Професия учител - 21

• 39 252
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
А кога ще го видим това увеличение вече? Днес очевидно нямам такова, може би вече другия месец...

# 316
  • Бургас
Подписала ли си допълнително споразумение, че чакаш?

# 317
  • Пловдив
То не е като времето, като го сменят и часовникът да се смени автоматично Simple Smile

# 318
  • Пловдив
А кога ще го видим това увеличение вече? Днес очевидно нямам такова, може би вече другия месец...
Е, колега! Като малките деца... Сега и веднага го искам. Няма как да стане със заплатите за март, трябва да се променят ВПРЗ, да се преизчислят заплатите, да се съгласуват със синдикалния в училище. За април ще получим увеличена заплата плюс преизчислението за март.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 21:12 от daskal77

# 319
Е, колега! Като малките деца... Сега и веднага го искам. Няма как да стане със заплатите за април, трябва да се променят ВПРЗ, да се преизчислят заплатите, да се съгласуват със синдикалния в училище. За април ще получим увеличена заплата плюс преизчислението за март.
Благодаря! Просто някой ми каза, че няма да подписваме нищо и директно ще бъде повишена. Явно съм се заблудила. Наивно.

# 320
Нашето ръководство реши да намали заплатите(бяха 200лв повече от минималната от КТД), както и за облеклото (беше 1000лв).
Обаче, сега чета в анекса това:

Няма как да намалят, прекалкулират  или да не увеличат с 15% , което е добре.
Ама работното могат ли наистина да намалят? Нямаме спад на учениците, даже 1 паралелка повече от миналата учебна година.

# 321
Аз тази клауза не я разбирам нещо. Rolling Eyes

# 322
  • Пловдив
Нашето ръководство реши да намали заплатите(бяха 200лв повече от минималната от КТД), както и за облеклото (беше 1000лв).

Ама работното могат ли наистина да намалят? Нямаме спад на учениците, даже 1 паралелка повече от миналата учебна година.
Не мисля, че ще има смелост ръководството ви да намали сегашните заплати. Да не би да сте имали смяна на директора скоро? Това повишаване на заплатите доста над определеното по КТД се прави от директор,  на когото му предстои пенсиониране. Да му мислят след мен!
За облеклото може да ви даде точно толкова, колкото е по КТД.  Нищо, че миналата година сте взели повече.

# 323

Не мисля, че ще има смелост ръководството ви да намали сегашните заплати. Да не би да сте имали смяна на директора скоро? Това повишаване на заплатите доста над определеното по КТД се прави от директор,  на когото му предстои пенсиониране. Да му мислят след мен!
За облеклото може да ви даде точно толкова, колкото е по КТД.  Нищо, че миналата година сте взели повече.
Да, нов е, но предният не беше пред пенсия.

# 324
  • Пловдив

Да, нов е, но предният не беше пред пенсия.
Да, може просто да е бил ВРИД. Това е един от подводните камъни, които залагат "отиващите си". Нещо като след мен и потоп.
Новият директор сега е длъжен да запази достигнатите нива на заплатите и да ги увеличи с процента по КТД.

# 325
  • Пловдив
По закон заплатата не може да се намалява.

# 326
При нас предният директор точно преди да се пенсионира увеличи заплатите само на определени хора преди няколко години. След това последваха увеличенията и се натрупаха солидни разлики в заплатите и много хора започнаха да се дразнят и да искат увеличение, но новият директор каза “Заварено положение, нещата остават така”. Имаме ли право да искаме изравняване и как да си го издействаме? С говорене очевидно не става. Системата е много закоравяла по отношение на “наши и ваши”. Лошото е че точно тези с големите заплати и с платения бензин ( все едно няма наплив на кадри от Пловдив) все не могат да са класни, не могат да са квестори, не могат да направят тържество, не могат да са дежурни и за нас ляга двойно повече работа. В крайна сметка  като не могат - да работят нещо друго, тя работата не е само измуфтиш нещо, ами и да свършиш някаква работа. Ръководството ако няма власт над заплатите, то поне има власт над разпределянето на задълженията. Аман от хора със синя кръв!

# 327
  • Пловдив
Защо ръководството да няма власт над заплатите? Или над задълженията. Не напразно се говори, че директорите са феодали - те имат неограничена власт и могат да правят каквото си искат. Да, има неща, които са длъжни да съгласуват, но за съжаление никъде не е казано, че трябва да изпълняват взетите решения. Спокойно могат да извикат партньорите си, да обсъдят всичко и да направят каквото си искат.

# 328
  • Върху лъчите на Слънцето.

Проверете в Кодекс на труда.
Преди не се разрешаваше намаляване на заплатата.

# 329
Защо ръководството да няма власт над заплатите? Или над задълженията. Не напразно се говори, че директорите са феодали - те имат неограничена власт и могат да правят каквото си искат. Да, има неща, които са длъжни да съгласуват, но за съжаление никъде не е казано, че трябва да изпълняват взетите решения. Спокойно могат да извикат партньорите си, да обсъдят всичко и да направят каквото си искат.
Aми казват, че не могат да не увеличат на хората с големите заплати пак с 15%, задължително било на всички да увеличат. А да увеличат на останалите нямало пари. Не могат да изравнят заплатите. Заварено положение. А за задълженията, предполагам, че не им се занимава да се разправят с хора, които го играят жертва. Или пък не искат  да им създават неприятности, гледат някой да свърши работата, а не да разпределят задачите по равно.

Общи условия

Активация на акаунт