Замърсен въздух

• 2 020
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
  • София /Абсурдистан
Никой не мисли за хората изобщо. Скъсвам се от кашлица в мъглите. Пречиствателят на моменти откача. Искам много да видя и как ще се справят с братовчедите, които горят гуми, дрехи, всякакви боклуци и цели квартали се задъхват от това. В София е убийствено мръсно.

# 46
Аз се чудя дали да не взема пречиствател. За сега взех само уред за измерване на няколко показателя. Ако изобщо мери както трябва и ако съм го калибрирала, показва, че в къщи нивата на праховите частици са ок. Не съм мерила навън с него.

# 47
Не го мисли, ами взимай.

# 48
Има ли смисъл от уред за пречистване на въздух в къща ? Някой да сподели опит

# 49
Частично . Не решават проблема с високи нива на СО2 в затворените помещения. Ако взимаш такъв уред пак трябва да се проветрява.

# 50
Има. Не мога без него, особено зимата.
Аз и проветрявам сутрин и вечер.
Особено след вечеря, не обичам да ми мирише на храна.
И се случва да влезе миризлив въздух, пречиствателя го оправя.

# 51
Отидох до балкона да взема картофи и щях да се задавя от гняс. Дизели ли са, печки ли са, какво е, не знам, ама въздухът е лайнян. София, широк център.

# 52
Отидох до балкона да взема картофи и щях да се задавя от гняс. Дизели ли са, печки ли са, какво е, не знам, ама въздухът е лайнян. София, широк център.
Има ли много къщи близо до домът ти?

# 53
  • Somewhere far away
В София е супер мръсен въздуха,  това се знае, нищо  ново.

# 54
  • София
И аз съм в широк център (Яворов) и около нас въздухът е много чист в момента. Духа и лек вятър. Погледнах и сензорите около нас – всичко е в зелено. Има доста къщи наоколо.
Тук проверявам сензорите – https://airtube.info/?pos=42.68943866702586,23.349359035491947,1 … ohash=sx8dg5n2d5n

Всъщност, като гледам днес в цяла София, с изключение на 2-3 места, въздухът е изключително чист.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 14:09 от milenaka

# 55
Частично . Не решават проблема с високи нива на СО2 в затворените помещения. Ако взимаш такъв уред пак трябва да се проветрява.

С какъв уред може да се измери нивото на СО2 в затворените помещения и откъде може да се купи?

# 56

С какъв уред може да се измери нивото на СО2 в затворените помещения и откъде може да се купи?

Аз използвам сензор и платка за програмиране вкъщи , но за баба ми (да й докажа ,че печка на дърва не е ок) уред за качеството за въздуха от Тему за 30 лв, от който ми върнаха с купон 10 Laughing
Ето този модел https://www.temu.com/bg-en/-quality-monitor-accurate-co2-co-pm2- … 099920717189.html

# 57
LionKing, много благодаря! Ще го поръчам от Тему, само дано да мери точно Simple Smile

# 58
В Русе въздухът е ужасен. Мъгла,смог,ужасна миризма. Като изляза да бягам сутринта се чудя защо го шравя,да дишам тази смрад..,ама навик..

Общи условия

Активация на акаунт