Януарски бебчета 2025

• 11 710
  • 384
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Ние вчера минахме първите ваксини. Не беше приятно. Порева си и след това беше много кисел. Аз му дадох панадол заради болката, защото няколко часа след поставянето им на моменти плачеше. В Панадола има парацетамол.Сложихме и кул пач също. Не знам дали има ефект от тях. Ротавирусната я оставихме за другия месец.
и ние така вчера, но сложиха и ротавирусната. Вечерта вдигна леко темпертаура и дадох панадпл,за да спим добре всички. Днес доста спа цял ден, не знам да го отдавам на ваксините ли? Няма температура днес и е жизнен. И ние с новата ваксина,даже сме първи пациенти на нашата ОПЛ с тази ваксина.
Вода давам, рядко но винаги имам под ръка. Чай от копър давам също при нужда.
Ох, ние с Бобчето сме за втори път в болница. Бронхиолит. Пазете много бебчетата,че е нещо страшно. 🙁
Бързо оздравяване. Какви бяха симптомите?

# 181
Тази сънливост според мен е от ваксините. При нас продължи два дни.

# 182
При нас сънливостта беше от Панадола.

# 183
Daisy_D просто си започна кашлица и кихане, като 2 дни беше по 2-3пъти на ден, но кашлица съвсем обикновенна, като от задавяне. На третия ден вече беше хрипава.

# 184
Daisy_D просто си започна кашлица и кихане, като 2 дни беше по 2-3пъти на ден, но кашлица съвсем обикновенна, като от задавяне. На третия ден вече беше хрипава.

Пожелавам бързо да мине и да може да се радвате скоро вкъщи. И ние имаме кашлица лека сутрин но не е хрипава и аз го отдавам на това че има лек рефлукс. На прегледа и слушаха гърдите и всичко беше наред. Вие как я открихте?

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 10:42 от Aleksandra881205

# 185

Пожелавам бързо да мине и да може да се радвате скоро вкъщи. И ние имаме кашлица лека сутрин но не е хрипава и аз го отдавам на това че има лек рефлукс. На прегледа и слушаха гърдите и всичко беше наред. Вие как я открихте?

Ами вече като почна леко да хрипа, се чувало супер леко в гръбчето, иначе предния ден когато ходихме каза,че е чисто. Общо взето преди фа почне да хрипа, 2 дена покашляше без хрип, но да кажем 4-5-6пъти на ден, аз оттам се осъмних,че може да има нещо.

# 186
  • Варна
Има ли някой освен нас, на който не са сложили ваксини още? Докторката каза на следващата консултация ако сме добре. Понеже бебчо изкара тежко жълтеницата, дори се наложи на 15 дена като беше да лежим 1 ден в болницата, за да го сложат на лампа и правихме изследвания на билирубин за предната консултация. Малко бяха по високи, но за бебетата е нормално по това което прочетох, тя ни прати и при гастрото да каже и той, според него всичко е ок. Притеснявам се, че закъсняваме с ваксините, а аз искам всичко да си е по график.

# 187
Има ли някой освен нас, на който не са сложили ваксини още? Докторката каза на следващата консултация ако сме добре. Понеже бебчо изкара тежко жълтеницата, дори се наложи на 15 дена като беше да лежим 1 ден в болницата, за да го сложат на лампа и правихме изследвания на билирубин за предната консултация. Малко бяха по високи, но за бебетата е нормално по това което прочетох, тя ни прати и при гастрото да каже и той, според него всичко е ок. Притеснявам се, че закъсняваме с ваксините, а аз искам всичко да си е по график.

Ние все още не сме, но не смятам, че по медицински причини е притеснително да се отложат, даже напротив. По-добре бебчето да е здраво при слагането им, отколкото да се бърза и да не е в добро здравословно състояние. Добре че педиатърката ви е с акъла си, има други слагат дори когато бебето  е болно или е проявило други симптоми, при които е изключително опасно слагането на такава.

# 188
Има ли друго лудо бебе, което се опитва да сяда??

Още не е навършила 3 месеца, а от няколко дни опитва да се надига и прави нещо като коремни преси. 😂

# 189
Има ли друго лудо бебе, което се опитва да сяда??

Още не е навършила 3 месеца, а от няколко дни опитва да се надига и прави нещо като коремни преси. 😂
За сядане не, но тук има превъртане със странични кълба 😃

# 190
Ехе,.браво на децата, много пъргави.и бързо искат да пораснат. При нас единственото сега е, че иска да стои права, да я нося отпред на корема примерно ( гърба й е на гърдите ми) и да оглежда наоколо. Изпъва краката като струна и прави опити за оттласкване като сме на повивалника.

# 191
Ехе,.браво на децата, много пъргави.и бързо искат да пораснат. При нас единственото сега е, че иска да стои права, да я нося отпред на корема примерно ( гърба й е на гърдите ми) и да оглежда наоколо. Изпъва краката като струна и прави опити за оттласкване като сме на повивалника.
При нас е същото. Обаче и вече грам не спи. Яде през 3 часа и ако въобще заспи след  ядене е за не повече от половин час. Постоянно се хильоти. Иска занимавки. Иначе е раздразнителна, защото не се наспива. Абе лудницата почва явно.

# 192
Много ми е познато това със спането .. Ето днес се наложи да я изведа с количката, за да поспи, въпреки дъжда. Буквално от 11.30 до 14.30 и това е за целия ден от 18.00 е на гърда и дреме, но не се отпуска да заспи дълбоко. Сега пиша, а тя още ме дъвче...но сън йок.

# 193
Оф пак съм аз с моите гърди🤣🤣 случвало ли ви се е да ви излезе нещо подобно на обрив под зърното? На едната гърда седи засъхнало,на другата като малки ранички… не ме боли,тече си кърма просто се чудя от де дойде.. стоя постоянно с тия колектори и се потя,може би и нещо се е спарило,не знам..
Някой имал ли е подобен проблем?

# 194
И ние днес сме зле със съня. Тъкмо заспи и след малко се буди."Режима" се обърка тотално. В този дъжд не успяхме да излезем на разходка, за да направи поне една нормална дрямка, в раницата или количката. И ние понякога трудно се приспиваме за нощен сън, обикновено на гърда стои около час. Явно сме в ретрограден Меркурий или Марс... 😁
Daniela98, до сега не съм имала такъв проблем, може и от колекторите да е,щом    постоянно си с тях.

Общи условия

Активация на акаунт