Консултации на тема мода и личен стил с Гергана Петровска

• 25 688
  • 92
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте Гергана,

Може ли един пост относно ботушите - чизми, каубойски, с ток тип пирон или платформа - кои ботуши за какъв тип крак са подходящи, съответно и дължина. Както и материята коя с какво облекло може да се съчетае.
Също какви ботуши трябва да изберем за да ги насом с дългите чорапи, които се виждат.

Благодаря 👢

Здравейте отново!

За това какви обувки са подходящи, за съжалениe, не можем да говорим в обобщени варианти. Подобна информация може лесно да се намери в интернет пространството, но тя рядко носи много практическа стойност на читателя. Защото в подобни съвети не се отчита спецификата на фигурата. Видът обувки, техният стил, модел, цвят, форма, височина и форма на ток, подметка зависят от фигурата, ръста, линиите на лицето и дори цвета на косата. За съжаление, няма универсални решения, които биха работили за всеки човек.
Смесването на различни материи е възможно.
Дългите чорапи обикновено се носят с широки ботуши.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 21:38 от Рaдост

# 91
Здравейте,

Надявам се, че темата е активна.

Имам изграден базов гардероб - стандартни кройки, класически артикули, без излишни елементи и тн - дънки, панталон, тениски, пуловери, яке, сако, палто и тн
Проблемът е, че не излизам от него, обличам се много скучно. Искам да вкарам някакви по-интересни елементи, но не знам как. Можете ли да посъветвате как можем да разнообразяваме базовите цветове и модели?

Чудя се за яке тип актуалните широки кожени в цвят, примерно

Модерни ли са допълнителни свалящи се големи яки в по-кукленски/романтичен стил? Много харесах нещо такова, но се колебая -

# 92
Скрит текст:
Здравейте,

Надявам се, че темата е активна.

Имам изграден базов гардероб - стандартни кройки, класически артикули, без излишни елементи и тн - дънки, панталон, тениски, пуловери, яке, сако, палто и тн
Проблемът е, че не излизам от него, обличам се много скучно. Искам да вкарам някакви по-интересни елементи, но не знам как. Можете ли да посъветвате как можем да разнообразяваме базовите цветове и модели?

Чудя се за яке тип актуалните широки кожени в цвят, примерно

Модерни ли са допълнителни свалящи се големи яки в по-кукленски/романтичен стил? Много харесах нещо такова, но се колебая -

Здравейте!

Това, че имате изграден базов гардероб, е чудесно, защото неговата основна функция е да бъде основа, гръбнак на гардероба ни. Базовите дрехи ни позволяват да правим многобройни съчетания с акцентното ни облекло (с принтове и различни други детайли). Има дами, които носят изцяло и само базов гардероб, но за повечето жени това е скучно и не е вариант, както е във Вашия случай.

Базовият гардероб винаги се върти около няколко конкретни цвята, които всяка жена избира самостоятелно, съгласно своите предпочитания. Оттам нататък, за да разнообразим визиите, подбирате акцентните си дрехи (различните модни тенденции) с друг цвят. Това е първият начин.

Вторият начин е да използвате стилистични техники - многослойност, когато слагаме една дреха върху друга (в зависимост какво имате в гардероба си), както и да пробвате да смесвате дрехи от различни стилове във визиите си.
Якето, което сте ми пратили, е актуален модел, който няма да излезе от мода скоро, така че е безопасна покупка.
Яката е актуална също и е част от романтичния стил. Ако харесвате такъв и смятате, че Ви отива, както и предварително помислите с какво ще я носите, също е адекватна покупка.

С поздрав,
Гергана

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 13:43 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт