Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 036
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Аз след дълги години пауза започнах да тренирам на степер вкъщи. Чувствам се добре от него, избягвам го само по време на цикъл. Просто работата ми е да седя цял ден и това обездвижване ме убива. Не се натоварвам прекалено, но за тонус е добре. Подкрепям движението, между другото и подуване нямам с него. Щом последният птюът даже не разбрах, че ще ми дойде. С възрастта доста храни започнах да избягвам заради подуване, но на първо място при мен е бял хляб. Ако ям хляб с яденето после ставам като балон.

# 661
  • Стара Загора
Jade или който има желание, да каже с две думи, какво казва позитивното за седмицата от линка, че аз не ползвам  тикток
Мацката казва, че само 5 вида животни минават през менопауза и, че това изглежда по-скоро еволюционен процес, а не затихване на жизнения цикъл. Че така индивидите минали през този процес стават лидери, заради натрупания опит и могат да водят младите с мъдростта си.

# 662
Jade, благодаря.  Значи ние сме единия вид, но дали дамата казва, кои са останалите 4 ? ( да се посмеем малко).

# 663
Аз пък четох, че няма точна установена причина за менопаузата.
 Едната теория е, че хората могат да отгледат сравнително малко деца през живота си, които имат нужда от отглеждане много време, менопаузата е да спре възможността за произвеждане на по не подходящ индивид и този да се грижи за децата на децата си, за да подпомогне тяхното оцеляване.

# 664
  • загубено
Днес четох едно проучване, че интелигентните хора заспивали по- късно и нямали нужда от много сън. Аз си мислех ,че страдам от безсъние. А то интелигентност било....🤣🤣

Аз се опитах да тренирам ,не ми се получи.
Време нямам, някак си се " скривам" добре зад оправдания. Деца,къща,работа....после съм изморена. Предпочитам да почета книга  когато имам време. Килцата обаче са нагоре и това хич не ми е ок.

# 665
Според мен разумът и условията обуславят менопаузата.При изброените животни, както и при жената, бременността е дълга, отглеждането на поколение също, майката е до детето си в трудни условия за отглеждане( ако това е вярно).

# 666
О мен някаква пролетна глупост ще ме ударила.. така ми се спи постоянно 😃

За спорта, много е трудно човек да се само дисциплинира... най ефективно за мен е да си направиш 20мин програма, да си избереш 3 дена в седмицата, все някъде да се вмъкнат тези 20мин и да стават за правкне от вкъщи.
После ще видиш дали ти се прави още време,още дни, друг спорт..

# 667
Аз, ако не спортувам е свършено с мен от това седне вече 20+ години пред компютъра.
От години правя 4-5 тренировки на седмица, по 40мин вкъщи с ластици, гири и собствено тегло. Когато имам време ходя във фитнеса за разнообразие.
Ходя само пеша, мин. 10000 крачки на ден, това ми е за психическото здраве и го правя от дете. Просто съм си пешеходец.
Това са средно 2ч от 24ч, които са си само за мен, ако семейството ми иска да има здрава физически и психически работеща жена/майка/дъщеря.
За нищо на света не си ги давам!

# 668
  • София
Аз, ако не спортувам е свършено с мен от това седне вече 20+ години пред компютъра.
От години правя 4-5 тренировки на седмица, по 40мин вкъщи с ластици, гири и собствено тегло. Когато имам време ходя във фитнеса за разнообразие.
Ходя само пеша, мин. 10000 крачки на ден, това ми е за психическото здраве и го правя от дете. Просто съм си пешеходец.
Това са средно 2ч от 24ч, които са си само за мен, ако семейството ми иска да има здрава физически и психически работеща жена/майка/дъщеря.

Това и аз го правя, но обикновено вечер и обикновено чета. Но задължително правя нещо за себе си. Със спорта съм много скарана. И все не мога да намеря "моят" спорт. Преди децата ходех на народни танци, но като прекъснах и сега не мога да се накарам да почна пак. Еиднственото ми движение е ходенето. Но 10 000 трудно докарвам в работен ден, дори с разходка в обедната почивка. Обикновено 6-7000 макс. Уикенда повече. Но определено имам нужда от спорт.

# 669

Това и аз го правя, но обикновено вечер и обикновено чета. Но задължително правя нещо за себе си. Със спорта съм много скарана. И все не мога да намеря "моят" спорт. Преди децата ходех на народни танци, но като прекъснах и сега не мога да се накарам да почна пак. Еиднственото ми движение е ходенето. Но 10 000 трудно докарвам в работен ден, дори с разходка в обедната почивка. Обикновено 6-7000 макс. Уикенда повече. Но определено имам нужда от спорт.

В началото вярно трябва да се накара човек, обаче после се пристрастяваш и вече е просто приятно, а не трудно.
Книжката и на мен ми е любов, но с нея заспивам... сигурно успявам 30мин да почета и после ми пада клепача🤣

# 670
  • София
Дами, при мен положението е следното.

3-ти ден на МЦ:
Скрит текст:

24ти ден:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 21:12 от missence

# 671
Каква е идеята да изследваш Щ. жлеза по време на цикъл? Не се ли прави в чист ден?

# 672
Там няма значение в кой ден.

# 673
  • София
И аз леко ще се прокрадна в тази тема.

Миналото лято изкарах 5 месеца без цикъл. Време, съпроводено то гадни горещи вълни. Ноември цикълът се върна, отпразнувах го подобаващо, изкарах една спокойна зима. Последният ми цикъл беше януари, а от месец някъде се върнаха и горещите вълни. Особено силни са нощем, което пречи на нормалния ми сън. И освен, че вечно ми се спи, в мен се е появила тревожност, която пречи на ММ, защото само го побутвам по цяла нощ, за да проверя дали диша. Тъпча се с нощна иглика, но няма дори лек плацебо ефект. Хората ме гледат странно, защо навън вали сняг, а аз съм по тениска.... казано накратко, животът стана интересен. Оплаках се. Не ми обръщайте много внимание, защото се оплаквам с усмивка на уста.
Последните две години качих 10 кг, но сега съм се заинатила и малко по малко свалям. Започнах да ходя на народни танци и пилатес. Много ми харесва. Но вече не се получава намаляваш яденето и хоп, 5 кг надолу. Така че се опитвам да приема, че калорийният дефицит ще е начин на живот, а не временно средство.

# 674
  • Пловдив
Да, забелязала съм, всякакви бобови боб, леща, грах, нахут, също зеле, маруля, цвекло, броколи, карфиол, ядки, млечни. Кажи речи всичко. Но не е само до храната, явно хормоните бъркат доста, защото преди си ги ядях!

Това по-скоро е от ензимите, те също намаляват или изчезват в организма. Вземайте Ензимил по 1 или 2 табл с проблемни храни и ще видите, че няма да имате проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт