Tичане (7)

• 3 747
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Вдишва се през носа, издишва се през устата - диафрагмено, дълбоко, равномерно, в синхрон с крачките...
В зависимост от интензивността на тичане ( по-бързо, по-бавно) продължителността на вдишване -издишване е различна.
При ниска интензивност може да е, вдишване на 3-4 крачки и издишване на 3-4 крачки.
Моята интензивност е ниска към умерена и вдишвам на 3 крачки и на 3 издишвам... ако ускоря темпото, може да мина и на 3:2, или 2:2.
Трябва да се диша правилно, това е техника, която се учи и е добре да се заучи правилно.
ПП.
Вдишване на 3 крачки, това е продължителността на самото вдишване... започва от 1-ва крачка и завършва на 3-та, т.е. бавно и продължително.
При издишването е същото - с крачките отмерваш продължителността.

# 61
Случвало ли ви си е да имате усещането,че можете да бягате безкрайно време? Аз да. Преди години на плажа в Поморие рано сутринта около осем часа. С приятел – яка бабанка каратист – тръгнахме да бягаме покрай морето. Скоро той се отказа,а аз продължих и имах усещането,че мога да бягам чак до Ахелой и Слънчака. Yum Не изпитвах почти никаква умора,никакво учестено дишане или задъхване... Ефирна лекота.

# 62
Случвало ли ви си е да имате усещането,че можете да бягате безкрайно време? Аз да. Преди години на плажа в Поморие рано сутринта около осем часа. С приятел – яка бабанка каратист – тръгнахме да бягаме покрай морето. Скоро той се отказа,а аз продължих и имах усещането,че мога да бягам чак до Ахелой и Слънчака. Yum Не изпитвах почти никаква умора,никакво учестено дишане или задъхване... Ефирна лекота.
Точно заради това усещане заобичах тичането. ❤️
Осем чАса и половина ми е най-дългото тичане, но леко не беше. 😂

Не помня колко е от Поморие до Ахелой. 30к?
Проверих, 8км. Вярно ли е това?

# 63
Да,покрай криволичещия бряг може да има 30 километра...

# 64
На 10-ия км започвам да се чувствам така, иначе преди това си се озорвам, към 10ия вече получавам това усещане на лекота, даже увеличавам темпото, но краката ми се вдървяват яко. Не съм пробвала да тичам повече поради липса на време, но ще тествам скоро.

# 65
Успех на всички днес! 🏃
Малко късно ми идват пожеланията, но: Да ви е лека стъпката, да постигнете желаното време, но най-вече - безкрайно да се забавлявате! Пишете как е организацията, трасето, има ли съпортъри... Въобще всякакви интересни неща. Аз пратих ММ да ми купи чорапи, дано да отиде. 😅

# 66
Успех на всички и от мен, и страхотно настроение!
Исках да тичам Софийския половин маратон, но няма да съм в България по това време. Може би догодина.

Общи условия

Активация на акаунт