Моля за съвет

• 5 695
  • 203
  •   1
Отговори
# 135
Е, със сигурност доста хора от форума живеят в имот на родителите си или дори С родителите си без да плащат наем. Това е нелепо да плащаш наем на родителите си и то бъкани с пари.
Нелепо е възрастни хора да чакат на родителите си да им решават жилищните проблеми. Като са Ви неприятни, не ходете да живеете там. Плащайте наем другаде. Проблемът обаче е, че май искате да отидете, но без да плащате. Това не е вариант, който е на масата и тук търсите валидация на позицията си.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 15:22 от Rebel Rebel

# 136
Никъде не стана ясно до сега, че жилищен проблем се решава в темата.

Не ходете в техния апартамент, изнесете се по-надалече и независимо от тях. Дистанцирайте се, щом отношенията са токсични.

Да, не стана ясно, защото има доста кухи коментари, които разводняват. Темата е следната: предвид предисторията на цялото нещо, има ли смисъл да се доверя точно на тези хора да се преместим там или няма смисъл. Изводът от темата дотук е: не, няма смисъл, защото са токсични и отровни хора, които до ден днешен се опитват да ме разстройват и ми досаждат. Телефоните няма как да ги сменим. Имаме работа, банкови сметки, верификации, ще ми коства много усилия да ги сменим и след 5 мин те ще са намерили телефоните отнякъде. Преди 15 години го бях направила и го намериха. Та, добре, да не се местим там, и какво? Дилемата (а не "драмата") е дали да поставя собствения си мир на първо място ил сигурността на семейството ми? Защото тя ИСКА да сме с договор за наем. То така или иначе вътрешен мир няма да имам.

Е как какво, ще се настаните другаде и няма да си късаш нервите с тях.

# 137
  • София
Е, със сигурност доста хора от форума живеят в имот на родителите си или дори С родителите си без да плащат наем. Това е нелепо да плащаш наем на родителите си и то бъкани с пари.

Това, че други хора живеят в имот на родителите си, как ще накара твоите родители да си променят мнението и как ще ти даде на теб спокойствие?
Сестра ти живее ли в имот на родителите ви?
И не е нелепо, защото е добре децата сами да се научат да се оправят, пък родителите сами ще преценят дали, когато и колко да им дадат.

# 138
  • София
Кой ми казваше, че темата не е за пари? Опитвам да се сетя… 😎

# 139
Точно за пари е темата.
Хвърлих поглед на предишните ѝ постове във форума, картината е доста различна от описаната тук.
Колкото до квартирата - ако наистина имате 8 котки, не мърдайте от там, където собствениците са ок с това, други такива е много малко вероятно да намерите. Не вярвам и родителите ви да се съгласят на това, особено за имот, който ще плащат от джоба си още ХХ години.

# 140
  • USA
"мъжа ми чужденец"....това във всеки пост...кажи съпруга ми.
Той как отчита данък на останалите пари...защо не научи български след като живее в България? Защо не вземе БГ гражданство на база брак с български гражданин?
 Защо не иска ипотека? Как си представя вашия живот след 1 г, 2 г...10 г? Къде ще живеете...ако ще е в БГ да залавя българския език.
Ти имаш проблеми със съпруга реално, но си заравяш главата в пясъка или замиташ всичко под килима.

1. Никой не си избира родителите.
2. Това, че си роден и си тук на тая земя има причина, не си се пръкнал сучайно ...много сперматозоиди 1 яйцеклетка и се появяваш точно ти .
3. Миналото е минало и няма как да се върнеш там, да промениш нещата.
4.Започваш да живееш тук и сега без да го мислиш кой какъв заем взел, какво си купил.
5. Говори с родителите си очи в очи.Казваш им директно какво, как мислиш ако искат да се сърдят, цупят, това е техен проблем.
6. Говориш с "моя мъж чужденеца" какви са плановете...в Бг ли ще живеете ще се местите в неговата страна ли...ще имате ли още деца..и брокерите дете не говорят английски е нелепо...търсиш оправдание, вечната жертва.
Стегни се твоето щастие зависи от ТЕБ! Не от родителите ти, от ТЕБ! Късмет!

# 141
За този апартамент родителите ти изплащат ли ипотека?

За първия апартамент си изплатиха ипотеката и сега си купиха втори (този, който ни предлагат да наемем). Първата ипотека я плащах няколко месеца с уговорката да бъде на името на детето ми, но след това майка ми каза, че няма да стане така и аз спрях да я плащам и тя с намери наематели, де факто излезе на 0 - с наема си изплатиха ипотеката. Това беше преди 10 г.

Не съм искала нищо от никого, нито искам да живея някъде без да плащам. Къде съм казала такова нещо?

Абсолютно реалистично работя ма трудов договор и плащам наеми от 2007-ма. Така че къде видяхте, че искам да живея някъде без да плащам?

Тя сама излиза с тези предложения и пращайки ми статия за онази 122-год баба от Франция с лизинговата схема.

Но отново благодаря на всички за споделеното време и мнения.

# 142
  • Пловдив
И къде е драмата?

# 143
За този апартамент родителите ти изплащат ли ипотека?

За първия апартамент си изплатиха ипотеката и сега си купиха втори (този, който ни предлагат да наемем).
Скрит текст:
Първата ипотека я плащах няколко месеца с уговорката да бъде на името на детето ми, но след това майка ми каза, че няма да стане така и аз спрях да я плащам и тя с намери наематели, де факто излезе на 0 - с наема си изплатиха ипотеката. Това беше преди 10 г.

Не съм искала нищо от никого, нито искам да живея някъде без да плащам. Къде съм казала такова нещо?

Абсолютно реалистично работя ма трудов договор и плащам наеми от 2007-ма. Така че къде видяхте, че искам да живея някъде без да плащам?

Тя сама излиза с тези предложения и пращайки ми статия за онази 122-год баба от Франция с лизинговата схема.

Но отново благодаря на всички за споделеното време и мнения.
Ами вземете от родителите си пример. Хората цял живот живеят с ипотечни кредити на шията. Аз съм по-малка от теб и вече два пъти минавам през процедурата огледи-брокери-договори-банки-оценители-нотариуси-ремонти-плащане-стрес... Ами и аз да съм на родителите ти ще ми плащаш наем.

# 144
  • София
Първата ипотека я плащах няколко месеца с уговорката да бъде на името на детето ми, но след това майка ми каза, че няма да стане така и аз спрях да я плащам и тя с намери наематели, де факто излезе на 0 - с наема си изплатиха ипотеката.
Как стана това в хода на вече подписан договор? Рефинансирахте, тя встъпи в дълг ли?
Ако ипотеката е била на твое име, значи са ти дали ипотечен кредит.
Ако ипотеката е била на името на майка ти, значи тя е поела риска, ти да спреш да плащаш, защото банката ще си ги търси от кредитоискателя, нея не я боли кой ги плаща реално.

Ако е второто, не са много родителите, които ще влязат в ипотечен дълг, за да плащат апартамент на чуждо име, макар и дете или внуче. Дори грижовните.

# 145

"Драма" няма тук. Търсете си я другаде. Аз имам проблем, който споделих и за който искам съвет като нормален човек в затруднение. Ако търсите драма, има други теми.

Сестра ми изобщо не знам къде живее и не ме интересува.

Ипотеката и всичко си беше на тяхно име - родителите ми (съпруг и съпруга съдлъжници) Аз й пращах сумата за ипотеката на нейната банкова сметка с уговорката апартаментът да го направи на името на детето ми, аз не съм искала да бъде на мое име, за кво ми е? Аз мисля за детето си. След няколко месеца, тя каза, че нямало да стане така и т.н Аз през това време работех за смешни пари, гледах си детето сама и банката ми искаше поръчител, за да ме одобри за ипотека. Нямах подходящ поръчител - всички имаха кредити или вече ипотеки. Бащата на детенцето ми нямаше такива, но беше на срочен тд. Във всичките ми описани ситуации са проверила и пробвала всички възможни варианти, може ли да спрем вече с тези ипотеки. Това няма как да стане при мен.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 16:51 от Raspberry123456

# 146
  • София
А защо мразиш сестра ти? Тя зле ли се държеше с теб? И виновна ли е, че е по- гледана?

# 147
  • София
Изобщо не намирам за редно да плаща наем на родителите си. Обаче в случая те плащат ипотека. Съвет - престани да се занимаваш с тях, токсични са. Мислят само за себе си. Занимавай се само с вашите си неща.

# 148
А защо мразиш сестра ти? Тя зле ли се държеше с теб? И виновна ли е, че е по- гледана?

Не, тя не е виновна, разбира се. Винаги съм я обичала и уважавала. Настояваше да бъде кръстница на детето ми, окей, направихме го. След това един каза "Гледай си тъпото дете" и бях дотам. Оттогава дори телефона и нямам и т н това беше преди 10 год също

Всичко, което говоря тук, няма смисъл от другата гледна точка, тъй като работата ми изисква абсолютно безпристрастно да разрешавам хорските проблеми. Аз файда нямам нито да преувеличавам, нито да излагам тези хора, нито да лъжа относно тях или каквото и да е. Говоря само с факти, без драма и без преувеличения.

# 149
Ами родителите ти, за хора, които са били толкова мизерни преди 30 години (като всички ни) доста добре са се справили и продължават да се справят. Апартаменти, наеми. Някой ден ще бъдеш доволна, че няма да искат от тебе пари, или да ги гледаш.

Не е нормално да си в такава безизходица, след като имаш мъж, помисли си защо е така.  И детето ти е почти отгледано, в смисъл не е в детска градина да отсъстваш непрекъснато. Може би трябва да изключиш изобщо от плановете си родителите си, какво и на кого ще купят, плащат и да се оправяте сами.

Общи условия

Активация на акаунт