Паническо разстройство - 64

• 25 114
  • 784
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Не за първи път пиша в темата ,но и аз не мога да разбера честно казано това което ми се случва дали е паник атака. Заради загуба на близък човек миналата година започвах да изпитвам страх за себе си и за другите около мен , винаги имам чувството , че нещо лошо ще се случи и няма да мога да го преживея,но в последните месеци нещата станаха по- зле имам чувството че полудявам и сякаш не знам къде съм. Преди ви споменах , че на работа както си стоя права изведнъж усещам , че ми прималява все едно цялата настръхвам и не мога да помръдна както и едно треперене и сякаш краката ми пропадат. Започнах да ходя на психиатър засега съм на 1т. дневни- Ципр@лекс и вечер 1/2 Атар@кс. Имам подобрение усеща се но от време на време имам пак тези мисли както и на работа ми се случва отново това което ви обясних по- горе. Паник атака ли е? Или е от умора?
По-скоро е някакво тревожно или паническо разстройство. Паник атаките обикновено имат по-остра симптоматика със задух, сърцебиене, изпотяване и т.н. (все едно получаваш инфаркт) и отминават за няколко минути.

# 286
Това с акушерската ръка  се случи и на мен +пареза на лицето и ръцете. Абсолютно съм убедена, че имаше общо освен със ситуацията, в която много се притесних, и с кръвната захар, и с храненето.

Petrowa32, моя позната беше станала такава и се оказа щитовидна жлеза. Нещо страшно...как й ги раждаше главата, как така й се промени мисленето...абе, страшно беше. Освен всичко, започна много да отслабва, което всъщност я накара да отиде на лекар и да се установи проблем. Сега си е същата, върна си характера, тялото и си пие хапчетата. Ако намкирате нещо общо с това, отидете да Ви изследват.

# 287
За мен е тревожоност. Аз покрай нея, хапчета и стрес вдигнах и инсулина. Но намаля ли захар, тестено и т.н я оправям. Задължително вит Д и желязо за анемията ми и що-годе държа положението.

# 288
Здравейте, пия сеталофт едно хапче. Вечер като заспивам усещам изтръпване на лява ръка и крак и се събуждам, главата ми започва да пулсира, пулса се повишава и изпадам в голямо притеснение. Изследвах нощното изтръпване преди месец, установиха се шипове във врата. Много се притеснявам да не е нещо като инсулт. На 49 съм. Може ли да ме посъветвате! Благодаря!

# 289
Здравейте,
Има ли някой от вас , който има опит с приема на L -tryptophan и 5-HTP заедно?
 Моля близка дама, 42 годишна, се опитва да намери информация по темата , но за съжаление , лекарите , с които се консултира не възприемат този тип лечение.

Аз имам опит и наблюдения върху положителното действие на 5htp , но не и в комбинация с  L -tryptophan, затова се обръщам към вас.

Ако имате опит, моля споделете.
А също и , ако познавате лекари , които са склонни на този вид лечение, посчете ми ги, защото аз, макар и да общувам с много невролози и психиатри, не се сещам за нито един. Simple Smile

# 290
Ние сме приемали и двете , но поотделно . Двете заедно не знам да се приемат. Честно казано не видяхме ефект.

# 291
Ние сме приемали и двете , но поотделно . Двете заедно не знам да се приемат. Честно казано не видяхме ефект.

Благодаря.
А как сте към момента? Как е синът ти? Докъде стигнахте в лечението?

# 292
Здравейте,искам да попитам има ли някой от вас с тези симптоми и поставена диагноза вегетативна дистония-прескачания на сърцето,сърцебиене,моменти на притеснение от нищото,уморяемост все едно съм тичала,а седя примерно,овладях ги всички с Инсидон,но след месеци пак се върнаха симптомите,а лошото е че тези хапчета немогат да се пият за повече от 6 месеца?

# 293
Здравей, Нати, аз съм с висока степен на тревожност. Имах същите симптоми като твоите. Пробвах с какво ли не, но накрая кардиолог ми изписа бетаблокер. Пия от 1 година и се чувствам добре. Много рядко се случва да имам проблем. А преди дори при положителни емоции имах неприятни усещания.

# 294
Здравейте,искам да попитам има ли някой от вас с тези симптоми и поставена диагноза вегетативна дистония-прескачания на сърцето,сърцебиене,моменти на притеснение от нищото,уморяемост все едно съм тичала,а седя примерно,овладях ги всички с Инсидон,но след месеци пак се върнаха симптомите,а лошото е че тези хапчета немогат да се пият за повече от 6 месеца?
Аз. След обикаляне по лекари и престой в болница остана тази диагноза. Органите ми и мозъка тотално отказаха да работят нормално, а кръвното полудя. Бях много зле, след вирус, направо...не искам да си спомням. Вкарах вит.Д, калция, натрия в норма. Пих няколко пробиотика, махнах алкохола, захарта, спрях цигарите, намалих въглехидратите и сега съм ОК. Научих се да дишам правилно. Пия и аз бетаблокер, но символична доза. Пих леки успокоителни няколко месеца, билкови..с една дума смешки, на фона на това, което се случва в темата. Сега не съм пила от месеци, но ако усетя, че ми е напрегнато- пак пия за да не се задълбочи. Благодарение на тази тема ме насочиха и към перименопаузата, като допълнение за състоянията ми. Каквото и да  беше това чудо, овладях го, засега. Имам леки прескачания понякога, но го отдавам на хормони, стрес или нисък пулс от лекарството. Иначе, и на мен някои от лекарите ( обиколих доста) ми сложиха диагноза, изписаха Грандаксин, Есобел...имам си ги само купени и незапочнати. Много е важно да се махнат алкохолът и захарта. Направо разбиват нервната система. И, естествено да се вкарат в норма електролитния баланс, холестерола, биохимията, микробиома и чак тогава да се лекува нервната система. Ако не ме бяха насочили в тази тема да търся причини...не знам, дали сега щях да съм това, което съм.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 20:51 от tridigi

# 295
Да,и аз вече не пия нито алкохол,нито кафе,абсурд,симптомите се засилват веднага

# 296
Вие какъв бета блокер пиете и в каква доза? Аз съм на Конкор 2,5 мг. Пия го почти два месеца, заедно с магнерот + мента, глог и валериан. По-добре съм, вече нямам сърцебиене и прескачане, но от време на време все едно нещо ме натиска сърцето. Кардиологът казва, че съм добре. Чудя се колко време да пия бета блокера? Страх ме е ако го спра да не се върнат сърцебиенето и стягането в гърлото.

# 297
Аз пия бипрол 5мг по половинка.
Първоначално пих 1м, спрях и симптомите се завърнаха.
Много ме плаши мисълта че ще го пия цял живот. Когато започнах бях на 29г. 🥲

# 298
Аз пия бипрол 5мг по половинка.
Първоначално пих 1м, спрях и симптомите се завърнаха.
Много ме плаши мисълта че ще го пия цял живот. Когато започнах бях на 29г. 🥲
Трябва постепенно да се спира, за да не стане по-зле от преди положението.

# 299
Margarita1976, пия по 1/4 от хапче 5мг Конкор. Есента пробвах да го спра, защото не го бях пила 4 дена заради вирус с повръщане, но на 7мия ден...такива прескачания и сърцебиене, че си го започнах пак и повече не съм пробвала да го спирам. Шубе ме е. За тези стягания мин.година ми изписаха Предуктал. Иначе, всички казват, че сърцето ми е супер, ама...явно кортизола/адреналина ми играе лоша шега. А и съм в такава възраст, че нямам нужда от експерименти. Бетаблокер се спира постепенно, по схема. Първо през ден за известно време, после през 2 дена за известно време и така някак се получава. А не, като мен от раз.

Общи условия

Активация на акаунт