Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 26 936
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте! Не знам къде да си задам въпроса, затова ще е тук. На 18г съм, студентка и едновременно с това съчетавам шофьорски курсове, които проточих много време а инструктора ли не смята че съм готова за изпит(аз също). Искам да започна работа защото родителите ми не ме осигуряват особено много финансово, а това с което се занимавам за да изкарвам някой друг лев далеч не е достатъчно. Бихте ли ми дали някой съвет?

Пробвай да кандидатсваш в ДМ на четири часа. Аз като студентка работех там, съобразяват се с лекции и изпити. Работата не е твърде трудна физически. В момента на четири часа заплатата им е 868 лева чисто, като имат и допълнителна здравна застраховка и ваучери. За студенти е много удачно.

# 466
Някой знае ли нещо за All chanels communication?

# 467
Здравейте,
Аз също търся работа, но по-скоро като junior project manager за София.
Владея английски и руски, компютърна грамотна съм.
Където и да кандидатствам, никой не ми се обажда.
Ако някоя от вас знае къде да кандидатствам, или да и изпратя СВ-то си да го предаде на HR, ще бъда безкрайно благодарна.

Благодаря Ви. ☺️

# 468
С руски агенции за недвижими имоти, най-вече по морските градове, не трябва да живееш там, ходиш при необходимост, в останалото време комуникираш по Вайбър. Плащат много добре.

# 469
С руски агенции за недвижими имоти, най-вече по морските градове, не трябва да живееш там, ходиш при необходимост, в останалото време комуникираш по Вайбър. Плащат много добре.
Ами аз и за там изпратих, но нямам отговор.

# 470
  • Melmak
Може нещо да не е наред със cv-то. И за това да не ви звънят от никъде.

# 471
Какъв е опитът ти досега? Езиците на какво ниво ги владееш. Компютърна грамотност изобщо няма смисъл да се споменава като предимство, освен ако не е някоя специална програма или език за програмиране. Вече всеки е компютърно грамотен, а програмите от офис пакета са по подразбиране.

# 472

Възможно е, но преди година като кандидатствах за предишните ми интервюта за работа, ми казаха, че СВ-то ми е професионално написано, аз самата не знам къде е проблема.
Все си мисля, че вече ако нямаш препоръка, няма как да си намериш добра работа, при добри условия.

# 473
  • Somewhere far away
Какво означава  нещо да не е наред със СВ-то? Дайте пример тогава за добро св.

# 474
Какъв е опитът ти досега? Езиците на какво ниво ги владееш. Компютърна грамотност изобщо няма смисъл да се споменава като предимство, освен ако не е някоя специална програма или език за програмиране. Вече всеки е компютърно грамотен, а програмите от офис пакета са по подразбиране.
Писах Ви на лично, защото не ми даваше опция да отговоря. ☺️

# 475
  • Somewhere far away
Вече всеки е компютърно грамотен, а програмите от офис пакета са по подразбиране.
И аз така си мислех, но  от моя скромен опит от работа в банка се убедих че за съжаление това изобщо не е така. Нямате си идея колко много хора не знаят какво е имейл, трябва пет минути да им обясняваш какво е браузър, а работа с ел.банкиране за тях е нещо излязло от фантастичните филми.

# 476
  • София

Възможно е, но преди година като кандидатствах за предишните ми интервюта за работа, ми казаха, че СВ-то ми е професионално написано, аз самата не знам къде е проблема.
Все си мисля, че вече ако нямаш препоръка, няма как да си намериш добра работа, при добри условия.

Нищо му няма на сиви-то най-вероятно. За мен проблемът е думичката джуниор. А и отчасти позицията проджект мениджър. При супер свит пазар на труда най-трудно ще е за младшите специалисти. Младшите специалисти искат наглеждане, помощ, в което разбира се няма нищо лошо, но при свит пазар се търсят хора с квалификация на старши и експерт, а да не говорим и колко са малко позициите за проджект мениджъри.

И с препоръка ще е много, много трудно да си намериш работа като джуниор проджект мениджър. Вариант е да се пробваш за позиции като мид ниво, но така пък рискуваш да нв можеш да преминеш интервюто. С две думи - не е момент да се сменя работа, освен ако не е крайно наложително. За съжаление времето на бурния растеж изтече и вече компаниите доминират пазара - хем повече изисквания, хем по-ниско заплащане. Дано да мине скоро.

# 477
Аз знам, че много хора нямат достатъчно добро ниво на владеене на офис пакета, но, ако ги питаш, всички те са компютърно грамотни.

Е, чак имейл да не знаят какво е.... Освен ако не са на 70+ и никога да не са виждали компютър.

# 478
  • Melmak
Зависи човек за какво кандидатства, едно ще е за дизайнер, друго е за финансов директор.

В общия случай е добре да се намали или изключи нерелевантен опит, да не се описват подробно позиции, които не се отнасят към сегашната. Да няма излишно инфо от рода на точен адрес на кандидата, семеен статус и подобни. Да е стегнато и да е релевантно за позицията. Примерно компютърна грамотност?? Какво е това? Нещо от преди 30 години? Посочете какво знаете, ms office? Други специфични знания, свързани с работата. Езиците на какво ниво са.

Иначе само предполагам дали е от св-то.

В момента пазарът е по-свит, факт.

# 479
  • Somewhere far away
Тц. и млади имаше.

Общи условия

Активация на акаунт