Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 596
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
  • Street of Dreams
Бяхме и във вариант с маса под прозореца. Много е романтично да вечеряш с гледка, но разнасянето на чинии през цялата дълга стая, дотегва доста бързо.

Всъщност, в описания от мен вариант има една огромна кухня, като нищо не пречи миялната и чекмеджето с чиниите да се сложат в края, откъм масата. Холната част е в началото на помещението, до вратата.

# 511
Много интересно колко различни варианти се родиха за едно помещение и все валидни. Някои много ми допаднаха. Този хол май ни е рекордьор. Simple Smile))

# 512
Но преместването на мръсен канал и вода ще е доста неприятно задание, защото ми прилича на апартамент, не на къща.Не че в къща е много лесно, де.

# 513
А не може ли да се премести вратата? Да се влиза не откъм кухнята, а откъм дългата стена някъде? С идеята да се разгърне пълноцденна кухня по 3-те метра и по-малка част от нея да е към дългата стена.

Драсках върху едната от схемите на MayBach. Извинявам се за което, не работя с програми за проектиране, а нейната схемичка ми се видя най-прегледна като да обясня.
Скрит текст:

# 514
Вратата(препоръчвам плъзгаща) може да се премести на лявата дълга стена и се постига пълноценна кухня с L305 и остров.
Скрит текст:
Ако няма достатъчно дълбочина(60) за кухненски плот в ляво от новоизградената плъзгаща врата, стената на кухнята не е носеща и може да се изтегли малко към антрето.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 15:08 от GeryGG

# 515
А не може ли да се премести вратата? Да се влиза не откъм кухнята, а откъм дългата стена някъде? С идеята да се разгърне пълноцденна кухня по 3-те метра и по-малка част от нея да е към дългата стена.

Драсках върху едната от схемите на MayBach. Извинявам се за което, не работя с програми за проектиране, а нейната схемичка ми се видя най-прегледна като да обясня.
Скрит текст:
Там вратата мисля, че би водила у съседите.
Обаче от малкото, което се вижда на оригиналната схема, потенциално би могла да се измести отляво в техния коридор.
В зелено, ако е нормална врата...
В лилаво, ако е плъзгаща, както предложи Гери по-рано:
- отвън в коридора, ако примерно е антре и се сложи някаква голяма мебел при жълтия правоъгълник и няма да е проблем вратата да се плъзга в страни от нея.
- отвътре към стаята, ако в коридора е неприложимо.

# 516
Аз съм за проекта на Barbabeau, моето виждане е същото - кухня с централен остров, ако на собствениците им е малко по 90 преминаване от двете страни, може да се пипне малко в размерите на острова и масата, но като геометрия и дизайн разпределението за подобно тясно дълго помещение е най-добро.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 15:21 от GeryGG

# 517
Момичета, много, много благодаря за включванията! Супер идеи и визуализации! Наистина много идеи и наистина все валидни.

gargamela, отоплението по план ще е подово, климатик ще има за охлаждане, изводът за него е в ъгъла до прозорците, срещу вратата за терасата. За подовото нямам идея трябва ли да се съобразява някак бъдещото разположение на мебели, но слага ли се подово под кухненските шкафове!? Затова и бързам с грубия план къде какво ще има + заради контактите. Телевизия не гледаме особено. В кухнята трябва да се съберат котлони, фурна, микровълнова, хладилник и миялна.

ДХЗ, апартамент е, ако към мен беше това, но местене планирам на най-много метър, всичко е на мазилка, така че, ако ще се кърти, сега е моментът.

Вратата може да се измести само на лявата стена, дясната е външна за апартамента и - да, води у съседите. Сякаш и аз клоня най-много към този вариант, притеснява ме само, че светлина в антрето влиза само от тази врата и там ще настане мрак. Но пък функционална и удобна кухня е по-ценна от светлина в коридора.

Остава да решим дали да има остров, продължаващ в маса, или само маса. Представях си, че най-добре ще стане ако големите неща не се редят по продължението на едната стена, както каза и Защо ме търсиш?, затова исках при кухненски шкафове на дясната стена, масата и диванът да са на лявата, но, като видях визуализациите ви, сякаш ще направим лабиринт така и е по-добре масата да си е в центъра или да е остров.

Пак благодаря! Много ми бяхте полезни Simple Smile

# 518
Не, коментирах ако се прати кухнята на място на дивана, че
ще е сложно,както някой предложи.
Аз остров не бих сложила,а ако се измести вратата, ще сложа кухня на П и красива кръгла маса.
А съседната стая какво е, да не стане преходна? Ако е така не бих местила.

# 519
Не, коментирах ако се прати кухнята на място на дивана, че
ще е сложно,както някой предложи.
Аз остров не бих сложила,а ако се измести вратата, ще сложа кухня на П и красива кръгла маса.
А съседната стая какво е, да не стане преходна? Ако е така не бих местила.

Не, няма да стане преходна, вратата пак ще е към коридора. Слагам по-широка схема. Това ненадписаното е баня.

# 520
  • София
За подовото нямам идея трябва ли да се съобразява някак бъдещото разположение на мебели, но слага ли се подово под кухненските шкафове!? Затова и бързам с грубия план къде какво ще има + заради контактите. Телевизия не гледаме особено. В кухнята трябва да се съберат котлони, фурна, микровълнова, хладилник и миялна.

Toddie, твърдо не се слага подово под шкафове, корпусни и тежки мебели. Освен това, най-външните му тръби трябва да са на минимум 20 см от стените. За да бъде с високо КПД, не е добре и дебели килими да се слагат върху него.

# 521
Под кухнята имаме плочки, за да не се налага да се разглобява ако се сменя паркета.Снадката между него и плочките е на 2-3 см. след долния цокъл.Може да направите така и вие.
Не бих местила вратата сега като видях схемата.
Много ще е близо до кухненските мебели и рискувам постоянно да се сбутваме с някого там, а и ми се струва, че няма достатъчно място за мебели и врата.
, съдейки по мащаба на чертежа.

# 522
Здравейте! Не съм сигурен, че питам на правилното място, но все пак ще пробвам - на някой да му се намира таблица за финансово планиране на ремонт?

# 523
Под кухнята имаме плочки, за да не се налага да се разглобява ако се сменя паркета.Снадката между него и плочките е на 2-3 см. след долния цокъл.Може да направите така и вие.
Не бих местила вратата сега като видях схемата.
Много ще е близо до кухненските мебели и рискувам постоянно да се сбутваме с някого там, а и ми се струва, че няма достатъчно място за мебели и врата.
, съдейки по мащаба на чертежа.
Точно утре ще купувам плочки за под кухненските шкафове. Майстора каза 47-48 см. да е плочка и после паркет.
При вас колко см. е плочка?

# 524
Ммм, не знам, не помня, отдавна беше.Но като махна цокъла на кухнята зад него има 2-3см. паркет само.Харесах маса в подобно дълго помещение(от фейсбук група):

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 18:59 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт