Паническо разстройство - 64

• 24 346
  • 784
  •   1
Отговори
# 705
Не става въпрос да спираме да живеем, напротив. Ад се пият точно с тази идея - да живеем (в някои случаи). Става въпрос да се разграничава антидепресант от бензодиазепин. Не говорим за четвъртинка клонарекс и едно питие в интервал от 10 часа. Говорим за една таблетка бензо, и след това консумация на алкохол.
Да, за това съм съгласна. От опит разбрах, че не е ок алкохол след клонарекс.

# 706
До всички, които са спряли Клонарекс, след какъв период от време се почувствахте по-добре?

# 707
Не съм имала симптоми на отнемане.

# 708
И аз не съм имала симптоми на отнемане.Пих го 3 седмици и спрях,след което само при нужда.

# 709
И аз не съм имала симптоми на отнемане.Пих го 3 седмици и спрях,след което само при нужда.
Благодаря, Вие сте го пили съвсем малко, ако има някой,който го приемал по-дълго време и го е спрял, моля да ми пише, след колко време се почувства добре!

# 710
Ами пак е индивидуално всичко. А и зависи какво за вас е по-дълго. Ако става въпрос за години прием, ще ви трябва доста време, за да изчистите синдрома на отнемане.
Няма такова животно, като безпроблемно спиране на бензодиазепини, приемани дълго време. Ако ще да ви измислят и пет месечна схема на спиране. Мозъкът е привикнал, тялото е привикнало, търси си го. Дрога е.

# 711
Sunflower29, благодаря за изчерпателния отговор. Вече от 2 месеца не го пия и всеки следващ ден ставам с надеждата, че ще съм ок, но засега не ми се получава, та исках да чуя и други мнения 🙂

# 712
Благодаря, Вие сте го пили съвсем малко, ако има някой,който го приемал по-дълго време и го е спрял, моля да ми пише, след колко време се почувства добре!
Аз няколко дни преди попаднах на една рецепта видях, че ривотрил (клонарекса) аз пия 25 г. Все мислих, че 17 г, Laughing И закакво ли да го спирам, че не ми е ясно? Чувствам се добре. Що ли не вземе да спре някой лекарства за високо кръвно или диабет, а ги пие послушно?

# 713
Сина ми го пие от 04,06,24г. Започна с 1гр. три месеца и после постепенно го намали на 0,5гр./1/4от 2гр пие/. До момента го пие така вечер заедно с Ремирта , за да може да заспи. Искахме да го разредим през ден, но не може без него. Наистина не знам как ще го спре.

# 714
Ти сега това не го мисли. Да се стабилизира веднъж, ще се измисли начин да го спре.

# 715
Аз пих клонарекс от 0.5 ...сутрин 1/2 следобед 1/2 и вечер 1...така около  6-7 месеца...после още 6 месеца постепенно спиране...първо махнах следобед...после намалихме вечер на 1/2...после махнах сутрин и накрая и вечерната доза...но аз го пиех заедно с флуанксол и серопрам...не изпитах никакви симптоми на отнемане...после започнахме да махаме флуанксола и накрая серопрама...при серопрама имах симптоми и отново включихме за малко клонарекс който отново спрях много лесно

# 716
Аз също пих повече от година. След 10 месечен прием реших да спирам с клоназепана, не се получи смених го с ксанакс и 2 месеца след това почнах опити него да спирам, отне ми сигурно 7-8 месеца през дни, през седмица докато стигна до положение, че не съм го пила вече 2 месеца и не изпитвам нужда.
Иначе когато се чувствах зле връщам го за 3 дни и после пак го разкарвам или намалям.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 18:27 от bebka2304

# 717
Здравейте, някой пил Мисол?

# 718
Здравейте! Някой от Вас получавал ли е лекарско мнение,че паник атаките са лоши/вредни за сърцето или кръвното например? Факт е,че усещането само по себе си е отвратително,но се зачетох в интернет и навсякъде пише,че паниката е вредна за сърцето и води до последствия и рискове.Уж подплатена информация с медицински доказателства.Мойто психи не ми е казвало такова нещо.Вече съвсем ме е страх от всичко що мърда.

# 719
Здравейте, някой пил Мисол?

Аз съм пила Мисол когато бях на Золофт и бяха спрели Золофта в аптеките. И двата медикамента има една и съща съставка, а именно сертралин.

Общи условия

Активация на акаунт