфи (и "естетически"), но всеки избира в живота си. Това е избор.  На мен ми прилича на избор да стоиш в някаква тиня, вместо търсиш нормалност, но хей, кои сме ние да съдим.  Това по описания казус на PureLove (първата публикация и последвалите разяснения). Само наистина не ми е ясно защо във форума всякакви такива конфигурации се нормализират.  Но в крайна сметка е наистина въпрос на избор с всички произтичащи последствия за всички страни в тези объркани отношения.

# 59
Само наистина не ми е ясно защо във форума всякакви такива конфигурации се нормализират.  Но в крайна сметка е наистина въпрос на избор с всички произтичащи последствия за всички страни в тези объркани отношения.

Нормализират се на теория, когато касаят непознати хора и хипотетични ситуации. Когато приплаче приятелка, сестра, или проблемът се появи в семейството - тогава точно най-широкоскроените действат най-радикално. Също и когато става въпрос за дъщеря - досега не съм срещала майка, която да е щастлива, ако дъщеря и  се окаже участник в подобна конфигурация - независимо в коя позиция. Нито пък си представям съвет "Изживей си, маме, мечтата, щом го обичаш, няма проблем, че той е казал, че няма да се разведе, все някога може и да се реши!", а още по-малко "Какво като има любовница, нали си носи парите вкъщи и се грижи за децата, ходите на почивка, уважава ни, голяма работа, че ще отсъства два дена по два часа" Smile

Обикновено лицемерие и двойни стандарти.

Общи условия

Активация на акаунт