Априлче 2025г./тема 6/

• 29 945
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
Рози, много се радвам, че не си ме разбрала погрешно 🤗❤️❤️❤️ Също се радвам, че са ти отлични резултатите. Нека всичко да ти е по мед и масло! 😘 Предполагам преди да ти спре терапията, пак ще ти назначи коагулация.
Аз лично съм само хетерозигот по PAI, ACE, MTHFR. Може и други да имам, но бях пуснала съкратен панел. При мен се наблюдаваше дори леко сгъстяване по едно време. Иначе дори и Тончев каза, че ако не бях инвитро, нямаше да ми назначи профилактична терапия, но по това време имах завишени лупусни антикоагуланти, което вече си е опасно. Просто щеше да ми следи коагулацията всеки месец и при нужда да действаме. Дори каза, че може да се наложи включването на аспирин, но за щастие не се наложи. 😄

Joss, да си призная, от толкова много патене при лекари, вече винаги си имам едно наум, дори и за най-добрите. Дано вече всичко е наред до термин 🤗

# 256
Благодаря ви, момичета! Green Heart

Както съм ви казвала, моят съпруг е лекар. Той също се опитва да ми вкара в главата, че това отношение, което аз очаквам, няма как да го получа. И рационалната част от мозъка ми го разбира. Обаче когато си минал през толкова много, за да расте това човече в теб, когато това ти е най-ценното и важното, някакси очакваш, че и другите ще го разберат и приемат навътре. Затова и в мене постоянно се бори прагматистът и романтикът, и хем постоянно влизам в положението на другите, хем това не ми пречи да се гневя и ядосвам Simple Smile Ако мислите, че ми е лесно, не ми е лесно Laughing

# 257
Joss, мисля и вярвам, че сме направили отличен избор с болницата. Фактът, че въпреки високите цени и това чакане с часове, има толкова много жени, които избират точно тази болница, говори много.
Иначе и Гери е супер права. Няма какво да се лъжем - през тях минават един куп хора на седмична база, не се очаква да помнят подробности за всеки 😏 И те са хора.
Въпреки това, ми направи добро впечатление, че доц. Нашар си е насочила пациентите към другия най-добър специалист в болницата. Вчера го чух от едно момиче, което беше с мен на тоновете. Не е като да Ви е хвърлила на който й падне.
Рози, Кактусче, Анмоята бременност, от както се установи тромбофилията, с ужас заявявам, че протича като игра на руска рулетка. Първо, противно на всякакви теории, моята терапия започна едва през 20 г.с, защото в 17 г.с разбрах , че имам тромбофилия 😏 После започна едно противоречие за терапията. Ама какво ли не чух, казвам Ви … от вариант без никаква терапия, през само натаспин или само аспирин , до аспирин + Клексан , и само Клексан… 😏 И ти стоиш: смяташ, претегляш, мислиш. Та, мислейки си, си отмина 1 месец и вече бях в 20 г.с. Тогава по някакви неведоми пътища стигнах до д-р Тончев. Не знам как да Ви обясня, че този човек ми вдъхна изключително доверие още от първата ни среща. Може би допринесе това, че пред кабинета му имаше поне още 3 бременни момичета. Тогава му се доверих, доверих му се и по-късно , когато ми включи аспирин и още по-късно , когато ми каза да го спра , въпреки, че отново имаше противоречия.
Отнесох си въпроса за клексана, за да посъбера мнения, но аз съм с вътрешната нагласа, че ще се доверя , за пореден път, на д-р Тончев, който ми каза да спра Клексан 1 ден преди раждането. Евентуално, ако се налага планово секцио, мисля, че каквато съм щуравица, на своя глава ще го спра 2 дни преди операцията.
Мисля на следващия преглед при АГ-то да й кажа, че няма да го спра по препоръка на хематолога , а ако откаже да ме изражда така, ще търся друг доктор Simple Smile
Но това е моето субективно мнение. Пак казвам , цялата ситуация наистина наподобява скъп залог. Решаваш на кой да заложиш 🤷♀ Кое е правилното не се ангажирам да кажа. Не знам.
Но и няма да забравя някакви изказвания на “доктори” с болднати кавички: ти нямаш загуби до сега, защо въобще се изследва за тромбофилия 😳😳😳

# 258
Това е престъпно изказване... Като слушам колко много жени имот тромбофилии, колко жени имат по 3+ загуби и никой не ги насочва към изследване за тромбофилии, дори мисля, че трябва да стане задължително преди забременяване.
Аз точно така избрах болницата, в която ще раждам, както и лекарите. При миседа преди 2 години ми казаха "Сега това го забравяш, отиваш на генетични за тромбофилии, след това при Русев, и каквото той каже и всичко ще е наред." Държавна болница, която не бих казала, че е нечий първи избор за раждане. С мен се държат чудесно, дано и по време на раждането е така.

# 259
Аз нямам проблем с държавните болници, че се усетих, че звучи като някакъв елитист с тази Токуда.
Така или иначе избирах между Токуда и МД, просто ми препоръчаха Нашар и оттам се завъртя колелото. В МД знам, че работят най-добрите специалисти и ако Дяволов все още приемаше пациентки, сигурно щях да съм при него там.

# 260
Аз също съм получавала много добро отношение в държавни болници, но говоря за други здравословни проблеми. Но и съм страдала от грешни решения за лекари също в държавни болници. За щастие положението беше поправимо. Дори и аз се бях навила за МД и Дяволов, но за мой късмет спря да приема нови пациенти. За случая, който описах обаче е именно от МД, като съм спестила разни подробности, които не смятам, че е ок да се споделят публично. И други фактори наклониха везната към Токуда, но и те не са за публичното пространство.

Благодаря за споделилите, че не се плащат 900лв за избор на екип. Пак ще ги питам, ако ме вземат. За мен също е важен лекаря и за някои неща могат да се направят компромиси. Не искам да си мислите, че съм някаква кифла, която ако не е платено, значи не е качествено. Вече споделих каква съм скръндза и как основно дрешките и други неща на малката са от промоции 😀

Зари Сетих се, че някои препоръчват да се вземе и сутиен за кърмене за болницата. Не помня дали го имаше в списъка.

Иначе намерих и това инфо от един блог:

https://www.snejanaatanasov.com/2024/01/blog-post_22.html?m=1

Аз по принцип не мисля да нося толкова много козметика. Грим по принцип не нося. На мен къпането на коса ми е голяма мъка и за щастие косата ми издържа без проблем по седмица и отгоре.

# 261
Аз по принцип не се гримирам 😄 най-много някое хидратиращо червило да си взема. Иначе за болницата със сигурност ще си взема малко бурканче с прополисов взелин, най-доброто при съхнещи устни, също и сутиен за кърмене. Добра е идеята за книгата на Хедра, но ще гледам да прочета повече преди раждането. 🙏 Сешоар май ще си взема, че моята коса на третия ден е мазна....
Аз лично съм била в частни и държавни болници, само от Надежда бях разочарована от отношението на сестрите(след пункция). Буквално си ме изгониха, а аз колабирах и трябваше да ме върнат за нова система.....все едно всички в стаята бяхме животни. То беше като един голям салон. Специално в Бургасмед бях много доволна след двете операции, но избрах държавна болница заради неонатологията и шансът да родя естествено. Пък и следящият АГ изражда там. Да, стаите са....стари, но важното е, че е чисто.

# 262
Здравейте, ходих на ФМ в 28г.с. казаха ми че всичко е наред и не е нужно да ходя повече, но сега се зачетох във Вашите коментари в предната тема и повечето сте писали, че ще ходите на последна ФМ през 33/36 г.с. Таа чудя се да не отида ли и аз за всеки случай или не.

# 263
Здравейте, ходих на ФМ в 28г.с. казаха ми че всичко е наред и не е нужно да ходя повече, но сега се зачетох във Вашите коментари в предната тема и повечето сте писали, че ще ходите на последна ФМ през 33/36 г.с. Таа чудя се да не отида ли и аз за всеки случай или не.
Мисля, че всички ходихме 30-32 гс на последната ФМ.

# 264
mmm_2024 Това не е ли 3та ФМ за теб? Ако да, то би трябвало да то е последната. Някои лекари я правят в по-ранни седмици.

# 265
ФМ аз си ги назначавах. Моят лекар държеше само на първата, но имам две направени.

# 266
Не бих се наела с мнение дали трябва да ходиш или не. Не знам защо на теб са ти я правили в 28ма. Може би при теб се води вече последна и за това са ти казали, че не е нужно да ходиш на следваща.

При мен 1та ФМ беше в 12 седмица, втората в 21 седмица и сега третата ми е в 33та седмица, която ще е и последна.

# 267
Не бих се наела с мнение дали трябва да ходиш или не. Не знам защо на теб са ти я правили в 28ма. Може би при теб се води вече последна и за това са ти казали, че не е нужно да ходиш на следваща.

При мен 1та ФМ беше в 12 седмица, втората в 21 седмица и сега третата ми е в 33та седмица, която ще е и последна.

И при мен така, първа в 12w4d
Втора в 22г.с
Трета(последна, предстои другата седмица) в 32w2d

# 268
Аз ходих на трета ФМ в 29 седмица и всичко беше наред, лекарят каза, че заради риска от прееклампсия да отида още един път, но моята АГ каза, че няма смисъл да ходя при положение, че всичко е наред. Та исках да ви питам понеже и при други има такъв риск, дали заради това са ви казали да ходите повече от три пъти, защото и аз не виждам смисъл при положение, че това може да го следи и следящия АГ, a и към момента кръвното ми е добре.

# 269
“Късната фетална морфология между 28-32 г.с. (оптимално около 28-30 г.с.) представлява третия по-важен ехографски преглед през бременността. Постепенно големината на плода нараства, което позволява по-лесното диагностициране на някои по-редки и/или по-дребни структурни аномалии. От друга страна, някои анатомични дефекти по начало имат по-късна клинична изява и на практика могат да бъдат диагностицирани едва в трети триместър. Феталната морфология в трети триместър (между 28-32 г.с.) се извършва основно чрез 2D ехография. В хода на изследването при определени условия могат да се направят 3D снимки или 4D клипове, но това не представлява основната цел на прегледа.”
П.с.Това го цитирам от сайта на МЦ Марковс. Все пак ако се притесняваш се обади там където правиш морфологии да попиташ, но си влизаш в срока за късна ФМ.
П.п.с аз съм правила 4 морфологии, поради проблем с предходна бременност, като 3те бяха в начална бременност (2ри триместър) 4тата и последна в 32г.с. Масово се правят даже да не кажа по две. Тази късната от скоро я въведохда като по-нужна.

Общи условия

Активация на акаунт