Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 066
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Във вторник пускам изследвания, но много се чудя по симтоми нисък и висок естроген са едни и същи: трудно заспиване, лош сън, мазнини около корема и пубиса, тънка и суха кожа по тялото...
Ашваганда за мазнини и инозитол да ми препоръчате?

# 631
Ашваганда увеличава тестостерона и влияе на щитовидната жлеза. Ако искате да пиете нещо за съня и спокойствие - по-добре Пасифлора.

# 632
Vita, благодаря за отговора!
Трябва ми комбиниран продукт за регулиране на хормоните, които очевадно не са в ред-мазнини само около корема и пубиса, постоянно падаща коса, суха, тънка до прозрачно кожа, лош сън, мастопатични кисти...

# 633
malika почти всички в тоя период сме така...просто е ужасно!

# 634
Да питам дамите, които ползват биоидентичен прогестерон трансдермално, имат ли някакви неприятани странични ефекти? Как ви се отрази на кожата, косата (да не ми докара косопад се ужасявам). Също никъде не се споменава дали е опасен за пушачки, ако някой има информация, моля да сподели.

# 635
Ползвах прогестерон за болки в гърдите. Имах чувството, че направи бюстът ми по- красив и стегнат. Simple Smile Нямах никакви странични ефекти.

# 636
  • Бургас
desive, така съм след 45г. възраст. Пия витамини, желязо, гледам да се движа, имам хоби, но периодично се чувствам като в някакъв лош сън, от който в някакъв момент ще се събудя и всичко ще си е по старому, но знам, че всъщност няма да е. Със сигурност е от хормоните. Най-депресиращо ми е като се събудя с алергична реакция и в дните на Ц.

# 637
Vita, благодаря за отговора!
Трябва ми комбиниран продукт за регулиране на хормоните, които очевадно не са в ред-мазнини само около корема и пубиса, постоянно падаща коса, суха, тънка до прозрачно кожа, лош сън, мастопатични кисти...
Най-добре иди на ендокринолог и пуснете изседвания. Звучи като хормонален проблем.

Аз вече съм се отказала да пия всякакви добавки, не съм видяла особена полза. До тук съм пила -Витекс, Лейди хармония, Вечерна иглика, Билкови тинктури -два вида.. Единствено от тинктурите съм видяла полза - да не задържам вода. Решила съм да си пия единствено витамини, в дните с повишена тревожност-Пасифлора и МГВ.

# 638
  • загубено
Следя темата,но няма какво да споделям. След 2рото абразио и безумните 40 дни с цикъл ,сега бях 3 месеца без с инжекция .
Ще видя как ще дойде и какво следва.
Писна ми, май се "обзаведох" с някакъв пролапс след абразиото.
За добавките ,не пия нищо. Потя се на воля ,сърцето ми препуска, всички екстри на куп.
Работя за ендокринолог и изрично ми забрани да пия добавки. С хиперфункция съм от мн години.

# 639
На 47 години. До тогава е бил като часовник. 1 година продължиха закъсненията, през което време си правех непрекъснато тестове за бременност🤣 След това спря окончателно и осъзнах какво се случва. Не съм взимала лекарства, защото не чувствах никаква промяна- нито вълни, нито нищо.
Искам да попитам тези от вас, които вече имат закъснения - на колко години ви беше първото закъснение от повече от 1-2 дни?

# 640
  • Orihuela Costa,Spain
Привет и от мен,рядко пиша ,но ви чета редовно.Искам да ви споделя,че макар и колкото и банално да звучи ,и колкото и да ме мързи,откакто започнах да спортувам.се преродих.Преди постоянно бях подута като балон,апатична и без никаква енергия,с промени в цикъла,кръвоизливи и главоболие,нещо нетипично за мен.Една вечер си бяхме пийнали с Мм,и ми сподели как като сме се запознали,останал удивен,как така момиче като мен,н което не спортува и не тренира нищо ,има такова тяло(свекъра и свекървата са професионални гимнастици).Та тогава нещо ми стана,смених чипа ,тръгнах на пилатес,йога и боди пъмп.В началото ми беше много трудно,а и бях почти на килограмите ,на които родих,но малко по-малко ,влязох във форма.Чувствам се страхотно,корема ми спадна,цикъла ми се нормализира,спя много по-добре от преди.Не пия никакви добавки вече,та така при мен.Всичко е в главата,както се казва😀.

# 641
Спортът помага страхотно много на много неща, но не отменя стареенето и хормоналната пренастройка. Та не всичко е в главата...

# 642
  • Orihuela Costa,Spain
Здравей,никъде не казвам,че спира стареенето,споделих как се случи промяната при мен към по-добро.Пиех вечерна Иглика,мента ,глог,валериан,котешки нокът,колаген и Незнам си какво още.Еми пушка съм в момента,имам още много какво да желая ,но съм пълна с енергия,и най-накрая се оттървах от подутия корем.

# 643
И аз се опитвах няколко пъти тук да прокарам тази идея, за някакъв бавен спорт, стречинг, пилатес нещо, но отзвук няма. Все се търси хапче някакво. Благодаря ти, че писа.  Например за болките в гърба или тазоб. - ревматолога ми каза упражнения. Ортопеда го потвърди. Каза, ако толкова е нетърпимо, обезб. инжекция- не мерси. Ами помагат си упр. и движението, но трябва постоянство и продължително време. Не става от днес за утре.

# 644
  • Варна
Какъв спорт лек може да се практикува? Не искам затворен в стая, с още куп потящи се. Докторът не ми препоръчва бягане, а упражнения.

Общи условия

Активация на акаунт