Паническо разстройство - 64

• 24 760
  • 784
  •   1
Отговори
# 45
Да, сигурно.
Понеже е доктор, и разбира всичко. Неслучайно не е в сайта, си мисля аз. Simple Smile

# 46
Да, сигурно.
Понеже е доктор, и разбира всичко. Неслучайно не е в сайта, си мисля аз. Simple Smile
Не мисля че е доктор. Май е любител само. А защо не е в сайта?

# 47
Да, сигурно.
Не мисля че е доктор. Май е любител само. А защо не е в сайта?

Защото много ги разбира нещата. Неговите съвети са абсолютно радикални на моменти. Ние си го знаем, но нови потребители биха сметнали съветите му за полезни, и като нищо биха се възползвали. Предполагам, че е ограничен достъпа му, знам за веднъж преди време, че го бях баннали. Той така обясни след завръщането си с нов Никнейм.
Това за доктора беше ирония.

# 48
И моето издирване на Георгий беше ирония.
Не бях попадала от дълго време на темата и сега , като се зачетох, се впечатлих , че не го срещам да ръси знания.
Спомням си го като свръх компетентен, набиващ канчета от пиедестала на голям умник...но не знаех ,че вече не е в темата.
Простете ми , че наспамих така

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 00:15 от Serendipity*

# 49
О не, напротив. То по-добре да се понапише малко, защото хората да знаят, да не се връзват, ако в търсачката например попаднат на негово излияние.

# 50
Той Георгий неведнъж сподели, че докато е бил на медикаменти е изпивал и по литър водка.. Безценен съвет!
Я кажете от любопитство какви схеми за спиране на АД сте имали? колко горе-долу трае спирането им? Пия по 1 таблетка от 25 мг сутрин. Разбира се, че с психиатър ще се говори това, но към момента е твърде против да спирам, а ми интересно колко време трае процесът.

# 51
А защо ги спираш, след толкова кратко време?

# 52
А защо реши, че е кратко. Пия медикаменти от Юли.2023г. Simple Smile И не ги спирам просто ми е чудно как се случват нещата.

# 53
Здравейте!
Вчера ми се случи нещо ново. От около месец пия Золофт и съм наясно, че е нормално да имам още странични ефекти.
Легнах да спя около 11 часа. В 3 сутринта се събудих и ми се гадеше, както и не можех да си взема въздух. Все едно в гърлото нещо се беше стегнало. Траеше около 10-15 сек. Не успях да се стресна, но след това като отмина се усетих, че си е било плашещо.
Друг път ми се е случвало същото, когато се нагълтах с дим.
Не знам вече дали това е някакъв нов страничен ефект или не знам вече и аз какво.

# 54
Той Георгий неведнъж сподели, че докато е бил на медикаменти е изпивал и по литър водка.. Безценен съвет!
Я кажете от любопитство какви схеми за спиране на АД сте имали? колко горе-долу трае спирането им? Пия по 1 таблетка от 25 мг сутрин. Разбира се, че с психиатър ще се говори това, но към момента е твърде против да спирам, а ми интересно колко време трае процесът.

Аз, когато пиех лекарства, пиех по 125 мг, тоест 5 хапчета по 25 мг, разделени на два приема - 2 сутрин, три вечер. Когато започнах да ги спирам всеки месец махах по 1, като останах след това на 25 мг два месеца. Накрая започнах през ден, два, три, и така.
На мен лично ми беше много трудно от психологическа гледна точка, но успях. На практика спирането продължи повече от 6 месеца. Знам, че се спират изключително плавно. Знам и, че повечето психиатри не умеят да изготвят правилни схеми за спиране.
Не знам хората, които пият капсули, пълни с лекарството, изобщо как ги спират…

# 55
А защо реши, че е кратко. Пия медикаменти от Юли.2023г. Simple Smile И не ги спирам просто ми е чудно как се случват нещата.
извинявам се, имам спомен че ги сменяше скоро.

# 56
Я кажете от любопитство какви схеми за спиране на АД сте имали?
Този въпрос се решава много лесно - просто не се спират Simple Smile

# 57
Здравейте Hug
На някой изписвали ли са му Ламиктал към АД при депресия?

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 16:22 от Lirena

# 58
Я кажете от любопитство какви схеми за спиране на АД сте имали?
Този въпрос се решава много лесно - просто не се спират Simple Smile

не , този въпрос не се решава така.
Няма читав психиатър, който да дава такава алтернатива на пациентите си.

Антидепресантите се спират бавно и внимателно.
Най-често дозата се намалява постепенно в рамките на седмици или месеци, в зависимост от вида на антидепресанта, дозировката и продължителността на лечението.
Например, за селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRIs)спирането може да отнеме 4–6 седмици или повече.

Обикновено е препоръчително в този период пациентът вече да се е обърнал към психотерапията, за да се обучи на ново поведение, да се успокои свръхреактивната амигдала, да се намали стресовия отговор, да се създадат нови мисли и емоционални модели, да се промени цялата емоционална регулация, за да се постигне стабилност в мисленето и емоционалното състояние.
Ако човек е в ремисия и се чувства стабилен, спирането на антидепресантите си идва по естествен път и няма страдание.
По правило психотерапията често продължава някакво време и след спирането на медикаментите, за да се избегнат рецидиви и да се изградят допълнителни умения за справяне.

Разбира се всичко е строго индивидуално: при  хора с многократни епизоди на тежка клинична депресия дългосрочната употреба на антидепресанти може значително да намали риска от рецидив, при хора с генерализирано тревожно разстройство с тежки инвалидизиращи прояви ,когато  тревожността е много висока и се проявява с физически симптоми и се и се влошава особено при спиране на медикаментите, дългосрочният прием е оправдан...И още ,и още..
Но способните психиатри дават обратна връзка на пациентите си, като им посочват и страничните ефекти от лекарствата и реалната необходимост от пиенето им до живот .
Важно е пациентът да бъде информиран

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 16:47 от Serendipity*

# 59
Здравейте Hug
На някой изписвали ли са му Ламиктал към АД при депресия?
Да, на мен ми го предписаха, но ме е страх да го започна… Вие имате ли впечатления от него?

Общи условия

Активация на акаунт