Паническо разстройство - 64

• 24 763
  • 784
  •   1
Отговори
# 75
Не е назидателен. Просто точно преди няколко дни говорихме точно за този потребител, и не само аз изказах възмущение от неговите съвети. Нима ще започнете/спрете дадено лекарство, ако Георги ви каже? Така ли да разбирам? Ако е така, окей, извинявам се, ако съм ви обидила. Просто ми изглежда абсолютно несериозно.
Сама можете да витите последната му активност в сайта. Не за пръв път “изчезва” от тук.

# 76
Изобщо нямах идея, че е говорено преди дни за потребителя. Исках да рабера повече за добавката, която споменах. Не съм влизала от години в темата. Преди много време беше с друго потребителско име, но даде добри съвети за спирането на антипсихотик, обсъдих ги с доктора си, и трудно, но успях да спра успешно лекарството и да намаля до минимум АД. Докторът спомена предния път за ашваганда, и отново стигнах до мненията на потребителя чрез google. Затова исках да се консултирам и с него. Няма нищо лошо в това. Георги не може да ми каже какво и как да спра, но доста от постовете му са информативни, изчерпателни и помагат с насоки, поне на мен, де. Просто умея да филтрирам информацията, какво е полезно за мен, и какво е абсурдно, като това с алкохола напр.
Ако все пак се включи, ще съм му благодарна.
Успех на всички в борбата!

# 77
На мен лично, комбинацията Ашваганда и антидепресант не ми понесе много добре и спрях Ашвагандата. Нищо не ви пречи да пробвате да пиете няколко дни Ашваганда и ще видите как ще ви понася. Аз пробвах и Ашваганда и Златен корен и Жен-Шен заедно с антидепресант. Не ми понесоха и трите, но всеки организъм е различен, нищо не ви пречи да пробвате. Не е забранена комбинацията АД + Ашваганда, просто трябва да се пробва и ако не стане се спира. Единственото което е забранено да се пие заедно с АД от добавките е, ако съдържат жълт кантарион. Освен жълтия кантарион, други забранени растителни добавки не съм чувал.

# 78
На мен лично, комбинацията Ашваганда и антидепресант не ми понесе много добре и спрях Ашвагандата. Нищо не ви пречи да пробвате да пиете няколко дни Ашваганда и ще видите как ще ви понася. Аз пробвах и Ашваганда и Златен корен и Жен-Шен заедно с антидепресант. Не ми понесоха и трите, но всеки организъм е различен, нищо не ви пречи да пробвате. Не е забранена комбинацията АД + Ашваганда, просто трябва да се пробва и ако не стане се спира. Единственото което е забранено да се пие заедно с АД от добавките е, ако съдържат жълт кантарион. Освен жълтия кантарион, други забранени растителни добавки не съм чувал.
Благодаря Ви!
Днес писах на доктора, и ми отговори, че комбинация АД+Ашваганда не е забранена комбинация, но да опитаме с по-малко мг и ще пише по-късно за евентуална схема. Но потвърди, че трябва да е от корен. Ще опитам, пък то ще си покаже. Целта е, ако мога да заместя АД, който е вече в минимална доза. Дано успея!

# 79
Благодаря Ви!
Днес писах на доктора, и ми отговори, че комбинация АД+Ашваганда не е забранена комбинация, но да опитаме с по-малко мг и ще пише по-късно за евентуална схема. Но потвърди, че трябва да е от корен. Ще опитам, пък то ще си покаже. Целта е, ако мога да заместя АД, който е вече в минимална доза. Дано успея!

Аз също съм пила Ашваганда с АД. Няма проблем. Просто при мен нямаше никакъв ефект.
От около месец пия Див ямс и вечерна иглика. Действат ми много добре. Но при мен може би ефектът идва заради това, че май съм в перименопауза и ми успокояват хормоните.

# 80
Здравейте на всички!

Не съм писала от известно време, надявам се, че сте добре.

Някога има ли ли сте усещането, че когато се унасяте да спите примерно за следобедна дрямка или ставате от нощен сън,  сте легнали на електрически стол - цялото ви тяло все едно прави бббззззззз. Спира за 1-2 стотни и пак продължава.

Имам го от доста време на периоди. Откакто започнаха моите драми с вибрациите в краката.

Това реален симптом на някакво заболяване може ли да бъде освен на тревожността?

# 81
Woman, съжалявам да го кажа,но сама не искаш да си помогнеш. Ако съм на ръба да се разделя с живота си заради депресия и натрапливи мисли ще направя всичко възможно да се спася. Слушай си лекарите и определено има разлика от това да се лекуваш вкъщи и да си под постоянно наблюдение... В болницата в хода на събитията ще могат да коригират и сменят лекарствата докато се почувстваш по-добре,от вкъщи само стоиш,тормозиш се и лекарят чува това,което ти му казваш от разстояние..
Страх ме е да постъпя в болница,защото съседката е мед.сестра в психиатрията и всички ще разберат,че съм лежала там.Освен това там ще има много по-тежки случаи от мен и със сигурност сред тях ще полудея още повече.

# 82
Здравейте на всички!

Някога има ли ли сте усещането, че когато се унасяте да спите примерно за следобедна дрямка или ставате от нощен сън,  сте легнали на електрически стол - цялото ви тяло все едно прави бббззззззз. Спира за 1-2 стотни и пак продължава.

Имам го от доста време на периоди. Откакто започнаха моите драми с вибрациите в краката.

Това реален симптом на някакво заболяване може ли да бъде освен на тревожността?
Аз съм така. Но, за съжаление, не знам на какво се дължи. Но е страшно неприятно. После сума време не мога да се успокоя.

# 83
Здравейте на всички!

Аз съм така. Но, за съжаление, не знам на какво се дължи. Но е страшно неприятно. После сума време не мога да се успокоя.

Обикновенно се успокоявам, че е просто реакция на тялото, че стреса избива нанякъде и трябва да се науча да владея мислите си, но понякога се паникьосвам многои си мисля, че ми има нещо 😟

# 84
Woman, съжалявам да го кажа,но сама не искаш да си помогнеш. Ако съм на ръба да се разделя с живота си заради депресия и натрапливи мисли ще направя всичко възможно да се спася. Слушай си лекарите и определено има разлика от това да се лекуваш вкъщи и да си под постоянно наблюдение... В болницата в хода на събитията ще могат да коригират и сменят лекарствата докато се почувстваш по-добре,от вкъщи само стоиш,тормозиш се и лекарят чува това,което ти му казваш от разстояние..
Страх ме е да постъпя в болница,защото съседката е мед.сестра в психиатрията и всички ще разберат,че съм лежала там.Освен това там ще има много по-тежки случаи от мен и със сигурност сред тях ще полудея още повече.

Вие изобщо четете ли какво ви се пише?
Тежките случаи НЕ са заедно с леките. Колко пъти да ви се каже? И какво, като съседката разбере? Какво, като другите разберат? Да не сте нещо заразно болна? Точно за това грижата психичното здраве в България е под всякаква критика.

# 85
Здравейте!Бях на вторичен преглед при психиатъра преди 2 дни.Споделих му,че имам мисли за самоубийство и ми промени лечението на 1 т. есобел и 1/2 т. абизол сутрин и на обяд.Каза,че ако и от това лечение не се повлияя ще трябва да постъпя в болница,за да ме наблюдават да не направя суициден опит.Каза,че психотерапията не е подходяща при моя случай.Чудя се защо трябва да постъпвам в болница след като лечението с лекарства ще е същото като вкъщи.И щом не ми действат медикаментите как изобщо ще се възстановя дори и да постъпя в болница?!Много съм уплашена.

В болницата ще сте в изолирана, в нова среда и ще рестартирате. Там всичко е различно и нищо не Ви напомня за живота, който сте имала или живеете сега. Не е нужно да сте в клиника във Вашия град, щом се притеснявате. Намерила сте си нова работа и така...Какво означава, че другите ще са по-зле от Вас?  Звучите ми достатъчно недобре, за да приема, че самата Вие сте по-зле от някой друг.  Послушайте Sunflower29 и се поучете от опита, който има.
Имам колежка, която даде цяло състояние за да еизолирана в клиника 6 месеца...дали не беше и повече. Върна се абсолютно нов човек. Нямате представа как се оправи жената...точно след тежка раздяла. И до ден днешен разказва и препоръчва такова откъсване и рестарт в живота.
Не се притеснявайте да се отделите от семейството си. Не само там има сигурна среда.
Ако пък категорично не искате да се отделите и възстановите бързо, поне си вземете 1-2 животинки. Рибки, кученце, коте...поне 2 да са. Разхождайте кученцето, обгрижвайте го, тичайте с него. Хранете и наблюдавайте рибките.

Някой в старата тема беше писал за паник атаки след хранене. Прочетете за гастрокардиален синдром, при който се отключват паник атаки https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9659607.

# 86
Реално погледнато вие сте много в началото на лечението. Няма как антидепресант да подейства за 1-2 седмици. В листовките им пише, че имат и като страничен ефект суицидни мисли. Аз лично съм го получавал и това е страшно! Смениха ми лекарствтото, изчаквам още да проработи, но като цяло се чувствам идея по-добре. Ако преди това не сте ги имали тези мисли, възможно е да са и страничен ефект.
На колко сте години?

# 87
Имате ли едно вътрешно треперене, като вътрешна вибрация в тялото? Няма външно проявление. Все едно минава слаб ток през тялото.

аз съм така от цяла година, най- вече в краката. В най-тежкия ми период цялата вибрирах с лек ток 24/7. Не съм намерила обяснения на това чувство, бях на множество доктори, изследвания и т.н. и се отхвърлиха всякакви тежки диагнози. Някои от докторите смятат, че е от постоянен стрес и вече мозъка работи на подсъзнателно ниво, дори и да не го мисля в момента или съм спокойна.

При вас от кога е така и придружено ли е от стрес?

# 88
Имате ли едно вътрешно треперене, като вътрешна вибрация в тялото? Няма външно проявление. Все едно минава слаб ток през тялото.

аз съм така от цяла година, най- вече в краката. В най-тежкия ми период цялата вибрирах с лек ток 24/7. Не съм намерила обяснения на това чувство, бях на множество доктори, изследвания и т.н. и се отхвърлиха всякакви тежки диагнози. Някои от докторите смятат, че е от постоянен стрес и вече мозъка работи на подсъзнателно ниво, дори и да не го мисля в момента или съм спокойна.

При вас от кога е така и придружено ли е от стрес?

На приливи и отливи съм. Има дни, в които не го усещам, но има и други, в които е по 24 часа. Нямам стрес в момента и не мога да си го обясня. Имам и рязко подскачане, когато тялото ми е в покой. Или краката, или направо цялото тяло, което ме разтреперва страшно много и имам чувство, че сърцето ми ще изхвръкне

# 89

Вие изобщо четете ли какво ви се пише?
Тежките случаи НЕ са заедно с леките. Колко пъти да ви се каже? И какво, като съседката разбере? Какво, като другите разберат? Да не сте нещо заразно болна? Точно за това грижата психичното здраве в България е под всякаква критика.
Нямам желание в целия блок да тръгнат слухове,че съм луда,затова не искам съседката да разбира.Знаете,че в България на тези заболявания се гледа леко с насмешка.Няма ли да се водя на отчет ако постъпя за лечение?Нали при започване на работа изискват бележка от психиатрията.Благодаря за всички отговори и съвети.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 17:20 от woman_in_white1

Общи условия

Активация на акаунт