Паралелна връзка с години

• 16 948
  • 254
  •   1
Отговори
# 60
Едно е да се каже, че някой не приема дадени отношения, но чак нечистоплътни и неестетически, да не прекаляваме. Нечистоплътни и неестетически няма нищо общо с алтернативи и избор, по-вероятно е нормално семейство млади, хетеросексуални, мъж и жена да са именно нечистоплътни и неестетични и даже да упражняват насилие върху деца.

Добре е човек да приеме собствените си ограничения, че му харесват А, Б и В, което няма нищо общо с Х, У, Z. Светът е широк и да - това е нормалното. Не е нормално вкарването в калъп и определенията кой на каква възраст, с кого, кога и как има право да живее.

Това че на вас не ви харесва, просто нищо не значи. Освен, че на вас не ви харесва. За което на другите не им пука, знаете...

# 61
  • Сф
Всъщност,  не мисля че коя да е майка има отношение към връзките на дъщеря си. Особено, когато децата са на 20+. За пред хората, дъщерята си е щастливо омъжена. В малкият град и да се знае нещо, София предлага достатъчно анонимност. Предполагам също,че и за пред хората са просто приятели с нещо минало. Ей затова, не вярвам в близките приятелства мъж / жена ,когато са вече обвързани хората. И за друго съм сигурна, за мъжа е " шапка на тояга", живее си живота! Ни е вложил ,ни влага. Чувала съм за мъже на възраст вече ,които обезпечават любовниците си, нещо като последен влак, вероятно са се влюбили.Не знам. Май е по- добре човек да не знае много ,че колкото повече рови, толкова повече л*на ще излязат. Simple Smile
* Относно последният пост: за мен е абсолютно нечистоплътно, да не използвам друга дума ,например да направиш 6,7 аборта от любовник. И не , не слагам никого в моя калъп. Просто не го намирам изобщо за нормално. Да речем ще сметна, че на жената сериозно и хлопа дъската.

# 62
6,7 аборта говорят само за ниска здравна култура. Въобще, освен представителки на най-изпадналата част на определени етноси, има ли жени с толкова много аборти!?

Това че на вас не ви харесва, просто нищо не значи. Освен, че на вас не ви харесва. За което на другите не им пука, знаете...
Ето това трябва много хора да го схванат. Wink

# 63
  • Paris, France
Писала съм в друга тема за жена, която буквално се отказа от живота си заради любовта си към женен мъж, много по-възрастен - практически можеше да й бъде баща. За мен няма обяснение за нейния избор, защото тя не беше човек без самочувствие, за да се задоволява да бъде втората жена.
Сега той почина, тя е съвсем сама. Нямам представа дали съжалява за избора си, не дава признаци да е така.

Как да няма обяснение? Любов. Трудно е да се борим с чувства. Няма никаква връзка със самочувствие. Самочувствие винаги съм си имала в здравословно количество, но като ме треснаха чувствата, а не можех да си изживея връзката хич не бях щастлива. Продължавах да си имам самочувствие, да живея до дупка, да пътувам, да си реализирам мечтите, но не можех да срещна сродна душа.

Не мисля, че съжалява за избора си. Тя избор реално не е имала. Не е като да е срещала стотици свободни мъже, в които да се е влюбвала. Влюбила се е в този и си е изживяла любовта.

Той и свободен да беше, тя сега пак щеше да е сама, защото е починал. Същото е.

# 64
  • Обран бостан ;)
Писала съм в друга тема за жена, която буквално се отказа от живота си заради любовта си към женен мъж, много по-възрастен - практически можеше да й бъде баща. За мен няма обяснение за нейния избор, защото тя не беше човек без самочувствие, за да се задоволява да бъде втората жена.
Сега той почина, тя е съвсем сама. Нямам представа дали съжалява за избора си, не дава признаци да е така.

Кое му е странното ?
Допаднали са си ментално.
Оценил я е като личност един вид.
Нали това е мечтата на повечето жени.
А секса е бил бонус.

# 65

Как да няма обяснение? Любов. Трудно е да се борим с чувства. Няма никаква връзка със самочувствие. Самочувствие винаги съм си имала в здравословно количество, но като ме треснаха чувствата, а не можех да си изживея връзката хич не бях щастлива. Продължавах да си имам самочувствие, да живея до дупка, да пътувам, да си реализирам мечтите, но не можех да срещна сродна душа.

Не мисля, че съжалява за избора си. Тя избор реално не е имала. Не е като да е срещала стотици свободни мъже, в които да се е влюбвала. Влюбила се е в този и си е изживяла любовта.

Той и свободен да беше, тя сега пак щеше да е сама, защото е починал. Същото е.

Не е точно същото, защото тя реално винаги е била втората цигулка, винаги е деляла любимия си с друга жена, вероятно е била крита връзката им, стояла е сама на празници, и т.н. Колкото и да е гадно неизживяната любов, преминава с времето, докато в горната схема е минала цялата и младост. Вероятно и самите пречки и трудности пред любовта са разпалвали чувствата и, като забранения плод, което в други условия ако възлюбения беше свободен и тя беше номер едно за него, нямаше да е чак такава тръпка.

Така че кое е по-добре, или по-малкото зло- да се закопаеш покрай изживяването на някаква невъзможна любов или да остане неизживяна и цял живот да си спомняш за нея- тва си е доста относително.
Все си мисля, че човек по някакъв начин трябва да може да може да се откъсне от такива токсични или невъзможни отношения преди да е потънал изцяло, колкото и да е трудно.

# 66
  • Out of the Mix
Т.е. какво да избира човек - любов, практичност, или уреденост?

Оувъртинкърки много има, незнаещи какво искат.

В "паралелна зависимост" никога не бих се поставил.

# 67
  • Обран бостан ;)

Нищо от изброеното.
Личния ми опит показва, че най-стабилните връзки/отношения са при наличие на единомислие.

# 68
  • Out of the Mix
Съчетание от трите = единомислие? Thinking

# 69

Оувъртинкърки много има, незнаещи какво искат.

Човек избира това което няма да го закопае дори да не е лесен такъв избор. Имам точно същата история като Невена, същия период за който тя говори, уж живееш на макс, кефиш се, получаваш успехи и пари, а вътрешно изобщо не си щастлив и ти е празно. Тва обаче не означава да си провалиш целия живот заради тази невъзможна любов, правиш всичко каквото трябва и докато се случат нещата, колкото и време да е нужно.

# 70
  • Димитровград
Моя роднина е била много години в паралелна връзка, никога потърпевшата не е разбрала. Семейството са настоявали, че той никога няма да остави жена си. Тя не е слушала. До един момент, в който е поискала на практика да се изпълняват дадените обещания. И е настъпил веднага край на връзката. Тя се ожени за друг и си изживяха старините заедно. Крили са се, пътували са из България, тя не го смята за грешка, защото са си прекарали младините добре.
Знам и още по-подробно за друга роднина, омъжена за по-възрастен мъж с уговорен брак. След много години се събират с истинската си младежка любов и си изживяват старините. Местят се в друг град да живеят.
Абе, живот! Бай, бабо, да не те срещне мечката в гората!

# 71
  • София
От развода на родителите ми съм се научила да не реагирам първосигнално.
Много жени като чуят, че на най-добрата им приятелка са й изневерили, и веднага - аууу, мръсник, дай да го убием и да го закопаем на Витоша. Само че в една раздяла рядко има само един виновен. Има повече виновен и по-малко, но само един - изключително рядко.
Второ, ние не сме в ничия спалня, за да знаем какво точно се случва. Може някой суперблизък да е в паралелна връзка, любовен триъгълник и какво ли още не и да не ни е казал. Точно за да не го съдим и да му даваме непоискани акъли.
А и никой не знае как ще му се стече животът...

# 72
Моя роднина е била много години в паралелна връзка, никога потърпевшата не е разбрала. Семейството са настоявали, че той никога няма да остави жена си. Тя не е слушала. До един момент, в който е поискала на практика да се изпълняват дадените обещания. И е настъпил веднага край на връзката. Тя се ожени за друг и си изживяха старините заедно. Крили са се, пътували са из България, тя не го смята за грешка, защото са си прекарали младините добре.

Принципно хората рядко са склонни да признаят особено и пред себе си големи провали и самопрецаквания, така че какво твърди тази жена може да няма общо с това какво и е наистина без само заблудите.
Най прецакана е ролята на младата дългогодишна любовница таила надежди да стане номер едно десетилетие или две и прекарала младостта си в криене и самотни нощи докато любимия си отива при законната след сеансите... Тва както и да го въртим, ако няма сериозни материални облаги, си е вътре от всякъде. Разбирам някаква интензивна сексуална връзка за определен кратък период от време, може и да си струва като изживяване, ама цяла младост по тази схема определено не.

# 73
За щастие не сме в Средновековието, любовницата да седи бедна, осъдена от всички, отхвърлена от църквата и незнам си какво.

Щом е останала над 10 години, значи и е изнасяло. Нещастните в тоя формат си тръгват много по-рано.
Мъжете-романисти най-обичат на такава жена бъдещето да се съсипе, но в реалността - не се съсипва. Приемете го най-сетне, че човек е ок с изборите си, дори на вас отстрани да ви се струват неизгодни.

# 74
Темата за домашното насилие обаче ни показва съвсем друго. Хора стоят в крайно неудовлетворителни отношения освен заради стандартните причини -заради децата, няма къде да отида, няма да се справя, също и заради емоционална зависимост, слабохарактерност, само заблуди, надежди и т.н.
Не мисля, че съм написал нещо осъдително като съм представил реално как стоят нещата и не разбирам този стремеж да се представят в някакви розови и романтични краски, когато както казах кой е най прецакан в тази схема

Общи условия

Активация на акаунт